30 Μαρ 2017

Σύρος Πρόσφυγας Αυτοπυρπολείται στη Χίο. ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΚΛΗΡΈΣ ΕΙΚΌΝΕΣ! (Video)


syros-prosfygas-chio-aytopyrpoleitai
H στιγμή που ένας Σύρος πρόσφυγας περιλούζει το σώμα του με βενζίνη και αυτοπυρπολείται, στο χώρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα, με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου.




Ο 29χρονος πρόσφυγας που βρίσκεται στο νησί εδώ και μία εβδομάδα, επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του, λίγο μετά τις 14:00 της Πέμπτης. Έλουσε το κορμί του με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια με τη χρήση αναπτήρα μετατράπηκε σε φλεγόμενο σώμα, την ώρα που αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Σύρο, ο αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Η κατάσταση της υγείας του 29χρονου παραμένει σοβαρή, αφού έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε ποσοστό 85% σε όλο του το σώμα και κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της  Αθήνας.

Σε ερωτήσεις που έγιναν αναφορικά με τα αίτια που τον οδήγησαν στην απονενοημένη πράξη, ομοεθνείς του ανέφεραν μόνο ότι είχε προβληματική συμπεριφορά, από την αρχή της παρουσίας του στο hotspot.

Μετά το περιστατικό η αστυνομική δύναμη στους Χαλκειούς ενισχύθηκε, προς αποφυγή άλλων επεισοδίων.


29 Μαρ 2017

Η Φυσική Λύση για την Τόνωση της Ερωτικής Ζωής, Υπάρχει Παντού και «Παρέχεται» Δωρεάν

vitamin-d-testosteroneΗ ενεργή σεξουαλικά ζωή, ωφελεί την καρδιά, τη μνήμη, το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στη διατήρηση της νεότητας και γενικά μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Ποια είναι όμως, εκτός από τη γνωστή "χημική", η φυσική εναλλακτική λύση για να τονώσετε την ερωτική σας ζωή, αποκομίζοντας τα παραπάνω οφέλη;


libido

Αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και -τουλάχιστον στη χώρα μας- «υπάρχει άφθονη παντού» τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Μελέτες έδειξαν πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη ερωτικής διάθεσης, τόσο των αντρών όσο και των γυναικών και δεν είναι άλλη από την βιταμίνη D!


vitamin d
Οι ευεργετικές της ιδιότητες δε σταματούν να εκπλήσσουν τον επιστημονικό κόσμο, αφού μεταξύ άλλων βρέθηκε πως: προλαμβάνει τη ραχίτιδα, «συνεργάζεται» άριστα με το ασβέστιο για γερά και υγιή οστά, ενώ έχει βρεθεί πως προλαμβάνει και συμβάλει στη θεραπεία διαφόρων μορφών της επάρατης νόσου.

Σε ομάδα των ανδρών που για χρονικό διάστημα χορηγήθηκε βιταμίνη D, τα επίπεδα της τεστοστερόνης μετρήθηκαν και βρέθηκαν αυξημένα, αναλογικά με την ποσότητα της στο αίμα. Όταν μειώθηκε η χορήγηση της D, μειώθηκε και το επίπεδο της ορμόνης, που παίζει τον πρώτο ρόλο στην ύπαρξη ή όχι της ερωτικής επιθυμίας. Ως γνωστό, όταν η τεστοστερόνη κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα μειώνεται και η λίμπιντο (σύμφωνα με το OnMed).


vitamin-d-foods


Γενικά, δεν υπάρχουν πολλές «καλές» διατροφικές πηγές της βιταμίνης D. Βρίσκεται κυρίως στα κόκαλα των λιπαρών ψαριών, σε χυμούς φρούτων, κρέας, αυγά, γάλα, δημητριακά και μανιτάρια.

Η ποσότητα της στο αίμα, βρίσκεται συνήθως χαμηλά κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού η σύνθεση της στο σώμα ενισχύεται κατά πολύ με την έκθεση στον ήλιο. Έτσι, για την παραγωγή της πολύτιμης βιταμίνης από τον ίδιο τον οργανισμό, αρκούν 15-20 λεπτά... ηλιοθεραπείας, καθημερινά.
vitamin-d-sun

27 Μαρ 2017

Όλη η Αλήθεια για το «Κρυμμένο» Πετρέλαιο της Ελλάδας

ellada-petrelaio-aerioΟι χρυσοφόρες περιοχές του Ιονίου με τα εκατοντάδες εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου, που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας - και όχι μόνον αυτό. Μόλις πριν λίγα χρόνια, όταν το θέμα "πήρε διαστάσεις", ΚΆΠΟΙΟΙ χαρακτήριζαν ως "γραφικούς" ή και λοιδορούσαν ακόμη, τους ισχυρισμούς και τους ίδιους αυτούς ανθρώπους που ΕΔΏ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ φωνασκούσαν κι έκαναν ότι είναι δυνατό για να μαθευτεί η αλήθεια για το θησαυρό που κρύβεται στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο.

Οι "γραφικοί", είναι αλήθεια, πως διαλαλούσαν (πριν από 20+ χρόνια) το ότι οι ίδιοι δεν είναι ούτε "ραβδοσκόποι" ούτε κάποιου είδους "μελλοντολόγοι" και πως απλά δημοσιοποιούν στοιχεία από επίσημες μελέτες που οι... "ΚΆΠΟΙΟΙ" έχουν υπόψη τους, μεν, αλλά για «άγνωστους λόγους» τα αποκρύπτουν. Το αν αυτό έγινε από σκοπιμότητα ή ήταν απλά «άγνοια», δεν έχει πλέον σημασία αφού έστω και αργά τα πράγματα φαίνεται -κατά κάποιον τρόπο- να "παίρνουν το δρόμο τους".



Πηγή kontranews - Θανάσης Λυρτσογιάννης 
Περπατάμε - κολυμπάμε πάνω από τη σωτηρία μας · ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης. Με τις δύο αυτές φράσεις, που μοιάζουν με χρησμό σύγχρονης Πυθίας, ένας από τους καλύτερους γνώστες των μυστικών που κρύβει η ελληνική γη μέσα της, ο Αντώνης Φώσκολος, περιέγραψε τους ελληνικούς θησαυρούς από υδρογονάνθρακες.

Ο ίδιος ως επιστήμονας, όπως και κάθε επιστήμονας, είναι συγκρατημένος και περιμένει την τελευταία απόδειξη για να βάλει τη σφραγίδα στις εκτιμήσεις που υπάρχουν. Και η σφραγίδα δεν είναι άλλη από τα σύγχρονα γεωτρύπανα, που τρυπούν το φλοιό της γης και φτάνουν στα βαθύτερα έγκατα, εκεί που υπάρχουν οι θησαυροί και φυλάγονται ζηλόφθονα στη γήινη αγκαλιά.

Σε ένα χρόνο περίπου το πρώτο γεωτρύπανο θα επιχειρήσει να φέρει στην επιφάνεια την πρώτη αλήθεια, την πρώτη απόδειξη. Το 2018 τα ΕΛ.ΠΕ. θα ξεκινήσουν τις γεωτρήσεις στον πατραϊκό κόλπο.

Είναι η πρώτη χειροπιαστή επιχείρηση για τον εντοπισμό του ελληνικού μαύρου χρυσού. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, έγινε άλλη μία σημαντική κίνηση που επιταχύνει τις προσπάθειες που έπρεπε να γίνουν 10ετίες πριν. "Έπεσαν" οι υπογραφές για την παραχώρηση για έρευνες σε θαλάσσια έκταση δυτικά της Κέρκυρας, το γνωστό με την κωδική ονομασία Οικόπεδο 10.

Το σημαντικό και το ελπιδοφόρο είναι πως στην προσπάθεια συμμετέχουν, εκτός από τα ΕΛ.ΠΕ. δύο μεγάλες ξένες εταιρείες η γαλλική Total και η ιταλογαλλική Edison, ενώ στο επόμενο διάστημα θα πέσουν οι υπογραφές για άλλο ένα οικόπεδο στον κόλπο της Κυπαρισσίας και έπεται συνέχεια.

Επιπλέον, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιωμάτων στα Γιάννενα, στην Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα και την Πρέβεζα, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα ΕΛ.ΠΕ. και η ελληνική Energean Oil & Gas η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου.

Οι μύθοι πολλοί. Κάνουν λόγο για τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, νοτίως της Κρήτης, στον κόλπο της Μεσσηνίας και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ειδικά για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης ορισμένοι επιστήμονες, όπως ο Αντώνης Φώσκολος εκτίμησαν πως η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φτάνει στα 300 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αν οι υπολογισμοί και οι υποθέσεις βγουν αληθινές (αμφισβητούνται από άλλους ειδικούς των υδρογονανθράκων) αλλάζει η μοίρα της χώρας.

Όλοι οι μύθοι για τα ελληνικά πετρέλαια μπαίνουν σιγά-σιγά στη βάσανο της απόδειξης γιατί τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Η αρχή θα γίνει από τον πατραϊκό κόλπο.



Τρυπάνι στον Πατραϊκό κόλπο

Ο προγραμματισμός των ΕΛ.ΠΕ. προβλέπει ότι το 2018 τα τρυπάνια θα τρυπήσουν το βυθό της πατραϊκής γης και τότε θα αποδειχτεί αν αληθεύουν οι εκτιμήσεις για τη δυνατότητα άντλησης 150 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, δηλαδή ενάμιση Πρίνο περίπου.

Οι εκτιμήσεις στηρίζονται σε νεώτερες σεισμικές έρευνες που έχουν κάνει τα ΕΛ.ΠΕ. και ο βαθμός πιθανότητας ύπαρξης του κοιτάσματος έχει αυξηθεί σημαντικά και φτάνει μέχρι του σημείου της βεβαιότητας.

Για να αντιληφθούμε τι σημαίνει η αξιοποίηση του κοιτάσματος του πατραϊκού κόλπου θα αναφέρουμε πως σύμφωνα με τις μελέτες η συνεισφορά στη χώρα συνολικά θα είναι 0,5% του Α.Ε.Π. για 25 χρόνια, που σημαίνει ότι μόνο από το πετρέλαιο του πατραϊκού αλλάζουν τα δεδομένα για την εκτίμηση του χρέους τα επόμενα χρόνια και όπως είναι φυσικό αυτό μειώνεται σημαντικά ως ποσοστό του Α.Ε.Π.

Το 2o και εξίσου σημαντικό είναι πως για κάθε ευρώ που πηγαίνει στην τοπική κοινωνία (προβλέπεται από τις συμφωνίες και το νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη) παράγεται πρόσθετος πλούτος 2 ως 3 ευρώ, γιατί λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτό σημαίνει αύξηση του τοπικού Α.Ε.Π. κατά 10 ως 15%, δηλαδή η Πάτρα και η Αχαΐα θα ξαναζωντανέψουν και θα αλλάξουν πρόσωπο.

Προχωρώντας σημαντική είναι η απόφαση για το οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας αφού την περασμένη εβδομάδα μονογραφήθηκε, μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών, από το Δημόσιο και την κοινοπραξία Total – Εdison – ΕΛ.ΠΕ. η σύμβαση μίσθωσης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Στην κοινοπραξία, ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total έχει το 50% και από 25% η ιταλογαλλιική Edison και τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Τα στοιχεία από τις έρευνες κάνουν λόγο για ποσότητα διπλάσια από εκείνη του πατραϊκού κόλπου. Όμως, αυτό μένει να αποδειχθεί από τις σεισμικές και άλλες έρευνες που θα διεξάγουν οι τρεις εταιρείες που ανέλαβαν την έρευνα και την εκμετάλλευση και προπαντός από τη γεώτρηση.

Ειδικοί αναφέρουν πως το οικόπεδο 2 εφάπτεται στη μέση γραμμή με την Ιταλία, όπου υπάρχουν γεωλογικοί σχηματισμοί οι οποίοι περιέχουν πετρέλαιο και υπάρχουν τα κοιτάσματα Αχιλλέας και Πύρρος των οποίων η μορφή είναι παρόμοια με εκείνη των ιταλικών κοντινών περιοχών.

Λίγο πιο κάτω από τον πατραϊκό κόλπο βρίσκεται το κοίτασμα του Κατάκολου. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο. Το κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει 35 ως 40 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο από τα οποία απολήψιμα είναι τα 10 εκατομμύρια, εκτίμηση που είναι υπερδιπλάσια από την προηγούμενη που έκανε λόγο για απολήψιμο πετρέλαιο 3 ως 5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση της επένδυσης ύψους περίπου 50.000.000€, για την έρευνα και εκμετάλλευση του κοιτάσματος υδρογονανθράκων του Κατάκολου πραγματοποίησε η εταιρία Energean Oil & Gas, καταθέτοντας προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Σχέδιο Ανάπτυξης Πεδίου (Field Development Plan) και την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Και πλέον η εταιρία αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Energean Oil & Gas, αναμένεται να λάβει την οριστική επενδυτική απόφαση με βάση και τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά πετρελαίου, περί τα τέλη του 2018 προκειμένου η γεώτρηση να ξεκινήσει το χειμώνα του 2019.



Οι υπογραφές για τον κόλπο της Κυπαρισσίας

Ακόμα πιο κάτω υπάρχει το οικόπεδο 10 του κόλπου της Κυπαρισσίας το οποίο είναι πολύ ελπιδοφόρο. Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει από ειδικούς με βάση τη σεισμική έρευνα που διενήργησε το ειδικό νορβηγικό πλοίο, κάνουν λόγο για ένα κοίτασμα ανάλογο με εκείνο του πατραϊκού κόλπου, το οποίο υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι δυναμικότητας 150 .000.000 βαρελιών.
Όμως, προσοχή. Όπως τονίσαμε, τίποτα δεν είναι ασφαλές και σίγουρο πριν γίνουν τρισδιάστατες έρευνες και προπαντός πριν το τρυπάνι χτυπήσει το κοίτασμα.

Πάντως, αν οι δηλώσεις των αρμοδίων παραγόντων αποκαλύπτουν τουλάχιστον εν μέρει την πραγματικότητα ή τις προσδοκίες θα αναφέρουμε πως ο ο Διευθύνων Σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι: «Για τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΕΤΡΈΛΑΙΑ, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον Ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή.

Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον Όμιλο όσο και για την Ελλάδα».

Τα ΕΛ.ΠΕ. είναι αυτή την εποχή ο πρωταγωνιστής στο χώρο των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες για συνεργασία στην αναζήτηση και εξόρυξη του ελληνικού μαύρου χρυσού.

Και όπως δήλωσε και ο Στάθης Τσοτσορός το επενδυτικό πρόγραμμα της επόμενης 5ετίας είναι ύψους 750.000.000 – 1 δισ. ευρώ και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι έρευνες υδρογονανθράκων.



Πολλές ελπίδες από τη Δυτική Ελλάδα

Κοινή είναι η εκτίμηση και πεποίθηση των επιστημόνων και των ειδικών σε θέματα έρευνας υδρογονανθράκων ότι στη Δυτική Ελλάδα, παρ’ όλο που είναι μια δύσκολη γεωλογικά περιοχή, υπάρχει σημαντικό πετρελαϊκό δυναμικό σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Δ. Πελοπόννησο, καθώς παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αντίστοιχες περιοχές στη νότια Αδριατική και την Αλβανία, όπου έχουν εντοπιστεί και αξιοποιούνται σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα δικαιώματα για έρευνες έχουν πάρει τα ΕΛ.ΠΕ. για την περιοχή Πρέβεζας και Άρτας και η Energean Oil & Gas για την Αιτωλοακαρνανία και τα Ιωάννινα. Για τα Ιωάννινα η πρώτη ερευνητική γεώτρηση προγραμματίζεται για το 2020. Η εκτίμηση που κάνει η εταιρεία Energean Oil & Gas κάνει λόγο για την ύπαρξη στην περιοχή απολήψιμου πετρελαίου ύψους 50 ως 100.000.000 βαρέλια.

Στο παρελθόν στην Αιτωλοακαρνανία είχε βρεθεί πετρέλαιο χάρη σε γεωτρήσεις που είχαν γίνει, αλλά τελικά τα πηγάδια τσιμεντώθηκαν και κάθε διαδικασία σταμάτησε. Τώρα η προσπάθεια ξαναρχίζει και οι ελπίδες είναι πολλές και μεγάλες.

Θα συμπληρώσουμε το παζλ του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας με αναφορά στον κόλπο της Μεσσηνίας. Προς το παρόν καμία εταιρεία δεν έχει ενδιαφερθεί, αλλά θα επισημάνουμε ότι οι Γάλλοι της Total είχαν ζητήσει από τους Νορβηγούς να κάνουν σεισμικές έρευνες εκτός προγράμματος.

Κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη πως στο παρελθόν εξειδικευμένο γαλλικό ινστιτούτο είχε πραγματοποιήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή.




Το El Dorado της Νότιας Κρήτης

Πολύ μελάνι χύθηκε και πολλά ειπώθηκαν για το μέγεθος των κοιτασμάτων που βρίσκονται στη Νότια Κρήτη. Πρωταγωνιστής ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος ο οποίος σε μελέτη του υπολογίζει το σύνολο των εσόδων που θα αποκομίσει το ελληνικό κράτος σε 25 χρόνια σε 437 δισ. δολάρια.

Εκτιμά επίσης ότι θα δημιουργηθούν 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή και 200.000 στο δευτερογενή τομέα της οικονομίας.
Όσον αφορά στην ποσοτική εκτίμηση των κοιτασμάτων, για τα οποία, όπως επιμένει ο κ. Φώσκολος, έχουν γίνει στο παρελθόν έρευνες από ξένες εταιρείες αυτά είναι πιθανό να φτάνουν στα 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου

Από την πλευρά του ο Έλληνας εμπειρογνώμονας, Ηλίας Κονοφάγος, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια εισηγείται άμεσες ενέργειες μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για την κατάρτιση γεωπολιτικού, οικονομικού και τεχνικού σχεδιασμού σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου σημειώνει ότι η μείζων περιοχή μεταξύ Κρήτης-Κύπρου και Αιγύπτου, μπορεί να περιέχει απολήψιμα αποθέματα, μέχρι και 15 τρισ. m3 φυσικού αερίου (αντιστοιχούν σε 30 χρόνια των αναγκών της Ευρώπης).

Πολύ σημαντικές, αν και έγιναν πριν από 7 χρόνια περίπου, είναι οι επισημάνσεις του διευθυντή της BEICIP/FRANLAB (γαλλικό εξειδικευμένο εργαστήριο υψηλού κύρους διεθνώς) Alain Bruneton στο Κάραβελ. Σε ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στην αξία εκτεταμένης έρευνας στην περιοχή της «Λεκάνης της Μεσογείου» και πιο συγκεκριμένα στην περιοχές που αφορούν την ελληνική ακτογραμμή που είναι «πολλά υποσχόμενες».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως, «η λεκάνη έχει τρομερές προοπτικές και ένα πετρελαϊκό σύστημα που έχει βεβαιωθεί από ενδείξεις σεισμικών δεδομένων». Επίσης, επισημαίνει πως «ανακαλύφθηκε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις γειτονικές χώρες (Ισραήλ, Αίγυπτος), πράγμα που ενδυναμώνει τις πιθανότητες για ύπαρξη ίδιων δεξαμενών στα ελληνικά παράλια». «Πρόσφατες ανακαλύψεις στο Ισραήλ έγιναν σε ένα γεωλογικό περιβάλλον που πιθανότατα προεκτείνεται και στην ελληνοκυπριακή ακτογραμμή».

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως πολλοί επιστήμονες και ειδικοί αναρωτιούνται γιατί η παρούσα, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθυστερούν από τη στιγμή που είναι πλέον αναμφίβολη η ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, νότια της Κρήτης. Προσθέτουν δε ότι η αξιοποίηση τέτοιων κοιτασμάτων συνεπάγονται και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Για προφανείς λόγους δεν θα αναφερθούμε στο Αιγαίο, όπου οι μύθοι είναι πολλοί περισσότεροι. Θα πούμε μόνο πως σήμερα από τον Πρίνο αντλούνται 4.000 βαρέλια την ημέρα και ότι η Energean Oil & Gas διενεργεί έρευνες στον κόλπο της Καβάλας με την ελπίδα να εντοπίσει και άλλους... "Πρίνους".

Για το υπόλοιπο Αρχιπέλαγος δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία. Πάντως, κατά καιρούς έχουν γίνει αναφορές για τον Μπάμπουρα, όπου ο μύθος θέλει να αναβλύζει πετρέλαιο, αλλά δυστυχώς βρίσκεται στα 10 μίλια από τις ακτές.

Αποδίδοντας "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος στα χρόνια που ήταν στο αρμόδιο υπουργείο, κίνησε γη και ουρανό για να ξεκινήσει όλη αυτή η σωτήρια για την πατρίδα προσπάθεια.

Δωρεάν VPN - OkayFreedom Premium. Προσφορά, Μόνο για Λίγες Ημέρες!

free-vpn-okayfreedom
OkayFreedom Premium: Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν ετήσια συνδρομή, με την προσφορά που ισχύει μόνο για λίγες ημέρες. Είναι μια υπηρεσία VPN η οποία επιτρέπει την ανώνυμη περιήγηση και την προστασία του απορρήτου στο διαδίκτυο. Μπορείτε να επισκεφθείτε ιστοσελίδες που πιθανώς έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα σας, καθώς επίσης να σερφάρετε με ασφάλεια, ακόμη και σε δημόσια hotspots.

Με servers σε 12 διαφορετικές χώρες, έχετε να φροντίσετε μόνο το να συνδεθείτε με διακομιστές πλησιέστερους στην τοποθεσία σας (για μεγαλύτερη ταχύτητα).

Σε ότι αφορά τα επίπεδα ασφάλειας και κρυπτογράφησης το OkayFreedom υποστηρίζει το OpenVPN, που αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή πρωτόκολλα που διατίθενται σήμερα.

Υποστηρίζει Windows 10, 8.1/8, 7, Vista, XP 32 και 64bit, τους Internet Explorer, Firefox, Safari, Google Chrome και Opera, ενώ δεν υποστηρίζει iPhone, iPad, iPod Touch και Android συσκευές.


§

Για να το αποκτήσετε, ξεκινήστε με μια επίσκεψη ( με αντιγραφή/επικόλληση) στο:
https://sharewareonsale.com/s/steganos-okayfreedom-vpn-giveaway-coupon-sale



...επιλέξτε (1)...






...συμπληρώστε τα απαραίτητα -με email που υφίσταται- και πατήστε (2) 



Τρέξτε το .exe αρχείο που θα λάβετε και ακολουθήστε τη διαδικασία της εγκατάστασης, επιλέγοντας "No" στην πρόταση για εγκατάσταση του Notifier
- αν δε θέλετε να λαμβάνετε "ενοχλητικά" μηνύματα.



   Ολοκληρώστε την εγκατάσταση, επιλέξτε (3)...



...στη συνέχεια μεταβείτε στο   

https://www.okayfreedom.com/specials/chip0617/of?utm_source=sharewareonsale&utm_medium=sharewareonsale&utm_campaign=sharewareonsale



...συμπληρώστε το ίδιο e-mail που δώσατε πριν (4), κάνετε κλικ στα (5), (6) και (7)...




...αντιγράψτε τον Premium Code που θα βρείτε στα "Εισερχόμενα" σας...



...κλικάρετε το εικονίδιο του Okayfreedom στη γραμμή εργασιών, επιλέξτε (8)...



...επικολλήστε και πατήστε (9), για την ενεργοποίηση της Premium έκδοσης του Okayfreedom.


        

25 Μαρ 2017

Δε θα Πιστέψετε τι Τρώει η «Συμπαθέστατη» Ασιάτισσα! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Video)

Μάλλον πρέπει να περάσουν μερικά εκατομμύρια χρόνια ακόμη για να μπορέσουν κάποιοι να "απαλλαγούν" από τα ζωώδη ένστικτα τους...

Στοιχεία «Φωτιά», για το Χρέος, Παρουσίασε ο Δ. Καμμένος στο Γ. Τράγκα (Pics + Video)


ενεργό linkΠως και πως περιμένουμε να "κλείσει η αξιολόγηση" για να "ανασάνει η αγορά", να υπάρξει ρευστότητα (!) και να... «έρθει η ανάπτυξη» (λέμε τώρα). Γιατί κανείς -σχεδόν- δε μιλά, όμως, για το τι έπεται στη συνέχεια..?
Ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα γι' αυτό, είναι τα επίσημα στοιχεία του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), που παρουσίασε ο Δημήτρης Καμμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

Γενικά, οι φετινές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές είναι περίπου 7.5 ΔΙΣ ευρώ για χρεολύσια + 6.5 ΔΙΣ ευρώ για ΤΌΚΟΥΣ. Υποχρεώσεις τις οποίες, ως γνωστό, «δε μπορεί» η χώρα μας να αποπληρώσει.

Χωρίς πολλά λόγια, μόνο το 2022 θα κληθούμε να αποπληρώσουμε όχι 14 αλλά 33 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΏ, με ότι αυτό συνεπάγεται..!

Δείτε τα ποσά ανά έτος, ακούστε τα σχόλια του Γ. Τράγκα και τις εξηγήσεις που δίνει ο Δ. Καμμένος για τα «παιχνίδια» του Δ.Ν.Τ. με την Ευρώπη (με τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, για την ακρίβεια).






Πληροφοριακά, ο ESM (European Stability Mechanism) στον οποίο αναφέρεται ο Δ. Καμμένος, είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας · ένα μόνιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 19 μέλη της Ευρωζώνης. Μέτοχοι του μηχανισμού αυτού, είναι 19 μεγάλες Ευρωπαϊκές τράπεζες, εκ των οποίων οι Γερμανικές (φυσικά) έχουν τον πρώτο ρόλο.


18 Μαρ 2017

Απάντησε με Βίντεο ο Καταζητούμενος, Πλέον, Αρτέμης Σώρρας

Ο καταζητούμενος, πλέον,  Αρτέμης Σώρρας μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, στέλνει μήνυμα μέσω βίντεο: Δεν θα παραδοθώ ποτέ, δηλώνει, μιλά για τη διαμάχη με τον κουμπάρο του, αφήνει αιχμές για το δικαστικό σώμα και απειλεί πως θα επανέλθει με λεπτομέρειες για την υπόθεση ώστε να αποδείξει την αθωότητα του.

Δωρεάν Advanced SystemCare Pro 10. Προσφορά, Μόνο για Λίγες Ημέρες!

free-advanced-systemcare-pro-10
Το Advanced SystemCare Pro 10 -το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν, με την προσφορά που ισχύει για λίγες μόνο ημέρες- είναι ένα πανίσχυρο πολυεργαλείο για την συντήρηση (και όχι μόνο) υπολογιστή σας. Με ένα μόνο κλικ σας βοηθά στην προστασία, την επισκευή, την καθαριότητα την βελτιστοποίηση των επιδόσεων του συστήματος αλλά και πολλών, απαραίτητων πολλές φορές, εργασιών ακόμη αφού είναι πραγματικά "Όλα σε Ένα" λογισμικό. Με αρκετά εκατομμύρια downloads, το βραβευμένο λογισμικό της IObit είναι το must-have εργαλείο για όλους.

Για λήψη του αρχείου μεταβείτε στη σελίδα (με αντιγραφή/επικόλληση)

https://sharewareonsale.com/s/advanced-systemcare-pro-sale


Για να την εγκατάσταση/ενεργοποίηση, ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού που θα βρείτε Εδώ

17 Μαρ 2017

Η Έκρηξη του Ηφαιστείου Αίτνα. Τραυμάτισε Τουρίστες και Συνεργείο του BBC (Video)


etna-explotsion-bbcΔέος προκαλεί η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνα, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας στην Ιταλία και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων των 10 ατόμων. Καταγράφηκε από συνεργείο του BBC που βρισκόταν στο σημείο.

Στο βίντεο φαίνονται σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τον κρατήρα και να φτάνουν σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, ενώ βροχή από μεγάλα κομμάτια πάγου και πέτρες πέφτουν από τον αέρα προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση μιας γυναίκας η οποία ακούγεται να ουρλιάζει τρέχοντας να βρει προστασία στο λεωφορείο με το οποίο έφτασε στο σημείο.


Το γεγονός μετέδωσε η ανταποκρίτρια του BBC, Rebecca Morelle, με αναρτήσεις στο twitter:

"Η ροή της λάβας σε συνδυασμό με τον ατμό προκάλεσαν την τεράστια έκρηξη, η οποία μας "σφυροκόπησε" με πέτρες" έγραψε, επισημαίνοντας ότι:

"Μια εκπληκτική, 78 ετών κυρία παραλίγο να τραυματιστεί άσχημα, αλλά κατάφερε να γλιτώσει. Παρά το σοκ, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα! Εκρήξεις σαν κι αυτήν έχουν σκοτώσει ανθρώπους στο παρελθόν · εμείς τη γλιτώσαμε φθηνά".



16 Μαρ 2017

Προσφορά: Asus Gaming Laptop Core i7, με 899€, 36 Άτοκες Δόσεις & Δωρεάν Μεταφορικά!

laptop-asus-mediamarkt-prosfora
click the image above
Το ASUS VivoBook Pro N552VX-FW183T δεν είναι μόνο ένας ταχύτατος φορητός υπολογιστής που βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά είναι μία πλήρης εμπειρία multimedia. Με ισχυρότατο επεξεργαστή για μεγάλες επιδόσεις, με υψηλής κλάσης γραφικά και οθόνη Full HD που σου κόβει την ανάσα. Και μόλις ζήσεις τον εκπληκτικό ήχο ASUS SonicMaster με την τεχνολογία ICEpower, θα την «ακούσεις».


Επεξεργαστής
Ενσωματώνει 6ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7-6700HQ, αυτόνομη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 950M, μνήμη DDR4 4GB (33% ταχύτερη από DDR3) και 1ΤΒ σκληρό δίσκο.


Γραφικά
NVIDIA, για εκπληκτική απόδοση στα παιχνίδια! Εξοπλισμένο με τον πανίσχυρο επεξεργαστή, αρκετή μνήμη και γρήγορο αποθηκευτικό χώρο, το VivoBook Pro N552 δεν θα μπορούσε να υπολείπεται στον τομέα των γραφικών. Έτσι, ενσωματώνει την πανίσχυρη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 950M, η οποία όχι μόνο είναι κατάλληλη για παιχνίδια, είναι και δυνατή λύση για επεξεργασία φωτογραφιών ή και video.


Οθόνη
Η Full HD οθόνη θα σε κάνει να τα "χάσεις"! Η VivoBook Pro N552 είναι μία από τις καλύτερες LCD IPS Full HD οθόνες στον κόσμο, προσφέροντας ανάλυση 1920 x 1080 pixels στις 15,6 ίντσες. Με εκπληκτικά χρώματα, σούπερ αντίθεση και φωτεινότητα θα διαπιστώσεις ότι η εργασία, η παρακολούθηση ταινιών και το gaming στην συγκεκριμένη οθόνη είναι απολαυστικότερο από ποτέ.


Πλήρης εξοπλισμός
Με μεταλλική κατασκευή, είναι και πολύ καλά εξοπλισμένος: διαθέτει DVD Burner, 3 υποδοχές USB 3.0, τελευταίας γενιάς USB Type-C, Gigabit Ethernet, HDMI, DisplayPort καθώς και ταχύτατο WiFi 802.11b/g/n/ac. Επίσης διαθέτει card reader, web camera με ενσωματωμένο μικρόφωνο και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο chiclet.


Χαρακτηριστικά

Ανάλυση: 1920 x 1080 pixels
Οπίσθιος φωτισμός LED

Ποιότητα εικόνας: Full-HD

Διαγώνιος οθόνης: 15.6 inch

Τύπος οθόνης: IPS

Τύπος RAM: DDR4
Μέγεθος μνήμης: 8 GB

Επεξεργαστής: Intel® Core™ i7-6700HQ Processor
(6M Cache, up to 3.50 GHz)
Αριθμός επεξεργαστή: i7-6700HQ
Πυρήνες CPU: 4
Μέγεθος κρυφής μνήμης: 6 MB

Κάρτα γραφικών: GeForce GTX 950M 4GB
Μνήμη γραφικών: 4 GB DDR3

Σκληρός δίσκος 1: HDD , 1 TB , 7200 rpm , SATA
Ταχύτητα περιστροφής δίσκου : 7200 rpm

Μονάδα οπτικού δίσκου: DVD burner

Συνδέσεις: 3x USB 3.0, 1x USB3.1 Type C (gen 2),
1x Headphone-out & Audio-in Combo Jack,
1x RJ45 LAN Jack for LAN insert, 1x HDMI, 1x mini Display Port

WLAN (standards): 802.11ac

Έκδοση Bluetooth: 4.0

Δίκτυο: 10/100/1000

Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 Home 64bit

Τύπος κάρτας μνήμης: SD, MMC

Τύπος πληκτρολογίου: Illuminated Chiclet

Ανάλυση κάμερας: 1280 x 720 pixels

Τύπος μπαταρίας: Ιόντων λιθίου
Αριθμός στοιχείων μπαταρίας: 4

Βάρος: 2.32 kg

Εγγύηση κατασκευαστή: 1 Έτος

Επισκεφθείτε το site με κλικ στην παραπάνω εικόνα
ή
Πατήστε εδώ Button

 Δημοσιεύσεις - Προσφορές στο πεδίο αναρτήσεων, ενδεχομένως, ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα 

Έφηβος Σκότωσε Όλη του την Οικογένεια. Σήμερα Είναι Καθηγητής Ψυχολογίας (Video)


james-walcottΟ ευυπόληπτος, σήμερα, καθηγητής ψυχολογίας σε κολέγιο του Illinois, σε ηλικία 15 ετών σκότωσε αναίτια εν ψυχρό τη μητέρα, τον πατέρα και την ανήλικη αδερφή του. Ο τότε James Gordon Walcott, μετά από 6 χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική (αφού διαγνώσθηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια) αφέθηκε ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ειδικών ψυχιάτρων. Άλλαξε το όνομα του, συνέχισε να ζει στο σπίτι της οικογένειας -με τη σύνταξη του πατέρα του- και με ανώτερες σπουδές κατάφερε να διοριστεί ως καθηγητής στο κολέγιο, στο οποίο διδάσκει εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια.


15 Μαρ 2017

2 Πακιστανοί οι Δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου - Γέρακας

arximanditi-geraka-pakistanoiΔύο Πακιστανοί είναι οι δράστες της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, στο Γέρακα. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δράστες και θύμα γνωρίζονταν, ενώ όλα δείχνουν ότι κίνητρο ήταν η ληστεία. Από τo δίκτυο CNN αναφέρθηκε πως o Αρχιμανδρίτης είχε γνωριστεί μέσω Facebook με τους δράστες και συγκεκριμένα με έναν 28χρονο ονόματος Ali. Αστυνομικοί εντόπισαν την κρυφή τους συνομιλία τους, στην οποία οι δύο Πακιστανοί είχαν ζητήσει τη βοήθεια του για να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Οι Αστυνομικές  Αρχές έχουν ζητήσει εισαγγελική διάταξη ώστε να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των δραστών με στόχο να εντοπιστούν, την ώρα που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν διαφύγει αεροπορικώς για την πατρίδα τους.

Οι δράστες, όπως φαίνεται, γνώριζαν πως ο ιερέας είχε στην κατοχή του χρήματα και θέλησαν να τα αρπάξουν αφού πρώτα τον κακοποίησαν βάναυσα (βρέθηκε με 3 σπασμένα πλευρά) και τον σκότωσαν, όπως εκτιμάται από έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Το χρηματικό ποσό που είχε ο ιερέας δεν ξεπερνούσε τα 5.000€ και τα χρησιμοποιούσε σε ώρα ανάγκης όσων φρόντιζε. "Για να βοηθώ συμπολίτες μου χριστιανούς, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη μέσα στην οικονομική κρίση" όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Ο 28χρονος Ali με τον 33χρονο συνεργό του εντοπίστηκαν από το DNA που άφησαν σε ποτήρια και πιατάκια γλυκού που τους είχε προσφέρει ο ιερέας, πριν τον δολοφονήσουν.

14 Μαρ 2017

Εισφορά Αλληλεγγύης σε Αναπηρικά - Προνοιακά Επιδόματα Επιβάλλει η «Αριστερή» μας Κυβέρνηση...

eisfora-anapirika-epidomataΜετά τις φοροελαφρύνσεις που φρόντισε για ΌΛΑ τα πολιτικά πρόσωπα (μείωση από 1.049 έως και 1.999€), η «αριστερή» μας «κυβέρνηση», θα επιβάλλει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα αναπηρικά - προνοιακά επιδόματα..! Χιλιάδες τα άτομα με αναπηρία κάτω του 80%, καθώς και τα άτομα με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλά ή κινητικά ανάπηρα, που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος! [στο πλαίσιο της... «προσπάθειας για υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων» (εδώ «γελάμε»)].

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), έχοντας εξασφαλίσει το πράσινο φως από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θεωρεί τα επιδόματα αυτά ως εισοδήματα απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος, αλλά υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Χιλιάδες ΑμεΑ θα δουν τα ετήσια εισοδήματά τους για το έτος 2016 να «εκτοξεύονται» πλασματικά πάνω από τα 12.000€, που είναι το όριο πέραν του οποίου επιβάλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και θα κληθούν να πληρώσουν την εισφορά. 

Εκτός αυτού, λόγω του ότι τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων θεωρούνται εισόδημα, θα προσαυξήσουν τεχνητά τα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να χάσουν και πλήθος άλλων κοινωνικών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται με κριτήριο το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος. 

Την ώρα, δηλαδή, που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών νομοθετεί τη σημαντική ελάφρυνση των βουλευτών και των λοιπών πολιτικών προσώπων από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, επιτρέπει την επιβολή της στα πενιχρά ποσά των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν χιλιάδες ανάπηροι άνθρωποι. 


Ιστορικό 

Το 2016, το υπουργείο Οικονομικών και η προκάτοχος της Α.Α.Δ.Ε. Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.), επέβαλαν ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες κάτω του 80% καθώς και των ατόμων με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλοί ή δεν έχουν βαριά κινητική αναπηρία. 

Στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που αναρτήθηκαν πέρυσι στους λογαριασμούς χιλιάδων αναπήρων φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑXISnet, η Γ.Γ.Δ.Ε. έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, προ-συμπλήρωσε τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015. 

Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο ποσά εισοδημάτων απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματος ή φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, τα οποία όμως επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Σύμφωνα, όμως, με την υπ' αριθμόν ΠΟΛ. 1149/2013 που είχε εκδώσει η ίδια η Γ.Γ.Δ.Ε.στις 20/7/2013 για να ερμηνεύσει την παράγραφο 2 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, η οποία ορίζει την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων δεν έπρεπε να προ-συμπληρωθούν στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6, διότι «δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς». 


Παράδειγμα: 

1) το προνοιακό επίδομα τυφλότητας
2) το διατροφικό επίδομα που δίνεται στους νεφροπαθείς, καθώς επίσης και σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών
3) τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπνευσοθεραπείας, αεροθεραπείας και ενεσοθεραπείας που καταβάλλουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί στους δικαιούχους ασφαλισμένους
4) η μηνιαία οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται σε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, με εγκεφαλική παράλυση, με συγγενή αιμολυτική αναιμία ή αιμορραγική διάθεση, με βαριά αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και σε κωφάλαλα άτομα, αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των πρόσθετων δαπανών συντήρησης και περίθαλψης τους, καθώς και για την κάλυψη, εν γένει, των ειδικών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της αναπηρίας τους. 

Παρά την ύπαρξη της ερμηνευτικής εγκυκλίου του 2013, υπουργείο Οικονομικών και Γ.Γ.Δ.Ε. θεώρησαν ότι τα παραπάνω επιδόματα πρέπει να θεωρούνται πλέον «εισόδημα» απαλλασσόμενο μεν του φόρου εισοδήματος αλλά υπαγόμενο σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης! Το σκεπτικό πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν ήταν ότι: 

1) Τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως οικονομική ενίσχυση-βοήθημα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους, άπορους, κλπ) από το Δημόσιο ή από άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς όντως δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος του άρθρου 7 του ν. 4172/2013 και επομένως δε φορολογούνται. Όμως ο μη χαρακτηρισμός τους ως «εισόδημα» ισχύει μόνο εφόσον καταβάλλονται έκτακτα στα άτομα αυτά! Κι αυτό διότι «ένα ποσό χαρακτηρίζεται ως εισόδημα όταν υπάρχει περιοδικότητα, μόνιμη πηγή προέλευσης, καθώς και τακτική εκμετάλλευση της πηγής αυτής». 

2) Τα όσα διαφορετικά αναφέρουν οι εγκύκλιοι που εκδόθηκαν πριν την 1/1/2014 έπαψαν πλέον να ισχύουν(!) από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013). Κι αυτό διότι όλες οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν πριν την 1/1/2014, ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νέου Κ.Φ.Ε., αναφέρονταν στις διατάξεις του προηγούμενου Κ.Φ.Ε., του ν. 2238/1994, ο οποίος από την ίδια ημερομηνία καταργήθηκε! 

Ως εκ τούτου, όσα ήξεραν οι ανάπηροι με βάση την υπ' αριθμόν ΠΟΛ. 1149/2013 εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. που εκδόθηκε στις 20/7/2013 θα πρέπει να τα ξεχάσουν, διότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος, η οποία εξαιρούσε τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων από την έννοια του εισοδήματος και ως εκ τούτου διευκρίνιζε ότι αυτά δεν υπόκεινται σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έπαψε να ισχύει από την 1/1/2014, επειδή βασιζόταν στις διατάξεις του προηγούμενου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994), ο οποίος καταργήθηκε από την 1η-1-2014, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου Κ.Φ.Ε. (ν. 4172/2013)! 

Σύμφωνα λοιπόν με το παραπάνω σκεπτικό του υπουργείου Οικονομικών, τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως οικονομική ενίσχυση-βοήθημα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους, άπορους, κλπ) από το Δημόσιο ή από άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και δε φορολογούνται, μόνο εφόσον καταβάλλονται έκτακτα στα άτομα αυτά. 

Αν υπάρχει περιοδικότητα στην καταβολή τους, μόνιμη πηγή προέλευσης, καθώς και «τακτική εκμετάλλευση της πηγής αυτής» τότε θεωρούνται εισόδημα. Βασιζόμενη στο παραπάνω σκεπτικό του υπουργείου Οικονομικών, η Γ.Γ.Δ.Ε. προ-συμπλήρωσε στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 της περυσινής φορολογικής δήλωσης τα ποσά πολλών τακτά και μόνιμα καταβαλλόμενων προνοιακών επιδομάτων σε αναπήρους! 

Το αποτέλεσμα ήταν τα ποσά αυτά να θεωρηθούν αυτομάτως ως εισοδήματα φοροαπαλλαχθέντα επί των οποίων όμως πρέπει να επιβληθεί ειδική εισφορά αλληλεγγύης! Έτσι πολλοί ανάπηροι φορολογούμενοι, εξαιτίας της πρόσθεσης των ποσών αυτών στα λοιπά εισοδήματά τους, αναγκάστηκαν να εμφανίσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις συνολικά ετήσια εισοδήματα πάνω από το όριο των 12.000€ και επιβαρύνθηκαν άδικα με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Επίσης, πολλοί άλλοι ανάπηροι φορολογούμενοι των ίδιων κατηγοριών, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα ποσά αυτά προ-συμπληρώθηκαν στους κωδικούς 619-620 και προσμετρήθηκαν στα συνολικά τους ετήσια εισοδήματα, εκλήθησαν να πληρώσουν περισσότερη ειδική εισφορά αλληλεγγύης από αυτήν που θα κατέβαλλαν αν δεν είχαν συνυπολογισθεί τα ποσά αυτά στα συνολικά τους εισοδήματα.

Κανονικά, τα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρία κάτω του 80% καθώς και των ατόμων με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλοί ή δεν έχουν βαριές κινητικές αναπηρίες θα έπρεπε να είχαν προ-συμπληρωθεί από τη Γ.Γ.Δ.Ε. στους κωδικούς 781-782 του πίνακα 6, όπου αναγράφονται όλα τα εισπραχθέντα ποσά που δεν αποτελούν εισόδημα, ώστε να μην συναθροίζονταν στα συνολικά εισοδήματα των δικαιούχων που λαμβάνονται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. 

Ουσιαστικά, το υπουργείο Οικονομικών και η Γ.Γ.Δ.Ε. θεώρησαν ότι τα παραπάνω ποσά έχουν την εννοιολογική έννοια του εισοδήματος μόνο και μόνο επειδή καταβάλλονται τακτικά, κάθε μήνα! Ως εκ τούτου έκριναν ότι δεν έπρεπε πλέον να προ-συμπληρώνονται στους κωδικούς 781-782 του πίνακα 6 της φορολογικής δήλωσης, όπου δηλώνονται τα ποσά που δεν θεωρούνται εισόδημα, αλλά στους κωδικούς 619-620 του ίδιου πίνακα, στους οποίους αναγράφονται τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματος ποσά, τα οποία όμως υπόκεινται σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης! 


Επανάληψη της λαθροχειρίας 

Η ίδια αδικία -προκαλούμενη από την παραπάνω νέα ερμηνεία του όρου του «εισοδήματος» η οποία διαφέρει από όσα είχαν γίνει αποδεκτά μέχρι την 31/12/2013- αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος, αυτή τη φορά από την Α.Α.Δ.Ε. με την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των αναπήρων. 

Ήδη στην απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλής αναφέρεται ότι στους κωδικούς 781-782, όπου αναγράφονται τα ποσά τα οποία δεν θεωρούνται εισόδημα συγκαταλέγονται οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλλονται έκτακτα, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κι όχι και τα τακτικά καταβαλλόμενα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων.

Στην ίδια απόφαση του κ. Πιτσιλή αναφέρεται εξάλλου ότι στους κωδικούς 619-620 θα πρέπει να προ-συμπληρωθούν για να υπαχθούν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης το έξω-ιδρυματικό επίδομα και κάθε συναφές ποσό που καταβάλλεται σε αναπήρους και το οποίο συγκεντρώνει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος όπως περιοδικότητα, μόνιμη πηγή προέλευσης.

πηγή dikaiologitika.gr