27 Ιαν 2015

Βίντεο Ιπτάμενος Απινιδωτής (Drone) Θα Σώσει Ζωές

από yeninewsΙπτάμενος Απινιδωτής, Drone
Μια εκπληκτική και σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή κατασκευή εμπνεύστηκε ομάδα Ολλανδών (κατ' άλλους από Βέλγο, ονόματι Alec Momont) φοιτητών Πολυτεχνείου της χώρας ...
Είναι ένα ιπτάμενο όχημα ( drone ) που μεταφέρει τον απινιδωτή στο σημείο που βρίσκεται το θύμα με ταχύτητα που φτάνει τα 100 χλμ/ώρα, μειώνοντας το χρόνο μεταφοράς του στο 1/10 και αυξάνοντας το ποσοστό επιβίωσης απ' το 8 στο 80%.
Μπορεί δηλαδή να καλύψει απόσταση 12 τ. χιλιομέτρων βελτιώνοντας σημαντικά το χρόνο αντίδρασης των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης.
Ο ιπτάμενος απινιδωτής φτάνει στον τόπο του συμβάντος μέσω GPS, χρησιμοποιώντας το σήμα της τηλεφωνικής συσκευής απ' την οποία έγινε η κλήση έκτακτης ανάγκης.
Μέσω κάμερας που φέρει, διασώστης απ' το κέντρο ελέγχου της υπηρεσίας μπορεί να λάβει πληροφορίες και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες σε παρευρισκόμενους πολίτες για πρώτες βοήθειες και την άμεση απινίδωση στον πάσχοντα, έως ότου καταφθάσει ασθενοφόρο.
Ας ελπίσουμε στην γρήγορη τελειοποίηση της σωτήριας για πολλούς συνανθρώπους κατασκευής και φυσικά στην άμεση απόκτηση της από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας.
V Μοιραστείτε το με φίλους αν σας άρεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου