29 Φεβ 2016

Μετά το «Μακεδονικό» "Έλυσε'' και το Δημογραφικό ο «Φωστήρας» Νίκος Ξυδάκης! ΆΞΙΟΣ!!!

Έλυσε και το Δημογραφικό, Νίκος Ξυδάκης
Αφού ''έλυσε'' το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων -αποκαλώντας και αναφέροντας τα σε άρθρο του, ως «Μακεδονία»- και μέσα στο χάος που έχει δημιουργηθεί από το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης είδε, η... οραματίστηκε (καλύτερα), τη λύση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας...

Αρχικά, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην εκπομπή ''Παραπολιτικά'', συγκρίνοντας τις δύο χώρες, αναρωτήθηκε διερωτώμενος για τους χιλιάδες πρόσφυγες που εγκλωβίζονται καθημερινά στη χώρα μας:

«Η Αυστρία των 9.000.000 έχει πάρει 95, θα φτάσει τους 130.000, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30.000 ανθρώπους;
Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία, να εργαστούν* (???), να ενσωματωθούν»

και συνέχισε...
«Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το 1974 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του '74.
Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει  πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο Ελληνικά · δεν προσέφεραν στην Ελλάδα;»

«Νομίζω ότι το πράγμα δεν πάει καλά ήδη, οπότε πόσο χειρότερα να πάει; Αυτή η κατάσταση την οποία φοβόμαστε είναι αυτό, κάποιοι να προκαλέσουν ένα ντόμινο. Ήταν διατυπωμένη ρητώς η επιθυμία της Αυστριακής υπουργού ότι είναι επιθυμητό το ντόμινο effect.
Άρα, χειρότερο δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει εύκολα, το χειρότερο έχει συμβεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, όταν περίπου 12-13 αποφάσεις των Ευρωπαϊκών συμβουλίων δεν εφαρμόστηκαν».

«Η Ελλάδα έχει μια εμπειρία από μεταναστευτικές ροές, ας θυμηθούμε τι υποδέχτηκε από το ’90 που έπεσαν τα σύνορα, τέλειωσε ο ψυχρός πόλεμος και το σιδηρούν παραπέτασμα. Φτάσαμε να ξεπερνάμε το 1.000.000 σε βάθος 20ετίας ·  έχει κάποιες αντοχές η Ελλάδα, δεν είναι ένα κράτος των 600.000 ώστε να λυγίσει με τους 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο πρέπει να τους δοθεί μια βοήθεια άμεση».

******

Κανείς (σχεδόν) δε διαφωνεί στο ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους άμεσα και κανείς (πάλι σχεδόν) δε διαφωνεί στο να μείνουν 20 η 30 (και 40 και 50 και 150, ίσως) χιλιάδες από αυτούς, στην Ελλάδα. Αν κάποιος το κάνει, σίγουρα ''πάσχει'' από έλλειψη ανθρωπιάς και όχι μόνο.

Ας πληροφορήσει, όμως, κάποιος τον κύριο Ξυδάκη, γιατί φαίνεται ότι σκοπίμως η όχι του διαφεύγει, πως το δημογραφικό πρόβλημα, οποιασδήποτε χώρας, λύνεται μακροπρόθεσμα, ενθαρρύνοντας και δίνοντας κίνητρα στους πολίτες για τεκνοποίηση. Με κανέναν άλλο τρόπο. Γιατί, ''ενσωματώνοντας'' εκατομμύρια σε βάθος χρόνου, όπως ο ίδιος αναφέρει, η χώρα  αυτή  των 10 εκατομμυρίων, δε θα είναι  αυτή  , θα είναι  άλλη Εκτός και αν αυτό, δεν μας ενδιαφέρει..!

(όπως δεν ενδιέφερε κάποιους, κάποτε το πως θα ξεπληρωθεί ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων που κατασπαταλήθηκαν (προς ίδιο όφελος, το μεγαλύτερο μέρος) αντί να αξιοποιηθούν, επειδή οι ίδιοι ''δεν θα ζουν όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα''... και τώρα, η ώρα αυτή ήρθε!)

Ας τον πληροφορήσει πως γι αυτό το λόγο όλα τα  κράτη  (τα κράτη, όχι τα κ@λ@χ@νεία) φροντίζουν να αποκτούν και να διατηρούν κάποιο λογικό ποσοστό αλλοδαπών πολιτών. Είτε αυτοί είναι Αλβανοί στην Ελλάδα είτε Έλληνες στη Γερμανία είτε μαύροι, άσπροι, κίτρινοι, χριστιανοί η μουσουλμάνοι.

******

Ας ξεχάσουμε, τώρα, το ότι ''η Μάνα Φροντίζει Πρώτα τα Παιδιά της'' και σαν φιλότιμοι Έλληνες, να λειτουργήσουμε χωρίς καμία διάκριση...

Να μας πληροφορήσει ο κύριος υπουργός, με τη σειρά του, όταν λέει πως:

«αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν, θα μπουν στην κοινωνία, θα εργαστούν*, θα ενσωματωθούν»...

Πως?
θα καταφέρουν να ''ενσωματωθούν'' χωρίς πρόβλημα, όταν τα ίδια
''Της Ελλάδος τα Παιδιά'' δε μπορούν να ανεχθούν, πλέον, την κατάσταση που επικρατεί, μεταναστεύοντας αναγκαστικά και κατά εκατοντάδες χιλιάδες, αλλού? 

Που ακριβώς θα εργαστούν?
(γιατί προσωπικά είμαι εδώ και 3 χρόνια άνεργος)

Ποια η σχέση της οικονομίας της Ελλάδας σήμερα,
με αυτήν της δεκαετίας του '90?

Και τέλος, ας βγει δημόσια να πει ξεκάθαρα στους Έλληνες (όχι στους Σλοβάκους)... 
οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες?
Πρέπει τα Σκόπια να ονομασθούν Μακεδονία η όχι?

Έτσι, για να εμπεδώσουμε τις απόψεις μερικών από αυτούς που επιλέχθηκαν να μας εκπροσωπούν και να διαχειρίζονται τα εθνικά μας θέματα..!

28 Φεβ 2016

Adobe Photoshop CS6 Portable - Η Δωρεάν, «Ελαφριά» Λύση Για την Τέλεια Επεξεργασία Φωτογραφιών.

Adobe Photoshop CS6 Portable, Δωρεάν
Το Photoshop -η πιο γνωστή εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων και φωτογραφιών- στη δωρεάν έκδοση της:  CS6 Portable (δεν χρειάζεται εγκατάσταση). Εάν δεν είστε επαγγελματίας, ώστε να σας είναι απαραίτητες όλες οι αμέτρητες δυνατότητες του Adobe Photoshop και δε θέλετε να επιβαρύνετε το σύστημα του Η/Υ σας με ''προγράμματα-κουρσούμια'' που θα το κάνουν να... ''γονατίσει'', είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε!
Για να το αποκτήσετε, απλά
Πατήστε εδώ Button
για μεταφορά στη σελίδα...


επιλέξτε λειτουργικό ...

κατεβάστε και τρέξτε το πρόγραμμα.

Με την εγκατάσταση σε USB flash μπορείτε να χρησιμοποιείτε εύκολα τον ''βασιλιά'' του ρετούς, σε πολλούς, διαφορετικούς υπολογιστές.

Atlas - Η Επόμενη Γενιά Robot, Ήρθε (!?) Από την Boston Dynamics της Google


Η Boston Dynamics -θυγατρική εταιρεία ρομποτικής της Google, πλέον- δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει την επόμενη, δεύτερη κατά σειρά, γενιά του ρομπότ Atlas, η οποία είναι κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την » προηγούμενη «. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις, αφορούν στην κίνηση, την ευφυΐα και τη μείωση του θορύβου κατά την κίνησή.

Το νέο αυτό ρομπότ, έχει τη δυνατότητα να κινηθεί χωρίς να είναι συνδεδεμένο σε καλώδια, μπορεί να σηκωθεί όρθιο έπειτα από πτώση, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αναζήτηση - διάσωση ατόμων, καθώς επίσης και για εργασία σε γραμμές παραγωγής.

Αυτό που αμφισβητείται είναι ο βαθμός «ευφυΐας» του, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις o Atlas, επιβάλλεται να βρίσκεται υπό την επίβλεψη του... ''αφεντικού'', που δεν είναι άλλος (έως τώρα τουλάχιστον) από τον άνθρωπο.               Video από Boston DynamicsAtlas, Η Επόμενη Γενιά Robot, Boston Dynamics, Google 2

25 Φεβ 2016

Γυμνή (πάλι) και Μελαχρινή η Pamela Anderson Pics + Video

Γυμνή, μελαχρινή, Pamela Anderson.
Γυμνή και μελαχρινή φωτογραφήθηκε, το περιοδικό Paper, η Pamela Anderson, για την προώθηση της νέας της σειράς παπουτσιών, Vegan, για τη δημιουργία των οποίων δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα υλικό προερχόμενο από ζώα.

Γυμνή, μελαχρινή, Pamela Anderson

Γυμνή, μελαχρινή, Pamela Anderson 1

Στην αισθησιακή φωτογράφηση, η 48 ετών σταρ ποζάρει αισθησιακά φορώντας μια περούκα δεκαετίας 60 και παπούτσια σε ρετρό στιλ, εμπνευσμένα (υποτίθεται) από την ίδια, σε συνεργασία με την Amelie Pichard (Γαλλίδα σχεδιάστρια).

Γυμνή, μελαχρινή, Pamela Anderson

Γυμνή, μελαχρινή, Pamela Anderson 2


Video από Entertainment Tonight

Εντυπωσιακό! Δε θα Πιστέψετε που... ''Πετάν'' οι Τύποι! HD Video

Redbull - Speedriders Fly.  Εντυπωσιακό HD videoHD Video, redbull, Speedriders Fly

Bimek SLV - Ένας Ξυλουργός από τη Γερμανία Βρήκε τη Λύση για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση! Video

Bimek SLV
Bimek SLV: Ένα εμφύτευμα -που ουσιαστικά είναι ένας μικρός, «εσωτερικός διακόπτης » μπορείτε να ''εγκαταστήσετε'' στο σώμα σας, με το οποίο μπορείτε να ελέγξετε την πρόωρη εκσπερμάτιση. H καινοτόμος ιδέα ανήκει στον Clemens Bimek, έναν ξυλουργό από τη Γερμανία, ο οποίος προχώρησε μάλιστα στην υλοποίησή της, πραγματοποιώντας την εμφύτευση.

Clemens Bimek

Η εφεύρεση λειτουργεί εμποδίζοντάς την έκκριση του σπέρματος, φράζοντας τις οδούς από τις οποίες φτάνει στο ανδρικό μόριο, με το πάτημα ενός υποδόριου διακόπτη.

video από MedPlus


Πολλές επιστημονικές ομάδες, όμως, φαίνεται πως δεν συμφωνούν και πολύ με τη σκέψη και την τακτική της αναστολής της εκσπερμάτισης και κρούουν τον κώδωνα των πολλών κινδύνων που πολύ πιθανώς θα προκύψουν.
Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως 26 ακόμη άνδρες στη Γερμανία θα δοκιμάσουν το Bimek SLV, το επόμενο διάστημα.

Και η ''αστεία'' εκδοχή, Simpson's...

από Bimek SLV

23 Φεβ 2016

Έφοδος Αναρχικών την Ώρα του Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ, με τη Λιάνα Κανέλλη - Video


Έφοδος Αναρχικών, Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ, Κανέλη, Ρουβίκωνας
H ομάδα αναρχικών - Ρουβίκωνας - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πραγματοποίησε έφοδο στα στούντιο της ΕΡΤ, την ώρα που η Λιάνα Κανέλλη και ο Πάνος Χαρίτος, με αφορμή τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, παρουσίαζαν το δελτίο ειδήσεων.

20 άτομα, περίπου, εισέβαλαν βίαια, με αίτημα να διαβάσουν κείμενο
σε ζωντανή μετάδοση. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Λ. Κανέλλη, ένας εργαζόμενος, πιθανότατα κάμεραμαν, τραυματίστηκε από την εισβολή των αναρχικών στο στούντιο, που είχε σαν συνέπεια τη διακοπή του κεντρικού δελτίου.



Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μελών της ομάδας.

Υπήρχε απόφαση, από σήμερα και μέχρι τις 28/02, γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν να συμπαρουσιάζουν το πρώτο θέμα της ημέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.


Video από enikos.gr - Videos

Rihanna ft. Raper Drake - Work. Προκλητική και Sexy, στο Νέο της Videoclip.


Η Rihanna στο νέο της Sexy Videoclip, με τον Raper Drake. Με το twerking της και φορώντας, πάλι, μόνο τα απαραίτητα, «τράβηξε» όλο το web πάνω της, καθώς στις 3 πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του, το Work είχε περισσότερες από 500.000 επισκέψεις! Μερικές ώρες αργότερα, είχε ξεπεράσει τα 12.000.000!Rihanna ft. Raper Drak, Work, Sexy, Videoclip 1

22 Φεβ 2016

«Έλληνας» Υπουργός, Αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Νίκος Ξυδάκης, αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία
Ο «Έλληνας» αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξη του στην Σλοβακική εφημερίδα Pravda, στη δημοσιογράφο Daniela Balážová, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» ενώ περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορα μας.

Κι αν κάποιος πιστέψει πως... ''μπορεί να του ξέφυγε'', ο «κύριος» υπουργός, πολύ ικανοποιημένος με την συνέντευξη που έδωσε, την ανέβασε και στο προσωπικό του ιστολόγιο!

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης...

...«Η Σλοβακία απέρριψε τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την μετεγκατάσταση προσφύγων και έστειλε αστυνομικούς στη Μακεδονία, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης. Πώς αντιλαμβάνεστε την προσπάθεια να χτιστεί στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας “ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας”, όπως την αποκάλεσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán;

Φοβάμαι πως το γεγονός ότι αρχίσαμε να χτίζουμε τείχη και φράχτες-συρματοπλέγματα, αποτελεί βήμα πίσω προς την εποχή όχι του Ψυχρού Πολέμου, αλλά προς μια χειρότερη ακόμη εποχή της δεκαετίας ’20 και ’30 του προηγούμενου αιώνα, όταν η Ευρώπη ήταν κατακερματισμένη και γεμάτη φόβο και μίσος. Και αυτό προκάλεσε πολλά δεινά και πόνο.

Τι σημαίνει ενίσχυση των συνόρων αυτών για την Ελλάδα;

Για την Ελλάδα αυτό αποτελεί μία κακή εξέλιξη. Δεν έχουμε εχθρούς, δεν πολεμάμε κανέναν. Όταν χτίζετε φράχτες, είναι για άμυνα έναντι κάποιου εχθρού. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο εχθρός. Η Ελλάδα; Οι πρόσφυγες; Ούτως ή άλλως, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να αποφασίσουν για κάποια πράγματα. Πού ακριβώς βρίσκονται τα σύνορα της Ε.Ε; Αν βρίσκονται μεταξύ των ελληνικών νησιών και της Τουρκίας, τότε θα πρέπει εκεί να σπεύσουν να βοηθούν για τη διαχείριση της κατάστασης. Αν πιστεύουν ότι τα σύνορα βρίσκονται πριν την Ελλάδα, τότε πού ακριβώς είναι αυτά; Στην Κροατία ή μήπως στη Σλοβενία; Γιατί να είναι στη Μακεδονία; Μόνον εφόσον θεωρούν την Ελλάδα εχθρό τους»...

Δείτε την και ολόκληρη, » δημοσιευμένη στο site «
του ''πατριώτη''  υπουργού, Ξυδάκη...!

21 Φεβ 2016

Κατερίνα Στεφανίδη - Τέταρτη Καλύτερη Επίδοση Όλων των Εποχών και Πανελλήνιο Ρεκόρ στο Άλμα επί Κοντώ. + Video

Κατερίνα Στεφανίδη, Ρεκόρ
Η 26 ετών Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, έσπασε το φράγμα των 4.9 μέτρων, σε μίτινγκ κλειστού στίβου της Νέα Υόρκης, πέτυχε το Πανελλήνιο ρεκόρ, τη δεύτερη παγκόσμια καλύτερη επίδοση για φέτος και τέταρτη όλων των εποχών...

Το μοναδικό άκυρο άλμα για την Κατερίνα ήταν στα 4.9, που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ νωρίτερα, ξεπέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα τα 4.5, 4.6, 4.7 και 4.8 μέτρα. Στο άλμα στο εξωπραγματικό ύψος των 5 μέτρων, δεν τα κατάφερε, δείχνει ωστόσο πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, λίγο πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, αφού ξεπέρασε κατά 18 ολόκληρα εκατοστά την καλύτερη, μέχρι σήμερα, επίδοσή της.

Κατερίνα Στεφανίδη, Ρεκόρ 1

Τα 4.81 μέτρα, που έκανε πριν λίγες μέρες στη Στοκχόλμη η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο (ενώ στον ανοικτό είναι στα 4.83). Για τη φετινή χρονιά, η μόνη που έχει κάνει καλύτερη επίδοση είναι η Αμερικανίδα Σουρ με άλμα στα 5.03 μέτρα.

Τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών έχουν πετύχει: η Ισινμπάγεβα 5.06, η Σουρ 5.03, η Σίλβα 4.91 και η Κατερίνα Στεφανίδη 4.9 μέτρα.


Video από Mike Loupnikis Κατερίνα Στεφανίδη, ρεκόρ 4

18 Φεβ 2016

Η Ιστορία του Ζεϊμπέκικου Χορού

Η Ιστορία του Ζεϊμπέκικου
Ο ζεϊμπέκικος είναι ο πιο καθαρός και συγχρόνως Ελληνικός ρυθμός, που πάνω του, σε μεγάλο βαθμό, «χτίστηκε» το ρεμπέτικο τραγούδι. Παρατηρώντας τη μελωδική του γραμμή, διακρίνεται καθαρά η προέκταση της βυζαντινής μουσικής, απ' την οποία ξεκινά και η ιστορία του.

Όχι μόνο εξετάζοντας το ένστικτο των λαϊκών μουσικών και τις κλίμακες που διατηρούνται αναλλοίωτες, αλλά ακόμη και τις πτώσεις, τα διαστήματα και τον τρόπο της εκτέλεσης. Όλα μαρτυρούν την πηγή, πού δεν είναι άλλη από την απέριττη εκκλησιαστική υμνωδία. Το δημοτικό τραγούδι επίσης, έχει κι αυτό κοινά με το ζεϊμπέκικο στοιχεία, που είναι φανερά στο ρεμπέτικο.


Τα ζεϊμπέκικα είναι καλλιτεχνικές δημιουργίες λαϊκών στρωμάτων, η επίδραση από τη Βυζαντινή μουσική είναι φανερή σε ότι αφορά τα ηχοχρώματα, τις μελωδίες, τις κλίμακες, αλλά και τις πολλές ανατολικές αλληλοεπιδράσεις.

Ίχνη του ρεμπέτικου και κατ' επέκταση του ζεϊμπέκικου, εμφανίζονται σε όλα τα αστικά κέντρα της περιόδου της αποσύνθεσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, δηλαδή με την εμφάνιση των αστικών κοινωνιών.

Ο μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης, μετά από μια μεγάλη έρευνα και μελέτη πάνω στο ρεμπέτικο και στο μικρασιατικό τραγούδι, δίνει από ιστορικής πλευράς την εξής άποψη για τις ρίζες του ρεμπέτικου:

«Οι μουσικές ανταλλαγές που είχαν αρχίσει πριν το 17ο αιώνα, κι ίσως πιο πριν ανάμεσα στον ποικίλο πληθυσμό που αποτελούσε το λαϊκό υπόστρωμα των αστικών κέντρων του Αιγαίου, του Ελλήσποντου, της Προποντίδας και της Μαύρης Θάλασσας συνεχίστηκαν με έντονο ρυθμό ως την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Οι ανταλλαγές αυτές προκάλεσαν τη δημιουργία απειράριθμων μελωδιών, που οι ρίζες τους βρίσκονται κυρίως στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική με τους «ήχους» της, στην τούρκικη κλασική μουσική με τα «μακάμια» της που ονομάστηκαν από μας «δρόμοι» – στη δημοτική μουσική της Μυσίας, της Αν. Θράκης, της Βιθυνίας και των δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας, στα ελληνικά νησιώτικα και αστικά λαϊκά τραγούδια και τέλος στη δημοτική μουσική των βορείων γειτόνων μας κι ιδιαίτερα των Ρουμάνων.

Η μουσική αυτή (ίσως επειδή ήταν κάπως ανομοιογενής) δεν τράβηξε όσο θα έπρεπε την προσοχή των λαογράφων μας, κι έτσι δεν ευτύχησε να καταγραφεί σε νότες και να δημοσιευθεί σε ειδικές συλλογές, όπως η πιο παλιά δημοτική μουσική μας. Δεν χάθηκε όμως. Ένα μεγάλο μέρος της διαφυλάχτηκε σε μια σειρά από δίσκους 78 στροφών, που γυρίστηκαν στις ΗΠΑ κατά τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία του αιώνα μας, με εκτελεστές Έλληνες μετανάστες. Εξετάζοντας το υλικό αυτό βλέπουμε ότι πέρα από την καλλιτεχνική του αξία, έχει και μεγάλη ιστορική σημασία, γιατί αποτελεί την πιο ουσιαστική πηγή που διαθέτουμε για τη μελέτη των καταβολών του ρεμπέτικου τραγουδιού».

Ο Τουρκικός χορός Ζεϊμπέκ (zeybek ή zeybeği ) δεν έχει καμία σχέση με το Ελληνικό Ζεϊμπέκικο. Ρυθμικά είναι μια μορφή αργού τσιφτετελιού που χορεύεται συνήθως ομαδικά.
Ο χορός έχει τις ρίζες του σε τούρκικο παραδοσιακό χορό. Χορευόταν από του Ζεϊμπέκους, ζεϊμπέκηδες οι οποίοι ήταν μια φυλή της Μικράς Ασίας. Η φυλή αυτή δημιουργήθηκε από μια πρόσμειξη Γιουρούκων, που ήταν νομάδες κάτοικοι της Πίνδου, οι οποίοι μετακινήθηκαν στα παράλια της Μ. Ασίας, αλλά και Τουρκμένιων νομάδων που μετακινήθηκαν από την Ασία (Τουρκμενιστάν).

Δημιουργήθηκε μια νέα φυλή, από επαγγελματίες πολεμιστές. Η ύπαρξή τους άλλοτε ενοχλητική και επικίνδυνη και άλλοτε χρήσιμη. Η άγρια πολεμική τους παρουσία, άλλοτε τρόμαζε τις αρχές, προκαλώντας την εκτόπιση τους και άλλοτε γινόταν χρήσιμη ανάλογα με την περίσταση. Όταν τους χρησιμοποιούσαν τους πρόσφεραν διάφορα προνόμια!

Στις τάξεις των επιστρατευμένων Ζεϊμπέκηδων υπήρχαν και Έλληνες Χριστιανοί πολλοί κάποιοι από αυτούς Τουρκοποιήθηκαν, όπως οι γενίτσαροι. Αργότερα σχημάτισαν δικές τους ομάδας Ελλήνων ενόπλων ζεϊμπέκων, οι οποίοι είχαν αντιπαλότητες με τους Τούρκους ζεϊμπέκους. Οι Ζεϊμπέκοι αυτοί ποτέ δεν ξέχασαν τις Ελληνικές ρίζες τους.

Στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο οι Τούρκοι ζεϊμπέκηδες είχαν συμμετάσχει και πολεμήσει κατά του Ελληνικού στρατού. Τις πολεμικές αυτές ομάδες διέλυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ αργότερα.
Τα χαρακτηριστικά του χορού δεν έχουν καμία σχέση με τον Ελληνικό μοναχικό χορό ζεϊμπέκικο.

Το Ελληνικό ζεϊμπέκικο προήλθε από το ρεμπέτικο τραγούδι (1870-1922 στην Μ. Ασία). από μουσικές προσμείξεις Ελληνικής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και συνεχίσθηκε στην Ελλάδα, πριν (καφέ αμάν) και μετά, την Μικρασιατική καταστροφή. Η μουσική του Ελληνικού Ζεϊμπέκικου στα 9/8 δεν έχει καμία σχέση με τα 4/4 και τον ρυθμό αργού τσιφτετελιού του zeybek. Υπάρχουν πολλά είδη ρυθμών «zeybek» που μοιάζουν μεταξύ τους αλλά κανένας δεν μοιάζει με το Ελληνικό ζεϊμπέκικο.

Η Ιστορία του Ζεϊμπέκικου 1

Υπάρχουν πολλές απόψεις για την προέλευση του Ελληνικού ζεϊμπέκικου και τους Ζεϊμπέκηδες. Μια μόνιμη παρεξήγηση των τυχαίων συμβάντων με θέμα το ζεϊμπέκικο, την «παραγγελιά», με την αγριάδα των Ζεϊμπέκηδων. Άλλοτε βαπτίζουν το ζεϊμπέκικο σαν αρχαίο Ελληνικό χορό (!) και άλλοτε Τούρκικο.

Μια ματιά στον τρόπο που χορεύεται το zeybek σήμερα κοινωνικά ή Παραδοσιακά με τις στολές, αρκεί για να μας δείξει ότι το Ελληνικό ζεϊμπέκικο είναι κάτι διαφορετικό και δεν έχει καμία σχέση με τον zeybek.

Κάποτε ήταν χορός μοναχικός και μόνο για τους άντρες. Σήμερα τον χορεύουν όλοι. Φυσικά και οι γυναίκες. Ο ζεϊμπέκικος σήμερα όταν δεν χορεύεται παραδοσιακά (αντικριστός), παραμένει μοναχικός χορός. Κάθε χορευτής του έχει τις δικές του φιγούρες, με τις οποίες εκφράζεται. Επίσης, ο κάθε χορευτής, χορεύει μόνο ένα τραγούδι, μόνο μια φορά! Πολλές φορές είναι το δικό του, συγκεκριμένο τραγούδι και όχι ένα τυχαίο.

Παλαιότερα, καμιά φορά και στις ημέρες μας, συμβαίνει κάποιος να τολμήσει να διακόψει κάποιον που χορεύει ζεϊμπέκικο · αυτός ρισκάρει! Κάπως έτσι ξεκίνησε στα χρόνια της Κατοχής, ο θεσμός της «παραγγελιάς». Δηλαδή οι μουσικοί, συνήθως με το…αζημίωτο, προανήγγειλαν το όνομα του «δικαιούχου στον επόμενο χορό. Όσο χόρευε αυτός, δεν επιτρεπόταν να χορέψει κανείς άλλος μαζί του στον ίδιο χώρο ή να τον ενοχλήσει.

Το '73 ο Νίκος Κοεμτζής, όταν κάποιοι παρενόχλησαν και πρόσβαλαν τον αδελφό του που χόρευε ζεϊμπέκικο με «παραγγελιά», σκότωσε με ένα μαχαίρι τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμα. Δεν είναι σπάνιο θέαμα στις ημέρες μας, οι συμπλοκές για παρόμοιες παρεξηγήσεις με αιτία ένα ζεϊμπέκικο.               Πηγή medicalland

Σκοτώθηκε σε Τροχαίο ο Αγαπημένος Τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης Pics + Video

Σκοτώθηκε σε Τροχαίο ο Αγαπημένος Τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης
Ο αγαπημένος πολλών τραγουδιστής, Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 8:20 σήμερα το πρωί, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο -τζιπ μεγάλου κυβισμού- που οδηγούσε ο 32 ετών τραγουδιστής, ενώ κινούνταν από την πύλη του παλιού αεροδρομίου προς τη λεωφόρο, ξέφυγε της πορείας του, προσέκρουσε στις πλαϊνές μπάρες του δρόμου και στη συνέχεια σε δέντρο, λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Δύο γυναίκες συνεπιβάτες, τραυματίστηκαν σοβαρά. Η μία από αυτές μάλιστα κινδυνεύει να υποστεί διπλό ακρωτηριασμό...

Αμέσως μετά το δυστύχημα, κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ, που με ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23/11/83 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ν. Ιωνία. Ήταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο, που δεν ήταν άλλο από το τραγούδι.

Επί 4 χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά, ώσπου ήρθε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Αλκοολικές οι νύχτες, που κυκλοφόρησε το '12 και έγινε διπλά πλατινένια.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έγραφε τα τραγούδια του εμπνεόμενος από προσωπικά η βιώματα φίλων. Δε σπούδασε ποτέ μουσική, ούτε τραγούδι · ήταν αυτοδίδακτος και τα τραγούδια του τα έγραφε ο ίδιος. Έμαθε να παίζει μουσικά όργανα και να συνθέτει μελωδίες, μόνος.


Σκοτώθηκε ο Παντελής Παντελίδης

Σκοτώθηκε ο Παντελής Παντελίδης 1

Σκοτώθηκε ο Παντελής Παντελίδης 2


Video + Pics από protothema


Οι 2 κοπέλες που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ, είναι η  Μυρσίνη Αρναούτη (στα δεξιά), 30 χρονών, έχει σοβαρά κατάγματα στα δύο κάτω άκρα και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί δίνουν μάχη προκειμένου να γλιτώσει τον ακρωτηριασμό. Η δεύτερη κοπέλα είναι η 21 ετών, Φρόσω Κυριάκου, η οποία φαίνεται πως ήταν συνοδηγός, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Ευαγγελισμού. Φέρει σοβαρά τραύματα, όμως η κατάστασή της δεν κρίνεται κρίσιμη.


Μυρσίνη Αρναούτη, Φρόσω Κυριάκου


17 Φεβ 2016

Λαζόπουλος: Παράνοια και Παραφροσύνη Παθαίνουν οι Ανάπηροι, οι Καθηλωμένοι σε μία Καρέκλα - Video


Παράνοια και παραφροσύνη παθαίνουν οι ανάπηροι, οι καθηλωμένοι σε μία καρέκλα,
δήλωσε ο Λάκης Λαζόπουλος στη χθεσινή εκπομπή του - VideoΛαζόπουλος, Παράνοια και Παραφροσύνη Παθαίνουν οι Ανάποιροι, Σόιμπλε 1

Χωρίς Σχόλια...

Νίκησαν τον Καρκίνο! Σώθηκαν 9 στους 10 Ασθενείς με Λευχαιμία, Τελικού Σταδίου, με Μία Μόνο Ένεση

Νίκησαν τον Καρκίνο! Σώθηκαν 9 στους 10 Ασθενείς με Λευχαιμία
Για επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου κάνουν λόγο Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνάς τους, είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου. Στο πλαίσιο της έρευνας , οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μεθόδου καθώς πάνω από 9 στους 10 ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας, είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Sky News, επιστήμονες από τις Η.Π.Α. ανέπτυξαν μία ''θαυματουργή'', όπως αποδείχθηκε, μέθοδο, με την βοήθεια της οποίας τροποποιήθηκαν γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα επονομαζόμενα T-κύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά.

Μάλιστα, όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, 4 στους 5 ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος, ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία. Πάνω από το 50% των ασθενών δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε, από το Ερευνητικό Κέντρο για το Καρκίνο στο Seattle των Η.Π.Α. Fred Hutschinson, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά αν ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής μόνο από 2 έως 5 μήνες... 

«Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε  ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», δήλωσε.

Η είδηση, που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου, με τους Αμερικανούς επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατάφεραν επιτυχώς να διδάξουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους.

Σε μελέτες, οι ερευνητές κατάφεραν βάζοντας στο εργαστήριο τα επονομαζόμενα Τ-κύτταρα καρκινοπαθών να τα εκπαιδεύσουν έτσι ώστε σε πρώτη φάση να αναγνωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και σε δεύτερη να τους επιτίθενται για να τα εξοντώσουν. H λήψη των Τ- κυττάρων γίνεται μέσω του αίματος.

16 Φεβ 2016

Maria Nicol - Η πιο ''Καυτή'' - Sexy Χορεύτρια της Θεσσαλονίκης. Pics & Video

Maria Nicol
Maria Nicol -Μαρία Νικολαΐδου- Η sexy 24χρονη χορεύτρια από τη Θεσσαλονίκη, είναι από τις γυναίκες που όταν τη δεις, δεν την ξεχνάς εύκολα. Με αναλογίες που θα ζήλευαν πολλές και μεγάλο ταλέντο στο χορό, μπορείτε να την απολαύσετε να λικνίζεται σε κλαμπ της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο..!

Maria Nicol 1

Έχει μια ''φλέβα'' από Αγγλία απ' την  πλευρά της μητέρας της, σπούδασε αισθητικός, σαν χαρακτήρας είναι πολύ του προγράμματος, της αρέσει η καθαριότητα και στην δουλειά της διακρίνεται για την άκρως επαγγελματική και συνεργάσιμη στάση της.

Maria Nicol 2

Maria Nicol 3

Έχει κάνει, παλιότερα, μαθήματα Οριεντάλ κι εδώ και 2 χρόνια ασχολείται με το pole dancing, με σκοπό την απόκτηση διπλώματος διδασκαλίας.

Maria Nicol 4

Maria Nicol 5

Στην ερώτηση αν Θα έκανε ποτέ αισθησιακή, γυμνή φωτογράφηση, απαντά...

 «Αισθησιακή, ναι!  Γυμνή... ποτέ δεν λέω ποτέ..!»

Maria Nicol 6

Maria Nicol 7

Maria Nicol !

ΟΑΕΔ - Από Σήμερα το Νέο Voucher για 15.000 Ανέργους, με Αμοιβή 1.471€

ΟΑΕΔ - Νέο Voucher για 15.000 Ανέργους, με Αμοιβή 1.471€
Από σήμερα Τρίτη 16/02/2016, τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα voucher με τίτλο Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39.750.000€, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ - ΤΕΙ.


Συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)
  • Λιανικό Εμπόριο
  • Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα)
  • Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. άνεργοι, θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο, αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητα τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες (μετά τις 4 το απόγευμα): www.logistics-eede.gr www.esee-emporio.grwww.exagogiko-eede.grhttp://edu.sepe.gr.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελούμενους αρχίζει στις 16/2/2016 και ώρα 16:00 και λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59. Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ, και όχι 799 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά. Η αύξηση σε ποσοστό 84% των αποδοχών του καταρτιζόμενου ανέργου προέκυψε διότι αναστράφηκε η αναλογία δαπάνης μεταξύ παρόχων κατάρτισης και ανέργων. Επίσης, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αμοιβή παρόχου για κάθε τμήμα κατάρτισης 1050 ευρώ, ενώ με τον νέο σχεδιασμό ο πάροχος για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ (μείωση 20%).

«Ο εξορθολογισμός των κονδυλίων που επέφερε διπλασιασμό των αμοιβών των ωφελουμένων, η εναλλαγή κατάρτισης και πρακτικής άσκησης καθώς και η πιστοποίηση των προσόντων, είναι τα αποτέλεσμα του ανασχεδιασμού που υλοποιήσαμε στα προγράμματα απασχόλησης, το περασμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους ανέργους», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.


Στις καινοτομίες του προγράμματος περιλαμβάνονται:

  • Εναλλαγή κατάρτισης και Πρακτική άσκησης σε επιχειρήσεις, διάρκειας 260 ωρών, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή αφομοίωση των γνώσεων στους ανέργους.
  • Κατάρτιση των ωφελουμένων με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών τα οποία βασίζονται στα εγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
  • Πιστοποίηση προσόντων των ωφελούμενων.
  • Δημιουργία ειδικού μητρώου των επιχειρήσεων των κλάδων, ανά ειδικότητα και περιοχή, μέσω του οποίου οι εταιρίες θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες θα κάνουν πρακτική άσκηση οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Ειδικότερα, σε περίπτωση που συντρέξει μείωση προσωπικού ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την απόλυση, να προβεί σε νέα πρόσληψη, ούτως ώστε, να διατηρείται σταθερός υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στον αριθμό του προσωπικού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των πρακτικά ασκούμενων.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν Άνεργοι Νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

1. Να έχουν γεννηθεί από 1/01/1992 μέχρι και 31/12/1997.

2. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

3. Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

4. Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

5. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετράμηνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου ενιαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι επικαιροποιούν το Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει Αίτηση Συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή Διοικητικής Περιφέρειας.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

• Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.

• Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (φορολογικό έτος 2014, δηλαδή εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 – 31/12/2014). Ως ατομικό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου σε περίπτωση που υποβάλλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος). Ως οικογενειακό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών του. 

Οι αιτούντες που δεν είχαν οι ίδιοι υποχρέωση υποβολής δήλωσης (π.χ. πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ως προστατευόμενα μέλη) δηλώνουν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα της πατρικής οικογένειας.

Η μέγιστη προβλεπόμενη μοριοδότηση για κάθε ωφελούμενο είναι τα 60 μόρια. Σε περίπτωση ισοβαθμιών κατά τη μοριοδότηση, προηγείται ο υποψήφιος που έχει καταθέσει νωρίτερα αίτηση.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

1. Συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά. Η αίτηση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση edu.sepe.gr στο αντίστοιχο πεδίο. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει την αίτηση του από 17/2/2016 έως 31/3/2016.

2. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης θα αναρτηθούν τα αρχικά αποτελέσματα βάσει των όσων έχει δηλώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική αίτηση του. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για το αν έχει αρχικά επιλεγεί χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ) ενώ θα του σταλεί και σχετικό ενημερωτικό email.

3. Για την οριστική επιλογή του κάθε επιλεγέντας οφείλει να προσκομίσει στον ΣΕΠΕ (Αμβροσίου Φραντζή 19, 117 43  Αθήνα) τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα όσα έχει δηλώσει στην αίτηση του. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ορίζεται σε δέκα εργάσιμες ημέρες από την ανάρτηση των αρχικών αποτελεσμάτων.


Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι τα εξής:

  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτήριου Γυμνασίου/ Λυκείου, τίτλου σπουδών, πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του φορολογικού έτους 2014
  • Επικυρωμένο αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του εν ισχύ.
  • Ατομικό σχέδιο δράσης * * αντί της προσκόμισης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης γίνεται δεκτή και η Βεβαίωση Εξατομικευμένης Προσέγγισης του Ο.Α.Ε.Δ., η οποία πιστοποιεί ότι ο ωφελούμενος έχει περάσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται και η ημερομηνία διεξαγωγής της.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος έχει συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχει συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας, δηλαδή πριν από την 31/3/2016, υποχρεούται επιπλέον να υποβάλλει Υ/Δ ότι σε αυτό το διάστημα δεν έχει συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης.

Σχετικά με τις Βεβαιώσεις Εξατομικευμένης Παρέμβασης, οι οποίες φέρουν ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της 31/3/2016, ο ωφελούμενος εφόσον έχει συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα και έχει συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει επιπρόσθετα να υποβάλλει Υ/Δ στην οποία θα αναγράφεται ο Κ.Α.Υ.Α.Σ. του και θα δηλώνει ότι έχει περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης πριν από την 31/3/2016.

4. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα αναρτηθούν τα τελικά αποτελέσματα και θα οριστικοποιηθεί το μητρώο ωφελουμένων. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι οι οριστικώς επιλεγέντες ωφελούμενοι μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε μία δράση από τις συνολικά προκηρυσσόμενες Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής για άνεργους νέους 18-24 ετών σε ειδικότητες που αφορούν σε τομείς αιχμής της Ελληνικής Οικονομίας. Για το σκοπό αυτό, θα ζητείται σχετική Υπεύθυνη Δήλωση περί μη συμμετοχής σε άλλη δράση. Πηγή www.financialbox.gr