30 Οκτ 2014

Ήξερες ότι...

  • 'Ενα άγαλμα έφιππου άνδρα που το άλογο έχει τα 2 μπροστινά πόδια στον αέρα, σημαίνει πως έχασε τη ζωή του την ώρα της μάχης.
  • Το 1 πόδι στον αέρα σημαίνει πως πέθανε από τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της μάχης. 
  • Αν το άτι έχει τα τέσσερα πόδια στη γη τότε ο άνδρας είχε φυσιολογικό τέλος...

Τέλος των Windows 7 σήμερα από την Microsoft

Σταματά η διάθεση των Windows 7 σε κατασκευαστές από σήμερα και στις 13/1/15 η υποστήριξη τους από την Microsoft. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μπορεί κανείς να τα βρει στην αγορά, αφού υπάρχει ακόμη πολύ ''υλικό'' στα ράφια και η υποστήριξη στις εκδόσεις με SP1 μέσα από updates θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιανουάριο του '15 ενώ για θέματα ασφαλείας μέχρι  το 2020.




Παρά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες πολύ πιθανό είναι να υπάρξει παράταση 2 ετών δεδομένου ότι τα ''7'' ξεπερνώντας κατά πολύ τα ''XP'' είναι το λειτουργικόμε τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά.
Η εταιρία θα προωθήσει το νέο OS ''Windows 10'' προκειμένου να προσελκύσει χρήστες ''7'' που δεν αναβάθμισαν σε ''8/8.1'' όντας δυσαρεστημένοι με εμφάνιση και χρηστικότητα που ταιριάζει καλύτερα σε tablet και οθόνες αφής αγνοώντας τους παραδοσιακούς χρήστες του μέχρι πρότινος καθιερωμένου ''διδύμου''ποντίκι - πληκτρολόγιο.
Κυκλοφορεί η ''Technical Preview'' για όσους θέλουν να κάνουν μια προ επισκόπηση των ''Windows 10'' που είναι συνδυασμός των δύο προηγούμενων συστημάτων της Microsoft μαζί με πολλές νέες  δυνατότητες και actions φυσικά...
πηγή: e-pcmag.gr

29 Οκτ 2014

Από σήμερα στο Youtube video έως και 60fps/sec, HD & FULL HD


Από σήμερα οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να ανεβάσουν η και να δούνε,  βίντεο (με το Chrome browser) με 48 η και με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, υπόσχεση που είχε δοθεί απ' το κανάλι το καλοκαίρι. 
Μόνο μεγάλες εταιρίες (κινηματογραφικά στούντιο κ.λ.π.) είχαν αυτή την δυνατότητα που από σήμερα την έχει ο κάθε επισκέπτης, χρήστης και  gameplayer xbox 1, ps4 που υποστηρίζουν record & upload gameplay. 
Η διαφορά είναι άμεσα ορατή σε βίντεο που περιέχουν ''γρήγορες'' σκηνές αλλά όχι μόνο... πάρτε μια ιδέα στο παρακάτω video..
πηγή  insomnia.gr

27 Οκτ 2014

Εξαναγκαστική ανάληψη από ΑΤΜ - Ποια είναι η σωστή αντίδρασή;



Αν ακόμα έχετε την ''πολυτέλεια'' για αναλήψεις και βρεθείτε σ' αυτή την δυσάρεστη
(και όχι μόνο) κατάσταση...

πληκτρολογώντας τον αριθμό PIN αντίστροφα δηλαδή αντί για ''7890'', ''0987'' ειδοποιείτε αυτόματα και ''αθόρυβα'' την αστυνομία. Αξίζει όμως να διακινδυνεύσετε και να μπείτε σε περιπέτειες;

Η πληροφορία μεταδόθηκε απ' την TV αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν είχε και τόσο μεγάλη απήχηση...
Η επιλογή δική σας...

26 Οκτ 2014

Ήξερες ότι... το 112...

Eξυπηρετεί σε 24ωρη βάση, πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.

  • Σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.E. χρειαστείτε βοήθεια όπως: 
  • αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρο EKAB ή λιμενικό, καλέστε το 112.
  • Θα απαντήσει εξειδικευμένο προσωπικό, με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε (σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες).
  • H κλήση 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τηλ. θάλαμο ή υπαίθρια τηλ. συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.
  • Λειτουργεί με κάρτα SIM ή χωρίς κάρτα SIM στο κινητό σας.
  • Λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου. Δηλαδή ακόμη κι αν το δικό σας δίκτυο δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε να καλέσετε το 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη  άλλου δικτύου.

Οι Καραγκιόζηδες που μας κατάντησαν πιο φτωχούς κι απ' τον Καραγκιόζη.

Όχι ότι ο Καμένος είναι και καμιά ''Παναγία'' αλλά τα ''χώνει'' όπως πρέπει...
...ώρες-ώρες...

Μαντέψτε την κατάληξη...


τι τραβάμε κι εμείς οι χοντρούληδες...

23 Οκτ 2014

Ήξερες ότι ... το μέλι δεν χαλάει;


Είναι το μοναδικό τρόφιμο που δεν χαλάει. Από μέλι που βρέθηκε σε τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, οι αρχαιολόγοι μετά από έρευνα, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ασχέτως της αλλαγής του χρώματος και της δομής του ήταν κατάλληλο προς κατανάλωση...



Βγήκε απ' το κώμα ο Μ. Σουμάχερ

Για πρώτη φορά έκανε δημόσιες δηλώσεις για την πορεία της υγείας του πιλότου της F1 o Jean-Frarcoise Payen, επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου της Grenoble της Γαλλίας όπου νοσηλευόταν ο αθλητής.
Στις δηλώσεις του σε Γαλλική εφημερίδα και το RTL radio, ο Payen υποστήριξε ότι ο Σουμάχερ έχει βγει πλέον από το κώμα, στο οποίο περιήλθε μετά το ατύχημα που είχε στις Άλπεις τον περασμένο Δεκέμβριο και παρα λίγο να του στοιχίσει τη ζωή αλλά η υγεία του έχει βελτιωθεί εν μέρει και θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια για την ανάρρωση του
Επίσης επαίνεσε το θάρρος και την υπομονή της συζύγου του πρωταθλητή,  τόνισε τον καταιγισμό  πιέσεων που δεχόταν από τα ΜΜΕ για δηλώσεις και περιέγραψε τα τρικ των γιατρών για να μη γίνουν αντιληπτοί κατά την είσοδό τους στο νοσοκομείο απ'τους δημοσιογράφους που με κάθε τρόπο (μέχρι και μεταμφιεσμένοι σε παπάδες) προσπαθούσαν να αποσπάσουν οποιαδήποτε πληροφορία η δήλωση.

Linux Mint μαζί με Windows (dual boot)

Για όσους θέλουν να κάνουν την μετάβαση από windows σε linux όσο το δυνατόν ευκολότερη και πιο...''ανώδυνη'' το linux mint είναι, νομίζω, η καλύτερη επιλογή γιατί είναι ένα φιλικό προς τον αρχάριο χρήστη και ταυτόχρονα ισχυρό λειτουργικό σύστημα. Σ' αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την έκδοση Linoux Mint 17 Qiana με γραφικό περιβάλλον Cinnamon.

 ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ  &  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 


Αρκεί να επισκεφθούμε τη σελίδα, να επιλέξουμε έκδοση και χώρα για να κατεβάσουμε το αρχείο σε μορφή ISO.




Στην έκδοση 32bit το αρχείο έχει μέγεθος 1,16 GB και στην 64bit 1.3 GB.
Μπορούμε να το αντιγράψουμε σε DVD η σε USB flash (που είναι και η καλύτερη επιλογή) 
χρησιμοποιώντας το Rufus.



Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσουμε τα ΒΙΟS 
ορίζοντας ως προεπιλογή για boot, το USB (η το  DVD).



''ΒΟΟΤάροντας'' απ' τη συσκευή που επιλέξαμε και αφού περάσουν 10' δευτερόλεπτα, 
βλέπουμε την παρακάτω εικόνα κι επιλέγουμε ''Start Linux Mint''



Κατά την εκκίνηση θα πρέπει ν'ακουστεί ένας χαρακτηριστικός ήχος.Ο ήχος αυτός σημαίνει 
ότι αναγνωρίστηκε η κάρτα ήχου.Κάτω δεξιά, στην επιφάνεια εργασίας,

θα δούμε αυτό το εικονίδιο:
αν έχουμε ενσύρματη σύνδεση

και αυτό αν έχουμε ασύρματη. 

Κάνοντας κλικ πάνω του θα δούμε όλες τις διαθέσιμες συνδέσεις.

Στο σημείο αυτό μπορούμε να κάνουμε μια ''προεπισκόπιση'' και να πάρουμε μια γενική εικόνα του Linux Mint  το οποίο θα είναι σαφώς πιο γρήγορο όταν εγκατασταθεί στον σκληρό μας δίσκο.
Εφόσον όλα είναι εντάξει κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο ''Install Linux Mint'', επιλέγουμε γλώσσα και μετά από μια ενημέρωση που μας κάνει το σύστημα επιλέγουμε  ''εγκατάσταση του Linux μαζί με τo Windows''.



Κατόπιν θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το μέγεθος του Linux στο δίσκο 
(γύρω στα 20 GB είναι υπεραρκετά για κάποιον αρχάριο) 
βλέπουμε μια προειδοποίηση, γράφουμε την πόλη μας, ώστε να ρυθμιστεί  ταυτόχρονα η χρονική ζώνη και η διάταξη πληκτρολογίου. Τέλος, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας 
και η εγκατάσταση συνεχίζεται αυτόματα.

Κάνοντας επανεκκίνηση, βλέπουμε τον παρακάτω πίνακα...


στον οποίο μπορούμε να επιλέξουμε λειτουργικό. Προεπιλογή είναι το Linux Mint. 
Πατάμε Enter, κάνουμε κλικ στο username και (επιτέλους) βλέπουμε την οθόνη καλωσορίσματος. 

Η έκδοση Qiana θα υποστηρίζεται μέχρι το 2019 (long term support). Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο διαδίκτυο που θα σας βοηθήσουν στα πρώτα βήματα, όπως επίσης και η Linux Mint κοινότητα

Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε κάποιες βασικές ρυθμίσεις για το Linux.

Αφήστε σχόλια για τυχόν διευκρινήσεις  κ.λπ.

Προκαλεί ο Κασάμι (?)

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
< η Πράσινη > ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της Ελλάδας σχηματίζοντας τον δικέφαλο αετό της ''μεγάλης Αλβανίας'', την ώρα που οι Ολυμπιακοί πανηγύριζαν.Μάλιστα ζητά την άμεση απέλαση του με τον τίτλο ''ΑΠΕΛΑΣΤΕ τον τώρα''.

Ας ελπίζουμε ότι δεν είναι έτσι κι ότι ο ''Ελβετοσκοπιανός'', κατά τ' άλλα, σχηματίζει με τα χέρια του τη σημαία της Αλβανίας κι όχι της ''μεγάλης Αλβανίας''...






22 Οκτ 2014

No comments...


Ας προσέχουμε εμείς ''όλα τα όργανα'' για καλό και για κακό ...

''Απορίας άξιον''

Όταν έχεις την τύχη (απ' τη μια πλευρά) να ζεις σε μια χώρα που έχει να δείξει

ΑΥΤΟ:


κι' ΑΥΤΟ:



κι' ΑΥΤΟ:



κι' ΑΥΤΟ:


κι' ΑΥΤΟ:


κι' (επιτέλους) ΑΥΤΟ:


κι εσύ προτιμάς να  την προβάλεις στο εξωτερικό
 μ' ΑΥΤΟ:


πώς θα μπορούσες να χαρακτηρισθείς;

Σίγουρα η φιλοζωία  δείχνει ένα επίπεδο πολιτισμού κι ο γαϊδαράκος συμπαθέστατος, δε λέω,αλλά...(???)
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτή είναι (για την ακρίβεια ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες) η σελίδα της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον στο facebook.

Εγώ θα 'λεγα να την έβαζαν στην επίσημη σκελίδα της Βουλής μαζί με άλλα 299 ''γαϊδούρια ξεσαμάρωτα'' (χωρίς να θέλω να προσβάλω το είδος).







21 Οκτ 2014

Δημιουργία bootable ''USB flash drive'' με το ''Rufus'', εύκολα και γρήγορα

Ο τίτλος και η φωτογραφία νομίζω ότι τα λεν όλα... To Rufus είναι ένα δωρεάν, portable πρόγραμμα που υποστηρίζει τις εκδόσεις windows (από xp sp.2 μέχρι και 8.1), πολλές απ' τις εκδόσεις Linux (ubuntu, kubuntu, arch, slackware, mint, centOS, fedora), ελληνική γλώσσα, είναι 2 φορές πιο γρήγορο από πολλά παρόμοια του και απαραίτητο, θα 'λεγα, για  netbooks.



Δείτε όλα τα utilities και κατεβάστε (πάντα) την τελευταία έκδοση από  ΕΔΩ rufus.akeo.ie

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  BOOT  USB

Καταρχήν χρειαζόμαστε το λειτουργικό που θέλουμε να εγκαταστήσουμε (π.χ. windows 7) σε μορφή ISO.
Συνδέουμε το φλασάκι στο pc κάνουμε διπλό κλικ στο rufus.exe,το πρόγραμμα εντοπίζει αυτόματα το usb και ξετσεκάρουμε το ''έλεγχος για κατεστραμμένους τομείς'' γιατί η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα (εκτός αν παρουσιάζει προβλήματα).


Στη συνέχεια επιλέγουμε το εικονίδιο με το δισκάκι και ανοίγουμε το ISO αρχείο μας.ΠΡΟΣΟΧΗ αν υπάρχουν αρχεία στο φλασάκι θα διαγραφούν.Πατάμε ΟΚ και σε 12 - 14 λεπτά είμαστε έτοιμοι.


Απλό, έτσι;




Έφυγε απ' τη ζωή ο Σπύρος Ζαγοραίος

<< Τέλος εποχής >>...
ο μεγάλος λαϊκορεμπέτης έφυγε απ' τη ζωή χθες, σε ηλικία 86 ετών. Γεννήθηκε το 1928 στο Παγκράτι. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το '52 στην Αθήνα και συνέχισε στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί με τη σύζυγο του Ζωή διήνυσε πάνω από 50 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, με αμέτρητες επιτυχίες του είδους της μουσικής που υπηρετούσε, ασταμάτητα και μέχρι το ''τέλος'' (όπως ο ίδιος είχε εκφράσει ότι επιθυμούσε).

Τα τελευταία χρόνια τα πέρασε στο στέκι ΄Ντελαμαγκέν΄ του Αιγάλεω, ένα λαϊκό κέντρο που δημιούργησε, ερμηνεύοντας τραγούδια που ο ίδιος είχε γράψει η συνθέσει, όπως και τραγούδια άλλων δημιουργών.


33 δισκογραφικές δουλειές απ' το 1971 μέχρι το 2006 και πολλά 45άρια παρουσίασε ο Σπύρος Ζαγοραίος κατα τη διάρκεια της 60χρονης καριέρας του. Τι να πρωτοπεί (και τι να πρωτακούσει) κανείς για ένα απ' τα  ''Ιερά τέρατα'' του λαικορεμπέτικου παρα μόνο αντίο κι ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές...

Αύριο το απόγευμα στο Γ' νεκροταφείο το τελευταίο αντίο στον τελευταίο Μεγάλο του είδους.

20 Οκτ 2014

19 Οκτ 2014

Πως να κάνετε back up και restore τους drivers

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να διασκεδάζει τη διαδικασία εύρεσης των drivers μετά από ένα format...
Πολλά προγράμματα υπόσχονται την αυτόματη εγκατάσταση τους αλλά τα περισσότερα δυστυχώς είναι αναξιόπιστα.Για να κάνουμε back up τους drivers που ήδη χρησιμοποιούμε και restore μετά το format μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Double Driver.
Είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ, PORTABLE (δε χρειάζεται εγκατάσταση) και πανεύκολο στη χρήση windows utility.Αρκεί να το κατεβάσουμε (απ' όπου προτιμάμε), να το αποσυμπιέσουμε και να το 
τρέξουμε για να δούμε την παρακάτω εικόνα:





Διπλό κλικ στο ''dd'' και μετά διαλέξτε ''back up''.


Πατώντας "Scan the current system" το ''dd'' βρίσκει όλους τους drivers συστήματος μας και μάλιστα επιλέγει αυτούς που δεν είναι της microsoft και υπάρχουν ούτως η άλλως στα windows.



Κατόπιν πατάμε ''back up now'' και αποθηκεύουμε το φάκελο σε κάποια εξωτ. συσκευή 
(φλασάκι,εξωτερικό δίσκο κ.λ.π.).


Καλό θα ήταν να μη ξεχάσετε να βάλετε και Double Driver στην εξωτερική συσκευή για να μη χρειαστεί download πάλι μετά το format.

ΜΕΤΑ ΤΟ FORMAT

Εφόσον έχουν πάει όλα καλά για να εγκαταστήσουμε τους οδηγούς ανοίγουμε το πρόγραμμα, κάνουμε δεξί κλικ στο ''dd'' κι επιλέγουμε ''εκτέλεση ως διαχειριστής'' -> restore -> locate back up -> other location -> βρίσκουμε το φάκελο στην εξωτερική συσκευή που τον αποθηκεύσαμε  -> ΟΚ ->      restore now -> OK.
Θα ανοίξει ένα παράθυρο των Windows για την εγκατάσταση, κάνουμε κλικ στο "Επόμενο" και σε λίγα δευτερόλεπτα έχουμε τελειώσει.


Τυχερός στην ατυχία του...


Τυχερός στην ατυχία του και στην....''απροσεξία του''
Ευτυχώς έζησε...

No comments...

18 Οκτ 2014

Bitdefender ... ένα δυνατό, σιωπηλό, ''ελαφρύ'' free antivirus


Αποτελεσματικό κι εύχρηστο αυτό το πρόγραμμα  σας κρατά προστατευμένους έναντι απειλών  που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σε tests που έχουν γίνει μεταξύ συναφών προγραμμάτων:






Μπορείτε να κατεβάσετε τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΔΩ bitdefender.com


Εύκολο στην εγκατάσταση, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε loggin (και με το λογαριασμό σας στο facebook) μετά και να 'χετε ένα δυνατό, σιωπηλό, ''ελαφρύ'' free antivirus στον υπολογιστή σας...

Ελένη Πέτα . . . ''Αυτό που ξέρω''

από REALANK75

17 Οκτ 2014

''Blender'' Δωρεάν πρόγραμμα γραφικών και animation

Ένα πανίσχυρο λογισμικό για όσους αρέσει ν' ασχολούνται με γραφικά, animation ερασιτεχνικά αλλά και για προχωρημένους.
Με το Blender μπορείτε να δημιουργήσετε από ένα απλό
3D text μέχρι ότι μπορεί να βάλει ο νους σας.
Τεράστιες δυνατότητες και αμέτρητες επιλογές ίσως σας μπερδέψουν στην αρχή, ιδίως για όσους δεν έχουν ξαν' ασχοληθεί αλλά στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο που θα σας κατατοπίσουν.Για να πάρετε μια μικρή ιδέα ενδεικτικά σας δείχνω τι μπορείτε να φτιάξετε μ' αυτό το πρόγραμμα...

 

Είναι ελαφρύ (σχετικά), δε θα επιβαρύνει το pc σας, εύκολο στην εγκατάσταση και κυρίως ΔΩΡΕΑΝ.



Για να το κατεβάσετε πατήστε  ''ΕΔΩ www.blender.org/download''



Διαλέξτε λειτουργικό και έκδοση και κατεβάστε το.
Καλές και όμορφες δημιουργίες σας εύχομαι...