30 Δεκ 2015

Ποιος Είναι ο Μικρόμυαλος? Video

Ποιος είναι ο Μικρόμυαλος, άραγε? ο φυλακισμένος η αυτός που τον φυλάκισε... Video από Misailidis Michalis

100.000 € Αναδρομικά σε Συνταξιούχους Βουλευτές, με Νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών

Αναδρομικά σε Συνταξιούχους Βουλευτές
Διάταξη με την οποία το δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση, έως και 100.000 € ανά περίπτωση, σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,  με την εν λόγω διάταξη, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοσθούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το '08 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.


Άμεσα εκτελεστές

Παρότι το δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησης τους από το δημόσιο.

Γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.


Τα ποσά

Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, σύμφωνα πάντα με τον Ε. Τ. Άσχετα με το αν η καταβολή των αναδρομικών αφορά μικρό αριθμό βουλευτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί, τα ποσά που προκύπτουν είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000€, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το '08.

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το '10 λόγω μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η καθαρή, μετά τις περικοπές αύξηση, δεν θα είναι μικρότερη των 50 έως 60.000€  ανά περίπτωση.

Είπαμε..! Προτεραιότητα στους... ''οικονομικά ασθενέστερους''..!!

Με τις υγείες μας!!!

29 Δεκ 2015

Τα Μειονεκτήματα της Ευφυΐας

Tα Μειονεκτήματα της Ευφυΐας
Ευφυΐα θεωρείται η δυνατότητα του εγκεφάλου μας να σκέφτεται, να εκλογικεύει, να αντιλαμβάνεται αφηρημένες έννοιες, να μπορεί να λύνει προβλήματα, να μαθαίνει και κυρίως να κατανοεί και να προβλέπει. Στον ανθρώπινο εγκέφαλο, φαίνεται να προκύπτει ως αποτέλεσμα της σύνθετης διασύνδεσης των νευρώνων και ως ένα βαθμό φαίνεται να συνδέεται και με τη συνείδηση. Εκτείνει τον κόσμο που αντιλαμβανόμαστε πέραν των αισθήσεών μας και μας κάνει και λειτουργούμε επιτυχώς (?) σε αυτόν, σύμφωνα με το el.wikipedia · διότι,  σε  μελέτες  έχει  παρατηρηθεί  πως...  έχει  και  τα  μειονεκτήματα  της!


Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Παρ ότι η ευφυΐα αντιμετωπίζεται από όλους μας ως ένα σημαντικό πλεονέκτημα, υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι... πλούσιοι τω πνεύματι άνθρωποι, που ίσως να δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους και πολλές φορές όχι μόνον αυτή!

Ιδιοφυΐα και ευτυχία σπάνια πάνε μαζί

Έρνεστ Χέμινγουεϊ: 
Η ευτυχία στους  έξυπνους ανθρώπους, είναι το πιο σπάνιο πράγμα που γνωρίζω.


Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, είναι πιο επιρρεπής στην κατάθλιψη, την μελαγχολία και την αρνητική σκέψη. Ξέραμε λοιπόν μέχρι τώρα ότι «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία», τώρα μπορούμε να προσθέσουμε πλέον και το κοφτερό μυαλό στο ρητό.


Η εξυπνάδα είναι αγχωτική

Στα άτομα με υψηλή διανοητική ικανότητα, έχουν παρατηρηθεί σε μελέτες υψηλά επίπεδα στρες, κάτι που μάλλον είναι αυτονόητο, καθώς όσο πιο πολύ σκέφτεσαι, τόσο πιο πολύ προβληματίζεσαι. Έρευνα του Alexander Penney του Πανεπιστημίου του Καναδά έδειξε συχνότερες εμπειρίες έντονου άγχους, για τους πιο έξυπνους ανθρώπους.


Η ευφυΐα φέρνει μοναξιά

Πολλοί από τους ανθρώπους που σκοράρουν υψηλή βαθμολογία στα τεστ IQ είναι εργένηδες ή δηλώνουν μοναχικοί ως άνθρωποι. Επομένως, μην ανησυχείς, μπορείς πια με εγκυρότητα να υποστηρίζεις ότι «Είσαι μόνος γιατί δεν σε καταλαβαίνουν».


Οι υψηλές προσδοκίες για το μυαλό σου φέρνουν απογοήτευση

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ένιωσαν την ματαίωση των προσδοκιών, είτε των δικών τους είτε του περιβάλλοντος τους , που είχαν όταν χαρακτηρίστηκαν ως ιδιοφυΐες στην νεότερη ηλικία τους. Τα «child-ren prodigy» όπως είναι γνωστά (παιδιά θαύματα) πολλές φορές καταλήγουν «αποτυχημένοι» σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν όταν ήταν μικρά.


Η ευστροφία σου δεν σημαίνει και σοφές αποφάσεις

O Keith Stanovich του Πανεπιστημίου του Τορόντο ανακάλυψε ότι οι αντικειμενικές και δίκαιες αποφάσεις δεν συνδέονται απαραίτητα με τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Επίσης, οι ευφυείς άνθρωποι δεν είναι πάντα τόσο σίγουροι για αυτές τους αποφάσεις, γιατί όπως είπε και ο Μπουκόφσκι «οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι βεβαιότητες». Πολλοί πια επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να διαχωρισθούν οι έννοιες της «εξυπνάδας» όπως καταγράφεται στα IQ tests από την «σοφία», καθώς δεν ταυτίζονται.


Τα «τυφλά σημεία» ενός έξυπνου μυαλού

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι εξυπνότεροι άνθρωποι έχουν ένα «τυφλό σημείο» στην αντιληπτική τους ικανότητα και αυτό είναι το να βλέπουν τα δικά τους λάθη. Επίσης, συχνά διακατέχονται από αυτό που έχει γίνει γνωστό ως «gambler fallacy» και κατά το οποίο η αισιοδοξία για την επανάληψη ενός θετικού αποτελέσματος στερεύει γρηγορότερα σε έναν ευφυή άνθρωπο, οδηγώντας τον συχνά σε βιαστικές και λανθασμένες αποτιμήσεις.


Το μυαλό έχει... έξοδα!

Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που πετυχαίνουν βαθμολογία στα τεστ IQ από 140 και πάνω είναι δυο φορές πιο πιθανόν σε σχέση με τους υπόλοιπους να υπέρ χρεώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες. Προφανώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι όσο πιο πολύ σκέφτεσαι τόσο πιο πολύ ξοδεύεις.

Η πολλή εξυπνάδα ίσως σε ρίξει στο πιοτό και τα ναρκωτικά

Φινλανδοί ερευνητές απέδειξαν με μελέτη τους σε δίδυμα αδέρφια, ότι οι ευφυείς άνθρωποι τα «σφίγγουν» λίγο παραπάνω, με πολλούς να δηλώνουν προβλήματα αλκοολισμού. Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η νοημοσύνη συσχετίζεται με την περιέργεια και την επιθυμία για νέες εμπειρίες. Επίσης εκτός από το αλκοόλ είναι επιρρεπείς και στα ναρκωτικά, αφού τα αγόρια με δείκτη νοημοσύνης άνω του 107, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κάνουν χρήση ναρκωτικών ως ενήλικες, ενώ οι για τα κορίτσια με IQ>107 οι πιθανότητες είναι τριπλάσιες.


Ο εγκέφαλος σου μπορεί να σε στείλει στο «τρελάδικο»

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009 στο επιστημονικό περιοδικό «Neuron» έδειξε ότι μια πρωτεΐνη που παράγεται στον εγκέφαλο (neuronal calcium sensor-1 protein) συνδέεται τόσο με τη δημιουργικότητα και τη λειτουργική μνήμη όσο και με τη σχιζοφρένεια και τη μανιοκατάθλιψη. Περισσότερες από 30 ακαδημαϊκές μελέτες έχουν υποδείξει την άμεση σχέση της ευφυΐας με τη διπολική διαταραχή – και άλλες σχετικές διαταραχές.


Η εξυπνάδα σου, προκαλεί το φθόνο

Χωρίς να υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα που να επιβεβαιώνει αυτό το τελευταίο συμπέρασμα μας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν είστε πολύ έξυπνος άνθρωπος θα αντιμετωπίσετε την ζήλια των γύρω σας, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Για αυτό αν είστε ιδιαίτερα ευφυείς θα πρέπει να εξοπλιστείτε και με πολλή δύναμη για να αντιμετωπίσετε το φθόνο των υπολοίπων... «κοινών θνητών»... [πηγή]


Βρε..! μπας και είμαι πολύ ευφυής και δεν το 'ξερα..?

22 Δεκ 2015

«Ποδοσφαιρικό» Σουτ... στα Μούτρα..! σε Τούρκικο Αγώνα Ποδοσφαίρου - Video

Ποδοσφαιρικό - δολοφονικό... ''Σουτ''  στα μούτρα του αντιπάλου..! σε Τούρκικο αγώνα ποδοσφαίρου. Video από Misailidis Michalis

Αποκτήστε Δωρεάν το SlideShow 7 Premium. Μόνο για Λίγες Ώρες!

Δωρεάν SlideShow 7 Premium
Με το SlideShow 7 Premium μπορείτε να εκφράσετε απλά, τη δημιουργικότητα σας! Δημιουργήστε καταπληκτικές παρουσιάσεις εικόνων με ποικίλα εφέ και μεταβάσεις, προσθέστε κείμενο οπουδήποτε στις φωτογραφίες σας και αποθηκεύστε τις σε μορφή βίντεο MP4, AVI, MOV, MKV ή MPEG με ευκολία! Αποθηκεύστε τις παρουσιάσεις σας στον υπολογιστή η σε οπτικούς δίσκους, προσθέστε τις σε αρχεία ZIP  ή μοιραστείτε  τις απευθείας σε  social  media. Αποκτήστε  το  δωρεάν, σήμερα!

                                                            Πατήστε εδώ Button
για να μεταβείτε στη σελίδα...


πατήστε (1)...


...(2) ως... ''αντάλλαγμα''...



...και (3).



Κατεβάστε το .zip αρχείο, αποσυμπιέστε το και εγκαταστήστε το SlideShow 7 Premium. Ξεκινώντας για πρώτη φορά το πρόγραμμα, θα εμφανισθεί ο  παρακάτω πίνακας. Επιλέξτε (4) για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην AquaSoft, επιλέγοντας χώρα και δίνοντας ένα email το οποίο υφίσταται.



Κατόπιν, πηγαίνετε στα mail σας, ανοίξτε αυτό που μόλις λάβατε από την εταιρία, πατήστε (5)...



για να λάβετε (με νέο email) το serial key.



Τέλος, επικολλήστε το ''κλειδί'' και πατήστε (5) για να ενεργοποίησετε την Premium έκδοση.

Ανακαλείται ο Έλληνας Πρέσβης από την Πράγα της Τσεχίας

Ανακαλείται ο Έλληνας Πρέσβης από την Πράγα της Τσεχίας
Ανακαλείται ο Έλληνας πρέσβης από την Τσεχία, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τσέχου προέδρου περί Grexit. Σύμφωνα με το κανάλι ΣΚΑΪ, που επικαλείται διπ/ματικές πηγές, το Υπ. Εξωτερικών προχώρησε σε ανάκληση του πρέσβη από την Πράγα.

Η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας, δήλωσε προκλητικά, κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, είχε εκφράσει και την απογοήτευση του που η Ελλάδα τελικά παρέμεινε στο κοινό νόμισμα: Αν και η Ελλάδα ήταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ειρωνικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, o Τσέχος πρόεδρος. Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει και τον Ιούλιο, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας: Η Τσεχία είναι κράτος - μέλος της Ε.Ε. χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος.
------
Βγήκε η ψείρα στο γιακά... Είναι γνωστό ότι εργάζεσθε ακατάπαυστα, ως πιστός υπάλληλος των συμφερόντων που επένδυσαν (και συνεχίζουν ακόμη να επενδύουν) στο Grexit «Κε» Ζέμαν... Το θέμα είναι, μήπως εμείς θα πρέπει να ψάξουμε και για άλλους «Ζέμαν», που βρίσκονται εντός συνόρων..! η να το ξανασκεφτούμε, και να ''την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια'' για να σας αφήσουμε να «ωφεληθείτε» κι εσείς, ανενόχλητοι πλέον, την... «αγκαλιά» της «μαμάς» Γερμανίας...

20 Δεκ 2015

Mozila Firefox 64 bit - Επιτέλους Έφτασε!

Mozila Firefox 64 bit
Επιτέλους..! Μετά από πολλές αναβολές η Mozila αποφάσισε την διάθεση του Firefox 64 bit για τα Windows. Να σημειωθεί ότι προς το παρών, η υποστήριξη για ορισμένα plugins είναι περιορισμένη. Ας ελπίσουμε ότι στις επόμενες αναβαθμίσεις του, τα προβλήματα να διορθωθούν. Για κατέβασμα - εγκατάσταση της νέας  έκδοσης, με επιλογή γλώσσας
                                                          Πατήστε εδώ Button

Οκταπύρηνα Smartphones: Lenovo, HTC, Huawei και Meizu με 199€, από τα Public

ενεργό link
Στα Public θα βρείτε πανίσχυρα, οκταπύρηνα smartphones που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Τα καλύτερα octacore smartphones της αγοράς, κατ' ευθείαν από τους κορυφαίους κατασκευαστές! Τα μικρά θαύματα των Lenovo, HTC, Huawei και Meizu υπόσχονται να αλλάξουν μια για πάντα την εμπειρία χρήσης των έξυπνων τηλεφώνων.

18 Δεκ 2015

Ο άνθρωπος - δονητής. Video

Ο άνθρωπος - δονητής. Video από Misailidis Michalis

Φρίκη σε Ιατρική Σχολή της Κίνας! Σκυλιά-Πειραματόζωα, Μισοπεθαμένα, Φιμωμένα κι Εγκαταλειμμένα - Video

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθει η ώρα να συζητηθεί το ηθικό θέμα στη χρήση ζώων για πειράματα. Άφωνος μένει κανείς με τη στάση ιατρικής σχολής της Κίνας, στην επαρχία Shaanxi, η οποία αφού χρησιμοποίησε σκυλιά ως πειραματόζωα, τα πέταξε στην κυριολεξία,  στην  ταράτσα  του  κτηρίου,  μισοπεθαμένα  και  φιμωμένα.

Στο βίντεο αποτυπώνεται όλη η φρίκη! Τα άτυχα σκυλιά που έχουν σοβαρά τραύματα, προφανώς από τα πειράματα, έχουν εγκαταλειφθεί στην ταράτσα του κτηρίου με δεμένο το στόμα, ενώ ορισμένα είναι ζωντανά (ακόμη). 19 που είχαν συλλέγει για να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά πειράματα βρέθηκαν δεμένα.

Κάτοικοι που μένουν κοντά στο πανεπιστήμιο ανέφεραν πως άκουγαν κλάματα από την ταράτσα, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η άδεια του πανεπιστημίου, για πειράματα σε ζώα, είχε λήξει και σε κάθε περίπτωση δεν περιλάμβανε πειράματα σε σκύλους.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, που χρησιμοποιεί στα πειράματά του βατράχους και κουνέλια, εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για απρεπή συμπεριφορά και ακατάλληλες πρακτικές από κάποιους ανθρώπους του πανεπιστημίου οι οποίες θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Παράλληλα ευχαρίστησε τους χρήστες του διαδικτύου που έφεραν το θέμα στο προσκήνιο και για τη φιλοζωία τους (?!).

Από την άλλη μεριά, διδάσκων στη σχολή δήλωσε πως χρησιμοποιούνται περίπου 200 σκυλιά, ως πειραματόζωα, αριθμός που είναι πολύ μικρότερος από ότι σε άλλες σχολές της χώρας.

Το 2013 είχε αποκαλυφθεί πως στρατιωτική ιατρική σχολή στην Κίνα, έκανε πειράματα σε σκυλιά κατά τα οποία τα έκαιγε ζωντανά. Σε ένα από τα πειράματα, τα  άτυχα  ζώα  καίγονταν για  μισό λεπτό  της ώρας  με ναπάλμ.

Γυμνή η Ραχήλ Μακρή και 59 Επώνυμοι, για την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης Κατά του AIDS

Γυμνή η Ραχήλ Μακρή
Με τόλμη αλλά και γοητεία, η Ραχήλ Μακρή και 59 ακόμη Ελληνίδες και Έλληνες επώνυμοι, ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση του περιοδικού Down Town της Κύπρου, φωτογραφήθηκαν γυμνοί συμμετέχοντας στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το AIDS. Ακόμη και οι πιο συνεσταλμένοι απελευθερώθηκαν μπροστά  στο  φωτογραφικό  φακό,  εφόσον  πρόκειται  για  καλό  σκοπό...

Ραχήλ Μακρή Γυμνή

Αγγελική Ηλιάδη Γυμνή

Αννα Μπουσδούκου Γυμνή

Εύη Αδάμ Γυμνή

Κατερίνα Παπουτσάκη Γυμνή

Μαρία Κορινθίου Γυμνή

Μάρα Ζαχαρέα Γυμνή

Ουγγαρέζος Γυμνός

Μπογδάνος Γυμνός


16 Δεκ 2015

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα - Του Ζητούν 1.000.000$ Αποζημίωση, Κατηγορώντας τον ότι Έφαγε το Γιο τους, Εζέκιελ Κόρντομπα

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, Εζέκιελ Κόρντομπα
Σαλβαδόρ  Αλβαρένγκα·
είναι ο μόνος άνθρωπος που επιβίωσε για 15 μήνες χαμένος στη θάλασσα. Τώρα τον κατηγορούν ότι έφαγε τον νεκρό συνάδελφό του, Εζέκιελ Κόρντομπα, προκειμένου να ζήσει και του ζητούν 1.000.000$ αποζημίωση.


Όταν σαλπάρισε από τις ακτές του Μεξικό τον Νοέμβρη του '12, ο 36 ετών ψαράς, πίστευε ότι έφευγε για ένα συνηθισμένο ταξίδι για δουλειά, έχοντας πληρώσει 50$ στον 22 ετών Εζέκιελ Κόρντομπα, για να τον ακολουθήσει ως βοηθός.

Στην πορεία έπεσαν σε τρομερή καταιγίδα, η οποία διέλυσε τα συστήματα επικοινωνίας του σκάφους και έριξε τις προμήθειες τους στη θάλασσα. Στην τελευταία επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του σκάφους, ο Αλβαρένγκα του ζήτησε βοήθεια για διάσωση. Ο Κόρντομπα όμως, ως αρχάριος ψαράς, είχε πανικοβληθεί και είχε παραισθήσεις, ενώ προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα, όπου υπήρχαν καρχαρίες (σύμφωνα με όσα είπε ο Αλβαρένγκα).

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα

Επέζησαν για μήνες, πιάνοντας ψάρια, πουλιά, πίνοντας αίμα χελώνας και νερό της βροχής. Εξαιτίας ενός εκ των πουλιών που έφαγαν, ο Κόρντομπα αρρώστησε, γιατί στην κοιλιά του πτηνού υπήρχε ένα δηλητηριώδες θαλάσσιο φίδι.

Αποδείχθηκε πως ο Κόρντομπα ήταν λιγότερο ανθεκτικός. Αρνούνταν να φάει το ωμό κρέας, χάρη στο οποίο έμεινε στη ζωή ο 36χρονος. Τελικά πέθανε, αφού πρώτα έβαλε τον Αλβαρένγκα να του υποσχεθεί ότι δεν θα φάει τη σορό του και ότι θα βρει τη μητέρα του και θα της πει τι απέγινε.

Εζέκιελ Κόρντομπα

Ο Αλβαρένγκα κράτησε το πτώμα στο σκάφος για 6 ημέρες και του μιλούσε, μέχρι που συνειδητοποίησε την παραφροσύνη του και το έριξε στη θάλασσα.

Έβλεπα τον θάνατό μου να έρχεται πολύ, πολύ αργά, δήλωσε.

Κι όμως, επέζησε. Η θάλασσα τον έβγαλε στα νησιά Μάρσαλ, τον Ιανουάριο του '14, ζαλισμένο και αδυνατισμένο, όπου εντοπίστηκε από ένα ζευγάρι που τον βοήθησε. Αρχικά, η ιστορία του έγινε δεκτή με δυσπιστία, όμως τελικά έγινε δεκτή, καθώς ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι η εμπειρία του ως ψαράς και η σωματική του δύναμη, ήταν αυτά που συνέβαλαν στο να επιβιώσει.

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα

Το Μάρτιο του '14, με τα Μ.Μ.Ε. να παρακολουθούν από κοντά, ο Αλβαρένγκα επισκέφθηκε τη μητέρα του Κόρντομπα, Ροσαλία Ρίος, και της μετέφερε το μήνυμα του γιου της.

Της είπε πώς έκλαιγε όταν πέθανε ο Εζέκιελ, ότι του μιλούσε, του έλεγε ότι δεν είναι νεκρός, απλά κοιμάται, δήλωσε ο δικηγόρος του, Μπενεντίκτο Περλέρα. Το κλίμα άλλαξε όμως, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο δικηγόρος έκανε μήνυση στον Αλβαρένγκα, ζητώντας του 1.000.000$, καθώς υπέγραψε συμφωνία για βιβλίο και αποφάσισε να τον εκπροσωπεί άλλη νομική εταιρεία.

Τώρα και η οικογένεια του Κόρντομπα ξεκίνησε νομικές ενέργειες, απαιτώντας επίσης 1.000.000$, κατηγορώντας τον Αλβαρένγκα ότι έφαγε τον άνθρωπό τους.


Πιστεύω ότι αυτή η απαίτηση είναι μέρος της πίεσης της οικογένειας για μερίδιο από τα έσοδα από δικαιώματα, δήλωσε ο Ρικάρντο Κουκαλόν, ο νέος δικηγόρος του Αλβαρένγκα, ενώ στις δηλώσεις του στην El Diario de Hoy τόνισε ότι ο Αλβαρένγκα επιμένει πως δεν έφαγε τη σορό και πρόσθεσε: Πολλοί πιστεύουν ότι το βιβλίο κάνει πλούσιο τον πελάτη μου, αλλά αυτά που θα κερδίσει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πιστεύει ο κόσμος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βιβλίο δεν τα πήγε καλά στις Η.Π.Α. όπου πούλησε μόλις 1.500 αντίτυπα, ενώ ο 36χρονος ψαράς ζει μαζί με τους γονείς και την κόρη του, σε ένα σπίτι το οποίο νοικιάζει.

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα

Αποκτήστε Δωρεάν το Jade Empire Special Edition από τo Origin της Electronic Arts

Jade Empire Special Edition, Origin, Electronic Arts
Αποκτήστε εντελώς Δωρεάν ένα παιχνίδι κάθε μήνα, περίπου, νόμιμα και για πάντα, από τo Origin · το e-shop της εταιρίας Electronic Arts. Για να δείτε τη διαδικασία αναλυτικά        Πατήστε εδώ Button

15 Δεκ 2015

Άκης Πάνου - Βίκυ Μοσχολιού - Δεν κλαίω για τώρα

Το «Δεν κλαίω για τώρα» είναι ίσως το καλύτερο από τα δημιουργήματα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Άκη Πάνου, που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 15/12 του 1933. Στην ερμηνεία η ''τεράστια'' Βίκη Μοσχολιού.              Sound-Video από Misailidis Michalis

14 Δεκ 2015

Νέο Κόμμα Ετοιμάζουν οι Σαμαράς - Βενιζέλος

Νέο Κόμμα, Σαμαράς, Βενιζέλος, Καμμένος
«Σαμαράς - Βενιζέλος ετοιμάζουν νέο κόμμα κι έχουν επιδοθεί σε κυνήγι βουλευτών με λαγωνικά τον Άδωνι Γεωργιάδη και το Μάκη Βορίδη. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός φορέα, με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αυτοί οι 2 πάνε πακέτο, να το θυμάστε» δήλωσε, με λίγα λόγια, ο Π. Καμμένος στην εκπομπή του  Ν. Χατζηνικολάου,  στο  κανάλι  Σταρ.

Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς..? ΠΑΛΙ..?
Κάποιος ''Μεγάλος'' είχε πει ότι, αν προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο με παλιά υλικά, πρέπει να είσαι τουλάχιστον ηλίθιος... η κάνω λάθος? 
Εκτός αν είναι καμιά ακόμη ''βαρύγδουπη'' ατάκα, απ' αυτές που αρέσκεται να εκτοξεύει συχνά-πυκνά, ο επί εικοσαετίας(+) Νεοδημοκράτης, πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ

Η Αντίδραση της Μικρής Μαϊμούς με το Αποτέλεσμα του «magic trick» - Video


Παρακολουθεί με προσοχή & στο τέλος «λύνεται» απ' τα γέλια με το magic trick η μικρή μαϊμού. Video από Misailidis Michalis

Κατάργηση της Πρωινής Προσευχής και των Θρησκευτικών Ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Κατάργηση της Πρωινής Προσευχής και των Θρησκευτικών Ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τη χορηγία της στην πρώτη επίσημη γιορτή κάνναβης, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε μία σειρά βασικών θέσεων της για την παιδεία (ειδικά για το δημόσιο σχολείο) και προτείνει μεταξύ άλλων, την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία µε δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό, τονίζοντας ότι...
«Στον χώρο της παιδείας είναι απαραίτητη  µία ριζική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες της µε διαφορετικό προσανατολισμό απ' αυτόν που είχαν όλες οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα παιδείας που θα έχει στο επίκεντρό της την δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων µε κριτική σκέψη, πολύπλευρη γνώση και συνείδηση συνεισφοράς στην κοινωνία».
--------
Πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια ρε παιδιά..? ότι για να είμαστε οι ίδιοι και για να δημιουργούμε «ολοκληρωμένους ανθρώπους» με «συνείδηση συνεισφοράς στην κοινωνία» πρέπει να καταργήσουμε (ούτε καν να κάνουμε προαιρετική) την πρωινή προσευχή στα σχολεία, να γεμίσουμε την Ελλάδα τζαμιά και να ''πλακωθούμε'' στο χασίσι..? Απαράδεκτοι είμαστε..!
---------
«Εύγε στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που για άλλη μία φορά έδωσε λύσεις στα καυτά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και μαθητών με τις προτάσεις της. Ακράδαντα πιστεύω, πως εάν εφαρμοσθούν οι ΠΟΛΥ συγκεκριμένες θέσεις της και ειδικά η κατάργηση της προσευχής και των θρησκευτικών, λίγα θα μείνουν προς επίλυση, από τον ακόμη περισσότερο φιλέλληνα και πατριώτη υπουργό παιδείας και τους ΥΠΕΡπατριώτες επικεφαλής προέδρους που διορίζει!!!»

ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ... ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..!
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..!
ΚΙ ΟΧΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ... ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

13 Δεκ 2015

Σαν Σήμερα το Στυγερό Έγκλημα των Γερμανών Ναζί στα Καλάβρυτα - Video με Συγκλονιστικές Μαρτυρίες Επιζόντων

το Στυγερό Έγκλημα των Γερμανών Ναζί στα Καλάβρυτα
Ένα από μεγαλύτερα και στυγερά εγκλήματα των Γερμανών ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου διαπράχθηκε στις 13/12 του 1943, όταν οι δυνάμεις της βέρμαχτ εκτέλεσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους στα Καλάβρυτα, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.

Το τελευταίο ιδίως έτος της κατοχής είχαν αυξηθεί δραματικά οι ακρότητες των κατακτητών, καθώς η κυριαρχία τους βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση από την Ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για να ελέγχουν τη χώρα.

Η τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται να προ διαγράφτηκε μετά την ήττα των Γερμανών από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στη Μάχη της Κερπινής (20 Οκτωβρίου 1943), κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Γερμανοί στρατιώτες και αιχμαλωτίσθηκαν 78. Τότε τέθηκε σε εφαρμογή από το γερμανικό στρατηγείο η «Επιχείρηση Καλάβρυτα», με αντικειμενικό στόχο την περικύκλωση των ανταρτών στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και την εξόντωσή τους. Την εκτέλεση της αποστολής ανέλαβαν μονάδες της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών, που έδρευε στην Πελοπόννησο και είχε επικεφαλής τον υποστράτηγο Καρλ φον Λε Ζουίρ (1898-1954).

Ο Γερμανός στρατηγός με τις αριστοκρατικές ρίζες, έχοντας πληροφορηθεί την εκτέλεση των 78 Γερμανών αιχμαλώτων από τους αντάρτες, διέταξε τους άνδρες του να μην διστάσουν να λάβουν τα πιο σκληρά αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της περιοχής. Ήταν, άλλωστε, πρακτική των αρχών κατοχής να εκτελούν για κάθε σκοτωμένο Γερμανό στρατιωτικό πολλαπλάσιους Έλληνες αμάχους.

Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, όταν οι γερμανικές δυνάμεις άρχισαν να συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Στο διάβα τους έκαιγαν χωριά και μοναστήρια (Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα) και σκότωναν άοπλους πολίτες και μοναχούς. Στις 9 Δεκεμβρίου έφθασαν στα Καλάβρυτα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη. Καθησύχασαν τους κατοίκους, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος τους ήταν αποκλειστικά η εξόντωση των ανταρτών και μάλιστα ζήτησαν από όσους την είχαν εγκαταλείψει να επιστρέψουν άφοβα πίσω στα Καλάβρυτα.

το Στυγερό Έγκλημα των Γερμανών Ναζί στα Καλάβρυτα 1

Για να τους πείσουν ακόμη περισσότερο προχώρησαν στην πυρπόληση σπιτιών, που ανήκαν σε αντάρτες, και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της μάχης της Κερπινής. Έξαφνα, όμως, το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου συγκέντρωσαν όλο τον πληθυσμό στην κεντρική πλατεία και οδήγησαν τον άρρενα πληθυσμό άνω των 13 ετών σε μια επικλινή τοποθεσία, που ονομαζόταν «Ράχη του Καπή», ενώ τα γυναικόπαιδα τα κλείδωσαν στο σχολείο.

Στη ράχη του Καπή εκτυλίχθηκε τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες η τραγωδία, που οδήγησε σχεδόν όλο τον άρρενα πληθυσμό των Καλαβρύτων στο θάνατο. Με ριπές πολυβόλων οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους συγκεντρωμένους, γύρω στους 800 ανθρώπους. Μόνο 13 διασώθηκαν, επειδή είχαν καλυφθεί από τα πτώματα των συμπολιτών τους και οι Γερμανοί τους θεώρησαν νεκρούς.

Το σήμα για την εκτέλεση έδωσε με φωτοβολίδα από το κέντρο των Καλαβρύτων ο ταγματάρχης Χανς Εμπερσμπέργκερ και επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος ήταν ο υπολοχαγός Βίλιμπαντ Ακαμπχούμπερ. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με την πυρπόληση όλων σχεδόν των σπιτιών.

Όσον αφορά στην τύχη των γυναικόπαιδων, αυτά σώθηκαν χάρη στον ανθρωπισμό ενός Αυστριακού στρατιώτη, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξή τους. Αυτός άφησε ελεύθερη την είσοδο του σχολείου και διευκόλυνε την απομάκρυνσή τους. Όμως, το πλήρωσε με τη ζωή του, αφού καταδικάσθηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Καλάβρυτα», οι Γερμανοί σκότωσαν 1.101 άτομα, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν πάνω από 1.000 σπίτια, κατάσχεσαν 2.000 αιγοπρόβατα, απέσπασαν 260.000.000 δραχμές και κανείς από τους υπευθύνους αυτού του Ολοκαυτώματος, δεν λογοδότησε στη δικαιοσύνη.

Ο στρατηγός Λε Ζουίρ πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών το 1954, ο Εμπερσμπέργκερ σκοτώθηκε στο ανατολικό μέτωπο και ο Ακαμπχούμπερ πέθανε στην Αυστρία το 1972, σε ηλικία 67 ετών. 

Μόνο ο κατοχικός στρατιωτικός διοικητής της Ελλάδας, στρατηγός Χέλμουτ Φέλμι (1885-1965), καταδικάσθηκε το 1948 σε κάθειρξη 15 ετών από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης για όλα τα εγκλήματα πολέμου του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα, αλλά μετά από 3 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος.

Στις 18 Απριλίου του 2000, ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάνες Ράου (1931-2006), επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την τραγωδία. Εντούτοις, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του Γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων.                      Πηγή: www.sansimera.gr


Video από Georgia Theocharopoulou

Προσωπικά να προσθέσω ότι, εκτός από τον τότε πρόεδρο (18 Απριλίου του 2000) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάνες Ράου, που επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την τραγωδία, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του Γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων, καμία από τις λεγόμενες ''μεγάλες'' εφημερίδες, δεν αναφέρουν το παραμικρό στο πρωτοσέλιδό τους ΣΗΜΕΡΑ!

Ας αναλογιστούμε, επιτέλους, τι πράττουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα (ψηφοφόροι πολίτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, νομοθέτες και δικαστικοί λειτουργοί, διανοούμενοι και... «διανοούμενοι», άνθρωποι των... «τεχνών», των τεχνών και του πολιτισμού) για τα συμφέροντα της πατρίδας μας, πριν επιρήψουμε (όπως συνήθως κι επειδή μας βολεύει) τις ευθύνες σε... αλλοδαπά συμφέροντα..!

ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας υπουργός εσωτερικών-δικαιοσύνης δεν έχει υπογράψει μέχρι σήμερα, την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000, για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα