30 Απρ 2017
29 Απρ 2017
Νέα Δίαιτα της Nasa: Χάστε Μέχρι και 10 Κιλά σε 15 Ημέρες!
Η δίαιτα της NASA που είχε κάνει θραύση τη δεκαετία του '80 και ήταν εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες των αστροναυτών, βρισκόταν για πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή των διαιτολογίων, σε διάφορες παραλλαγές. Σήμερα επιστρέφει σε μια νέα της παραλλαγή και υπόσχεται απώλεια έως και 10 κιλών, σε μόλις 2 εβδομάδες!
Ανήκει στις λεγόμενες χημικές δίαιτες, δηλαδή αυτές που σε σύντομο χρονικό διάστημα υπάρχει απώλεια βάρους μεγαλύτερη από αυτή των 4 κιλών, που προτείνεται ως ο ιδανικός μέσος όρος το μήνα. Τα κιλά χάνονται, γιατί ο οργανισμός υποβάλλεται σε διάφορα χημικά σοκ. Δηλαδή, αν κάποιος είχε συνηθίσει να τρώει τηγανητά και να πίνει ροφήματα πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες και τα κόψει μαχαίρι, ο οργανισμός υπόκειται σε ένα σοκ. Αυτά τα απανωτά σοκ παίζουν με τη χημεία του οργανισμού και βοηθούν στο να απαλλαγεί και να δουλέψει επιταχύνοντας το καύσεις και μεταβολισμό.
Το συγκεκριμένο διαιτολόγιο,είναι κατάλληλο για γυναίκες αλλά και άντρες, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του καθενός. Διαρκεί 2 εβδομάδες, περιλαμβάνει 2 ημέρες αποτοξίνωσης και αποτελεί την ιδανική λύση για να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από τα περιττά κιλά.
Δηλαδή, αν επιθυμείτε, έχετε και τη δυνατότητα να φάτε έξω με φίλους αλλά και να πιείτε ένα κρασί. Εδώ, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι ακριβώς επειδή είναι προσαρμοσμένη στις συνήθειες και τις επιθυμίες μας, αυτό έχει αντίκτυπο στον αριθμό των κιλών που χάνουμε. Έτσι, αν πχ δεν απαρνηθείτε το κρασάκι σας, δε θα χάσετε 10 κιλά αλλά λιγότερα.
Περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες, όπως αυγά και κρέας και καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα. Όσο για τα φρούτα, αν και κάθε μέρα είναι περιορισμένος ο αριθμός τους, την ημέρα της αποτοξίνωσης, που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη σε αυτά, τρώτε όποια και όσα θέλετε.
Το πρωινό είναι κάθε μέρα το ίδιο, εκτός των ημερών της αποτοξίνωσης. Έτσι, καθημερινά, το πρωί έχετε 2 αυγά όπως τα προτιμάτε με 2 φέτες ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό.
Μπορείτε να το μοιράσετε, ως δεκατιανό, ανάλογα με την όρεξή σας. Οι καφέδες, το τσάι και τα αφεψήματα βοτάνων επιτρέπονται χωρίς περιορισμό (και χωρίς ζάχαρη).
Δευτέρα
Μεσημεριανό: 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι και 3 αυγά
Βραδινό: 1 μερίδα κρέας χοιρινό χωρίς λίπος, 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι
Τρίτη
Μεσημεριανό: 1 στήθος κοτόπουλου στη σχάρα και 1 μερίδα πράσινη σαλάτα
Βραδινό: 7 φέτες ζαμπόν, κοτόπουλο που μπορεί να έχει μείνει από το μεσημέρι και σαλάτα
Τετάρτη
Μεσημεριανό: 1 μεγάλη σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας σας και 1 τοστ με γαλοπούλα μόνο
Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 5 φέτες ζαμπόν και 1 μεγάλη σαλάτα χωρίς λάδι
Πέμπτη
Μεσημεριανό: 1 σαλάτα τριμμένο καρότο, 1 βραστό αυγό και 7 φέτες γαλοπούλα
Βραδινό: Λαχανικά ωμά ή βραστά και κρέας μοσχαρίσιο
Παρασκευή
Μεσημεριανό: Σαλάτα με καρότα, ντομάτες, αγγούρια, λάχανο και 1 μερίδα κοτόπουλο
Βραδινό: 1 μερίδα κρέας ψημένο στη σχάρα
Σάββατο
Ημέρα Αποτοξίνωσης: Μόνο φρούτα, όσα και όποια θέλετε
Κυριακή
Μεσημεριανό: 1 μερίδα κρέας μοσχαρίσιο και σαλάτα
Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 1 τοστ με γαλοπούλα και 1 πορτοκάλι
Προσοχή! Πριν από κάθε δίαιτα, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας!
SYTYCD - Δανάη Αυλωνίτη: Υποκλίθηκε στο Ταλέντο της ο Σβιτάλιο (Pics+Video)
Η 30 ετών, χορεύτρια και μαθηματικός, άφησε άφωνους κριτές και κοινό, τόσο με το ταλέντο όσο και με την ομορφιά της. Στην επιτροπή, άρχισαν να ψάχνουν τη σωστή ονομασία του τσα-τσα, γιατί ήταν το μόνο για το οποίο είχαν αμφιβολία. Η Δανάη όχι μόνο προκρίθηκε για το Bootcamp, αλλά κατάφερε να κάνει τον Ιβάν Σβιτάιλο να υποκλιθεί μπροστά της την ώρα που της έδωσε το εισιτήριο και να χορέψει μαζί της.
Απ' ότι φάνηκε, πάντως, το λάτιν δεν είναι και το καλύτερό του..!
Το κορίτσι περνάει, ο Ιβάν κόβεται, φώναξε η Φουρέιρα...
Πολύ πιθανό, αν και η ίδια το θελήσει φυσικά, να έχει λαμπρό μέλλον στα media,
η ομολογουμένως εντυπωσιακή Δανάη..!
28 Απρ 2017
Γεώργιος Αβέρωφ: Το Θωρηκτό με την Τεράστιας Σημασίας Ιστορία
Το Καμάρι του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
Το Καμάρι του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
Η ιστορία που «κρύβεται» πίσω από το Θωρηκτό Αβέρωφ,
δε μπορεί να συνοψισθεί σε λίγες αράδες. Ωστόσο, το averof.mil.gr δίνει πολλές - σημαντικές λεπτομέρειες για το σημερινό Πλωτό Ναυτικό Μουσείο μας.
Η κατασκευή του θωρηκτού
Δέκα χρόνια μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διέθετε μια ελάχιστη δύναμη απαρχαιωμένων τορπιλοβόλων και 3 γαλλικών θωρηκτών που είχαν κατασκευασθεί το 1889. Η επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία αξιόμαχου στόλου είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του στόλου - στα τέλη του 1908 - με 4 καινούρια αγγλικά και 4 γερμανικά αντιτορπιλικά. Σε αυτά επρόκειτο να προστεθεί το θωρακισμένο καταδρομικό Γεώργιος Αβέρωφ 0183 · η Δόξα του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Για την ανανέωση του Στόλου, η τότε κυβέρνηση Μαυρομιχάλη είχε απευθυνθεί στα Ναυπηγεία Ορλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου εκείνη ακριβώς την εποχή κατασκευαζόταν ένα θωρακισμένο–καταδρομικό το οποίο είχε παραγγελθεί και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από το Ιταλικό Ναυτικό. Όμως, η ακύρωση της παραγγελίας από τη μεριά των Ιταλών και η άμεση προκαταβολή του 1/3 της συνολικής αξίας του πλοίου επέτρεψαν την απόκτηση του θωρηκτού από την Ελλάδα.
Το ποσόν της προκαταβολής προήλθε από τη διαθήκη του Γεωργίου Αβέρωφ και ανήρχετο σε 8.000.000 εκατομμύρια χρυσές δραχμές, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 15.650.000 χρυσών δραχμών καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.). Η κυβέρνηση δαπάνησε 23.650.000 δρχ. για την απόκτηση του. Τα 8.000.000 δρχ. προέρχονταν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης).
Η διαθήκη όριζε ότι το 1/5 της περιουσίας του (20 μερίδια) παραχωρείται για τη ναυπήγηση ισχυρού καταδρομικού πλοίου που θα φέρει το όνομα του και διασκευασμένο κατά τέτοιον τρόπο ώστε να χρησιμεύει ως Εκπαιδευτικό πλοίο Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προς την πρακτική και θεωρητική τελειοποίηση αυτών. Το υπόλοιπο ποσό 14.300.000 καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Τούρκοι είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά του πλοίου.
Το 10.200 τόνων θωρακισμένο εύδρομο -όπως ακριβέστερα περιγράφεται- είχε ιταλικές μηχανές 19.000 ίππων, 22 γαλλικούς λέβητες, γερμανικές γεννήτριες και αγγλικά πυροβόλα 190 και 234 χιλιοστών τύπου ARMSTRONG. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε το Θωρηκτό ήταν 23 κόμβοι. Το Γ. Αβέρωφ καθελκύστηκε στις 12/03 του 1910 και την 01/11 του 1911 κατέπλευσε στο Φάληρο, όπου έγινε δεκτό από τους Έλληνες με ενθουσιασμό.
Ο Πρώτος Καπετάνιος και η πρώτη αποστολή του
Γεώργιος Αβέρωφ
Το Γεώργιος Αβέρωφ δεν άργησε να γνωρίσει το βάπτισμα του πυρός. Τον Οκτώβριο του 1912, με την έναρξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, το θωρηκτό, επικεφαλής του Στόλου του Αιγαίου υπό τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, απέπλευσε προς τα Δαρδανέλια. Κατέλαβε τη Λήμνο και στον όρμο του Μούδρου εγκαταστάθηκε το προχωρημένο αγκυροβόλιο του Στόλου. Ακολούθησε η κατάληψη του Αγίου Όρους, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Αγ. Ευστράτιος, Μυτιλήνη, Χίος).
Η σύγκρουση με τον τουρκικό στόλο ήταν πλέον αναπόφευκτη. Ο Ναύαρχος Κουντουριώτης έδωσε επιθετικό χαρακτήρα στον ελληνικό σχεδιασμό. Διέταξε το στόλο του να αρχίσει να πλέει από βορρά προς νότο, οπότε ο οθωμανικός στόλος εμφανίσθηκε στην έξοδο των Στενών. Τότε, ο Κουντουριώτης απηύθυνε το περίφημο σήμα του στα ελληνικά πλοία που συνέπλεαν με το Γ. Αβέρωφ: Με την δύναμιν του Θεού και τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με πεποίθησιν προς την νίκην εναντίον του εχθρού του Γένους.
Η έκβαση των Ναυμαχιών της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912) και της Λήμνου (5 Ιανουαρίου 1913) που ακολούθησαν, διέλυσε τις προσδοκίες του Σουλτάνου και της Υψηλής Πύλης για τον έλεγχο του Αιγαίου. Ο οθωμανικός στόλος δεν θα επιχειρούσε πια νέα έξοδο στο Αιγαίο.
Η 'Ενδοξη Εποχή του Θωρηκτού Αβέρωφ
Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912-13 αποτελούν αναντίρρητα την πλέον ένδοξη πολεμική περίοδο του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ». Με την έναρξη των εχθροπραξιών, τον Οκτώβριο του 1912, ο ελληνικός στόλος κλήθηκε να πετύχει έναν ιδιαίτερα δύσκολο συνδυασμό πολλαπλών στόχων: να εμποδίσει την έξοδο του οθωμανικού στόλου στο Αιγαίο, να αποκτήσει την κυριότητα των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, να εμποδίσει τη μεταφορά οθωμανικών στρατευμάτων και εφοδίων προς τα ηπειρωτικά μέτωπα των Βαλκανίων, καθώς και να προστατεύσει τις αντιστοιχείς θαλάσσιες μεταφορές της Ελλάδας και των συμμάχων της.
Η επιτυχής έκβαση των ελληνικών επιτελικών σχεδιασμών ήταν αποτέλεσμα τριών κυρίως παραγόντων: των αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων που διέθετε το νεότευκτο θωρηκτό, της αναμφισβήτητης ηγετικής ικανότητας και τόλμης του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, όπως και του υψηλότατου ηθικού των ελληνικών πληρωμάτων όλου ανεξαιρέτως του ελληνικού στόλου. Η επιτυχής κατάληψη των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και η κατίσχυση των ελληνικών όπλων στις Ναυμαχίες της Έλλης και την Λήμνου είχαν ως αποτέλεσμα ο «Γ. Αβέρωφ» να αποκτήσει διαστάσεις συμβόλου στη λαϊκή μνήμη.
Ένας «μύθος» είχε πια γεννηθεί
Με το τέλος της παγκόσμιας σύρραξης -Οκτώβριος 1918- η Τουρκία συνθηκολόγησε (ανακωχή του Μούδρου) και η Ελλάδα βρέθηκε στην πλευρά των νικητών. Το Γ. Αβέρωφ κατέπλευσε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί ύψωσε την ελληνική σημαία ως μία από τις νικήτριες δυνάμεις του Μεγάλου Πολέμου.
Συμπερασματικά, ο πλήρης έλεγχος της Μεσογείου από το συμμαχικό ναυτικό και η επιτυχία της συμμαχικής ναυτικής στρατηγικής, που απέβλεπε στον αποκλεισμό του στόλου των Κεντρικών Δυνάμεων στην Αδριατική και του τουρκικού στον Βόσπορο, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό σ' αυτά ακριβώς τα πλήγματα που είχε επιφέρει ο ελληνικός στόλος και το Γ. Αβέρωφ στην Κωνσταντινούπολη και η ύψωση της ελληνικής σημαίας αποτέλεσαν τη δικαίωση του θάρρους και της αυταπάρνησης του ελληνικού πολεμικού στόλου στον αγώνα για εθνική ολοκλήρωση, σύμβολο πλέον ναυτικής τόλμης και ηρωισμού, διέγειρε τη συλλογική φαντασία και τα οράματα του Ελληνισμού.
Μετά την υπογραφή των συνθηκών ειρήνης το θωρηκτό μαζί με τον υπόλοιπο στόλο μετέφερε τα ελληνικά στρατεύματα στην Ιωνία. Οι εξελίξεις των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία διέγραψαν γρήγορα αρνητική πορεία που κατέληξε στην Καταστροφή του '22. Το Γ. Αβέρωφ βρέθηκε ξανά στα μικρασιατικά παράλια, τούτη τη φορά για να βοηθήσει στη μεταφορά των στρατευμάτων και του ξεριζωμένου ελληνικού στοιχείου.
Το Θωρηκτό Αβέρωφ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Με την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» τέθηκε και πάλι επικεφαλής, ως ναυαρχίδα του ελληνικού πολεμικού στόλου. Μετά ωστόσο τη κατάρρευση του μετώπου, τον Απρίλιο του 1941, το Υπουργείο Ναυτικών διέταξε την αυτοβύθιση του θωρηκτού, προκειμένου να μην περιέλθει στα χέρια του εχθρού.
Στην καρδιά και στο φρόνημα των ελληνικών πληρωμάτων, η αναχώρηση των εναπομεινάντων πλοίων του στόλου στην Αλεξάνδρεια ήταν αδιανόητο να γίνει χωρίς την ασφαλή συντροφιά του Μπάρμπα Γιώργη, του ηρωικού Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ, όπως ήταν συνηθισμένο να ονομάζεται από τα πληρώματα.
Έτσι λοιπόν, μετά τον επιτυχή κατάπλου του θωρηκτού στην Αλεξάνδρεια, το πλοίο κατευθύνθηκε στη Βομβάη για γενική επισκευή και επιθεώρηση.
Αρχικά το Γ. Αβέρωφ δραστηριοποιήθηκε στον Ινδικό Ωκεανό, με αποστολή την προστασία νηοπομπών, που κατευθύνονταν από τη Βομβάη στο Άντεν. Στο τέλος του 1942 κατέπλευσε στο Πορτ Σάιντ, όπου συμμετείχε σε αποστολές προστασίας λιμένων. Με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 1944 και ύστερα από απουσία σχεδόν τεσσάρων ετών, το ένδοξο Γ. Αβέρωφ επέστρεψε στις 16 Οκτωβρίου 1944 το απόγευμα στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί του την τότε εξόριστη ελληνική κυβέρνηση και αγκυροβόλησε πανηγυρικά στον φαληρικό όρμο.
Στο χρονικό διάστημα 1947 έως 1949 το Θωρηκτό έγινε Αρχηγείο Στόλου στο Κερατσίνι. Όμως, το πλοίο είχε ‘γεράσει' και το 1952 διατάχθηκε ο παροπλισμός του.
Τα τελευταία χρόνια του Γ. Αβέρωφ
Από το 1957 μέχρι το 1983, το Θωρηκτό βρέθηκε πρυμνοδετημένο στον Πόρο. Το 1984 το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να το αποκαταστήσει. Μετά από 30 χρόνια στο περιθώριο, το Θωρηκτό ξεκίνησε τη νέα του πορεία. Την ίδια χρονιά το πλοίο ρυμουλκήθηκε από τον Πόρο και κατέληξε στο Φάληρο, όπου άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασής του. Το μέγεθος της δαπάνης για τη σταθεροποίηση – αποκατάσταση από το 1985 μέχρι σήμερα είναι μεγάλο και ένα μεγάλο μέρος των δαπανών προήλθε από δωρεές ιδιωτών, οι σημαντικότερες των οποίων ήταν της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οικογένειας Λάτση και του Ιδρύματος Ωνάση.
Σήμερα το πλοίο-μουσείο Γ. Αβέρωφ αποτελεί μνημείο που τιμά αυτούς που υπηρέτησαν και έπεσαν στη διάρκεια της ένδοξης ιστορίας του. Συνάμα διατηρεί ζωντανά τα μη απτά ανθρώπινα αποθέματα, όπως η κληρονομιά των θαλασσών, η σημασία των θαλασσίων μεταφορών και η ελκυστικότητα του ναυτικού επαγγέλματος, όπου η αξιοπρέπεια, το ήθος και η δημοκρατική αντίληψη, είναι κοινός τόπος συνάντησης όλων των ναυτικών.
Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ, αποτελεί εδώ και χρόνια μια δραστήρια εκπαιδευτική κοινότητα με καθημερινές επισκέψεις σχολείων, ιδρυμάτων, οργανισμών, καθώς και πλήθους ιδιωτών. Με τις επισκέψεις αυτές πραγματοποιείται και η δεύτερη πτυχή του οράματος του δωρητή, που ήθελε το πλοίο, παράλληλα με τον εθνικό του σκοπό, να εκπληρώνει και εκπαιδευτική αποστολή.
Είναι ζήτημα εάν στην παγκόσμια ιστορία του πολεμικού ναυτικού θα μπορούσαμε να συναντήσουμε άλλο πολεμικό πλοίο που να συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία και τα πεπρωμένα ενός έθνους. Αποτελεί μοναδική ίσως εξαίρεση, μαζί με την προσωπικότητα και το πατριωτικό ήθος του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων εθνικής εμβέλειας χωρίς ουδέποτε να γνωρίσει την ήττα και την ατίμωση.
Ακόμα και μετά τον ειρηνικό επίλογο της πολεμικής του δράσης, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, η ψυχή του Μπάρμπα Γιώργη εξακολουθούσε να παραμένει ζωντανή, έτοιμη για την τελευταία μάχη. Ο έρανος που προκήρυξε το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να συμβάλει στα έξοδα αποκατάστασης του πλοίου, επέφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, απόδειξη του ισχυρού συμβολισμού που το θωρηκτό είχε εδραιώσει για δεκαετίες στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων.
Ως «πλοίο εν ενεργεία», το Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ στέκεται σήμερα αγέρωχο, φωτεινό σύμβολο της ελληνικής ναυτοσύνης και του πολεμικού ηρωισμού. Στην τελευταία του μάχη, αυτή της ιστορικής μνήμης, βγήκε για άλλη μια φορά νικητής.
Παρουσίαση Samsung Galaxy S8, S8plus. Ο Βασιλιάς του Android, Έφτασε! (Pics+Video)
Samsung Galaxy S8: Το καλύτερο smartphone στον κόσμο, είναι εδώ!
Έτσι χαρακτηρίστηκε το τελευταίο μοντέλο της κορεατικής εταιρίας. Η έκδοση που μόλις σήμερα κυκλοφόρησε, στη χώρα μας, επιβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς του Android, για άλλη μια χρονιά, διαθέτει ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο των φορητών τηλεφωνικών συσκευών.
Περιγραφή/Σχολιασμός του Dr.Android
Samsung Galaxy S8: Το καλύτερο smartphone στον κόσμο, είναι εδώ!
Έτσι χαρακτηρίστηκε το τελευταίο μοντέλο της κορεατικής εταιρίας. Η έκδοση που μόλις σήμερα κυκλοφόρησε, στη χώρα μας, επιβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς του Android, για άλλη μια χρονιά, διαθέτει ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο των φορητών τηλεφωνικών συσκευών.
Περιγραφή/Σχολιασμός του Dr.Android
Μετά την αποτυχία του Note 7, η Samsung τα δίνει όλα, καθώς είναι από τις εταιρίες που δεν επιτρέπεται να χάσουν το market share τους. Πέρα από τα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η εκπληκτική οθόνη του και γενικότερα το όλο design του.
Πρώτα από όλα έχουμε τον 8πύρηνο Snapdragon 835 επεξεργαστή, τον κορυφαίο της Qualcomm για φέτος, τον οποίο άρπαξε η Samsung από όλες τις εταιρίες, παραγγέλνοντας την πρώτη παρτίδα για το δικό της μοντέλο. Υπολογίζεται ότι πιάνει τους 180.000 πόντους στο Antutu και έχει δύο εκδόσεις με 4G - 64GB και 6GB - 128GB RAM και αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα.
Για πρώτη φορά μπορούμε όμως να πούμε ότι αξίζει, επιτέλους, να έχεις ένα τηλέφωνο με τόσο δυνατό επεξεργαστή και πολλή RAM, καθώς η Samsung είναι από τις πρώτες μεγάλες εταιρίες που κάνει τη μετάβαση στην περίφημη σύγκλιση του smartphone με τον υπολογιστή.
Αυτό το καταφέρνει με το DeX, μία βάση στην οποία ακουμπάμε το κινητό μας και όλα μεταφέρονται σε μια συνδεδεμένη οθόνη, όπου με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι μπορούμε να κάνουμε δουλειές που δε γίνονται από το smartphone. Το γραφικό περιβάλλον του DeX μοιάζει πολύ με αυτό του Remix OS.
Αν και δεν είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσει ο μέσος Έλληνας, είναι σίγουρα μία επιλογή που έρχεται από το μέλλον και θα βολέψει πολλούς.
Κατασκευαστικά το S8 είναι εξαιρετικό. Διαθέτει Gorilla Glass 5 μπρος και πίσω, είναι αδιάβροχο (IP68), αλλά το πραγματικό του στολίδι είναι η οθόνη. Επιτέλους η LG με το G6 και τώρα η Samsung με το S8 ξύπνησαν, χάρη στο Xiaomi Mi Mix - να τα λέμε αυτά. Χωρίς να αυξήσουν το συνολικό μέγεθος των συσκευών, μεγάλωσαν αρκετά τις οθόνες προσφέροντας πιο ποιοτική διαμόρφωση της επιφάνειας.
Ενδεικτικά να πούμε ότι όλα τα τηλέφωνα μέχρι στιγμής ήταν κοντά στο 70% οθόνης στο μπροστινό μέρος και τώρα το S8 φτάνει αμέσως το 85%. Ειδικά στην περίπτωση της Samsung, το S8 "φοράει" και το δικό της Super AMOLED πάνελ, το οποίο είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, οπότε μιλάμε για ένα πραγματικό στολίδι.
Το Galaxy S8 λοιπόν έχει οθόνη 5.8" και είναι σαφώς μεγαλύτερο από το iPhone 7 με την οθόνη των 4.7 ιντσών. Προσωπικά θα ήθελα να δω και το αντίστροφο πάντως. Δηλαδή μικρότερες στο χέρι συσκευές με παρόμοιο design που θα μας προσφέρουν μεγαλύτερες οθόνες έως 5 με 5.5 ίντσες, για να τις χειριζόμαστε ευκολότερα.
Η κάμερα του ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή με αυτή του S7. Έχει λοιπόν έναν αισθητήρα στα 12MP με μεγάλο διάφραγμα για να βγάζει καλές φωτογραφίες ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Η διαφορά βρίσκεται περισσότερο στα βίντεο, όπου πλέον μπορούμε να κάνουμε εγγραφή με ανάλυση 2160p στα 60fps και με 1080p στα 120fps.
Τέλος, από συνδεσιμότητα μας λείπει μόνο το ραδιόφωνο, καθώς διαθέτει ακόμη και αισθητήρα αναγνώριση της ίριδας.
Η μπαταρία του, η οποία φορτίζει γρήγορα και ασύρματα, είναι στα 3.000mAh και μάλλον θεωρείται λίγο μικρή για να διαχειριστεί σωστά όλα αυτά που διαθέτει η συσκευή.
Τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy S8
Επεξεργαστής:
Quad Core Qualcomm Snapdragon 835 @ 2.45GHz
GPU:
Adreno 540
Μνήμη:
4GB/6GB RAM - 64GB/128GB αποθήκευση (microSD)
Οθόνη:
Super AMOLED 5.8" @ 2960 x 1440p (568ppi)
Κάμερα:
Πίσω 12.0MP (f/1.7, Dual-Pixel OIS, LED flash) - Μπροστά 8.0MP (f/1.7)
Συνδεσιμότητα:
4G, WiFi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, Galileo, BDS), NFC, Iris / Fingerprint scanner, USB-C
Μπαταρία:
3.000mAh
Διαστάσεις:
148.9 x 68.1 x 8.0mm - 151gr
Λειτουργικό σύστημα:
Android 7.0 Nougat (Grace UI)
Πρώτα από όλα έχουμε τον 8πύρηνο Snapdragon 835 επεξεργαστή, τον κορυφαίο της Qualcomm για φέτος, τον οποίο άρπαξε η Samsung από όλες τις εταιρίες, παραγγέλνοντας την πρώτη παρτίδα για το δικό της μοντέλο. Υπολογίζεται ότι πιάνει τους 180.000 πόντους στο Antutu και έχει δύο εκδόσεις με 4G - 64GB και 6GB - 128GB RAM και αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα.
Για πρώτη φορά μπορούμε όμως να πούμε ότι αξίζει, επιτέλους, να έχεις ένα τηλέφωνο με τόσο δυνατό επεξεργαστή και πολλή RAM, καθώς η Samsung είναι από τις πρώτες μεγάλες εταιρίες που κάνει τη μετάβαση στην περίφημη σύγκλιση του smartphone με τον υπολογιστή.
Αυτό το καταφέρνει με το DeX, μία βάση στην οποία ακουμπάμε το κινητό μας και όλα μεταφέρονται σε μια συνδεδεμένη οθόνη, όπου με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι μπορούμε να κάνουμε δουλειές που δε γίνονται από το smartphone. Το γραφικό περιβάλλον του DeX μοιάζει πολύ με αυτό του Remix OS.
Αν και δεν είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσει ο μέσος Έλληνας, είναι σίγουρα μία επιλογή που έρχεται από το μέλλον και θα βολέψει πολλούς.
Κατασκευαστικά το S8 είναι εξαιρετικό. Διαθέτει Gorilla Glass 5 μπρος και πίσω, είναι αδιάβροχο (IP68), αλλά το πραγματικό του στολίδι είναι η οθόνη. Επιτέλους η LG με το G6 και τώρα η Samsung με το S8 ξύπνησαν, χάρη στο Xiaomi Mi Mix - να τα λέμε αυτά. Χωρίς να αυξήσουν το συνολικό μέγεθος των συσκευών, μεγάλωσαν αρκετά τις οθόνες προσφέροντας πιο ποιοτική διαμόρφωση της επιφάνειας.
Ενδεικτικά να πούμε ότι όλα τα τηλέφωνα μέχρι στιγμής ήταν κοντά στο 70% οθόνης στο μπροστινό μέρος και τώρα το S8 φτάνει αμέσως το 85%. Ειδικά στην περίπτωση της Samsung, το S8 "φοράει" και το δικό της Super AMOLED πάνελ, το οποίο είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, οπότε μιλάμε για ένα πραγματικό στολίδι.
Το Galaxy S8 λοιπόν έχει οθόνη 5.8" και είναι σαφώς μεγαλύτερο από το iPhone 7 με την οθόνη των 4.7 ιντσών. Προσωπικά θα ήθελα να δω και το αντίστροφο πάντως. Δηλαδή μικρότερες στο χέρι συσκευές με παρόμοιο design που θα μας προσφέρουν μεγαλύτερες οθόνες έως 5 με 5.5 ίντσες, για να τις χειριζόμαστε ευκολότερα.
Η κάμερα του ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή με αυτή του S7. Έχει λοιπόν έναν αισθητήρα στα 12MP με μεγάλο διάφραγμα για να βγάζει καλές φωτογραφίες ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Η διαφορά βρίσκεται περισσότερο στα βίντεο, όπου πλέον μπορούμε να κάνουμε εγγραφή με ανάλυση 2160p στα 60fps και με 1080p στα 120fps.
Τέλος, από συνδεσιμότητα μας λείπει μόνο το ραδιόφωνο, καθώς διαθέτει ακόμη και αισθητήρα αναγνώριση της ίριδας.
Η μπαταρία του, η οποία φορτίζει γρήγορα και ασύρματα, είναι στα 3.000mAh και μάλλον θεωρείται λίγο μικρή για να διαχειριστεί σωστά όλα αυτά που διαθέτει η συσκευή.
Επίσης, είναι η πρώτη συσκευή με Bluetooth 5.0.
Απόκτησε το από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα καταστήματα ειδών κινητής τηλεφωνίας
με 829€ (S8) ή 929€ (S8+)
36 Άτοκες Δόσεις + Δωρεάν Μεταφορικά και αντικαταβολή
24 ή 36 Άτοκες Δόσεις + Δωρεάν Μεταφορικά και αντικαταβολή
(Για μεταφορά στη σελίδα, κάνετε κλικ στο λογότυπο)
▲
Δημοσιεύσεις - Προσφορές στο πεδίο αναρτήσεων, ενδεχομένως, ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0. Γκολ, Φάσεις, Highlights (Video)
Στις 06/05/2017, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο Βόλο, ο τελικός κυπέλου.
Στις 06/05/2017, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο Βόλο, ο τελικός κυπέλου.
Ο Δικέφαλος του Βορρά, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ (2-0) του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στο μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 06/05/2017, ώρα 20.30, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο Βόλο, διεκδικώντας το πολυπόθητο για τη συμπρωτεύουσα (και όχι μόνο) τρόπαιο.
27 Απρ 2017
Δωρεάν AllMyNotes Organizer Deluxe. Προσφορά, Μόνο για Λίγες Ημέρες!
Το AllMyNotes Organizer Deluxe είναι ένα βολικό, εύχρηστο και λειτουργικό εργαλείο για την οργάνωση ΌΛΩΝ των πληροφοριών σας.
Το AllMyNotes Organizer Deluxe είναι ένα βολικό, εύχρηστο και λειτουργικό εργαλείο για την οργάνωση ΌΛΩΝ των πληροφοριών σας.
Σήμερα, οι αναγκαίες πληροφορίες είναι παντού γύρω μας: κωδικοί πρόσβασης, σελιδοδείκτες, email, τυχαίες σκέψεις και ιδέες, επέτειοι, γενέθλια, τηλέφωνα, φωτογραφίες κ.λπ... Υπάρχουν πολλά «καλά» λογισμικά που στοχεύουν στη διαχείριση αυτών των πληροφοριών, αλλά κανένα σαν το AllMyNotes.
Έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες σας, να τα οργανώνει με ευέλικτη ιεραρχία, να περιορίζει την πρόσβαση τρίτων σε αυτές με κωδικό πρόσβασης και το σημαντικότερο, να αναζητά και να βρίσκει, γρήγορα.
Σας παρέχει διάφορα εργαλεία (σημειώσεις, πίνακες, ηχητικές ειδοποιήσεις, πλαίσια ελέγχου κ.λπ.) με τα οποία μπορείτε να ταξινομήσετε τις πληροφορίες σας με τον τρόπο που εσείς θέλετε.
Χαρακτηριστικά:
-Ιεραρχική οργάνωση των τυχαίων σας πληροφοριών (free-form tree).
-Πλούσια τεχνολογικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας.
-Πολύ γρήγορη αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο.
-Σύνθετη μορφή αποθήκευσης δεδομένων (υποστήριξη αρχείων 4Gb - πολύ γρήγορη κρυπτογράφηση δεδομένων 1800-bit).
-Ηχητικές ειδοποιήσεις (μπορούν να εισαχθούν σε οποιαδήποτε θέση κειμένου).
-Συνημμένα αρχεία (με προεπισκόπηση εικόνων).
-Πίνακες (συμπεριλαμβανομένης της διαλογής).
-Υποστήριξη Ελληνικής γλώσσας.
Για να το αποκτήσετε, επισκεφθείτε (με αντιγραφή/επικόλληση) το
https://sharewareonsale.com/s/allmynotes-organizer-deluxe-sale
...επιλέξτε (1)...
Δε θα χρειαστεί κάποια περαιτέρω ενέργεια · η Deluxe έκδοση του AllMyNotes Organizer εγκαθίσταται αυτόματα.
Πυροσβέστης την Έσωσε από Αυτοκτονία με Κίνηση Καράτε (Video)
Χρησιμοποίησε μια όχι τόσο ορθόδοξη αλλά αποτελεσματική, όπως αποδείχθηκε στο τέλος, μέθοδο για να σώσει την κοπέλα που απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας στο κενό.
«Αθόρυβα» ο γενναίος πυροσβέστης αποφασίζει να κάνει την κίνηση ματ: Κρέμεται από τα κάγκελα, με μια εντυπωσιακή κλωτσιά σπρώχνει την επίδοξη αυτόχειρα και τη ρίχνει από τα κάγκελα (ευτυχώς προς τη σωσή πλευρά) βάζοντας τέλος στην προσπάθεια της να δώσει τέλος στη ζωή της.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)