28 Φεβ 2017

Ανοδική η Πορεία για το Θέμα και θέαμα!

thema-kai-theama

Άλλο ένα μεγάλο site, το jalopnik.com, μας έκανε την τιμή με μία "πίστωση ως πηγή" αφού δημοσίευσε βίντεο του Θέμα και θέαμα (έτσι για "να ευλογούμε και λίγο τα γένια μας" που και που).






To jalopnik, σύμφωνα με το ►Alexaβρίσκεται στη θέση 856, ανάμεσα στα εκατομμύρια site τα οποία υπάρχουν στις ΗΠΑ, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση 3,413. Καθόλου άσχημα (θα 'λεγα) αν σκεφτεί κανείς ότι το wimp.com, ας πούμε, «φλερτάρει» τις 5.000.



Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, δημοσίευσε βίντεο (με τραγικό δυστυχώς περιεχόμενο) που επεξεργάστηκε και ανρτησε η "αφεντιά μου" ►στο Youtube κανάλι μας, χαρίζοντας μας μία "πίστωση ως πηγή" ►στη σελίδα του...


...και μία ΜΕΓΆΛΗ, δυνατή ώθηση προς τα επάνω, όσον αφορά την επισκεψιμότητα.

Thanks Jalopnik!



Το Θέμα και θέαμα έχει μια καλή, ανοδική πορεία ως ιστολόγιο, σχεδόν ικανοποιητική/κυμαινόμενη στο FB, αλλά μια (σχετικά πάντα) δυναμική παρουσία στο Youtube, αφού πλησιάζει τους 2.500 συνδρομητές και τις 5.000.000 προβολές, Στα υπόλοιπα social media είναι (προς το παρών) τυπική η παρουσία του, βασικά λόγω ανεπάρκειας χρόνου. Με τη νέα συνεργασία η οποία επίκειται, αναμένεται και εκεί μια επίσης δυνατή παρουσία.

Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε, αν φυσικά το επιθυμείτε, την προσπάθεια μας
με μια απλή εγγραφή σας:

Στο  follow by E-mail  και  Be our friends  του www.themakaitheama.com,

      στα  ►facebook  ►Twitter  ►Youtube  ►G+  ►Dailymotion

και στο ►TheMall24με τις (συμφέρουσες πάντα) online αγορές σας.

Σας ευχαριστούμε, ούτως η άλλως!

Και 14η Σύνταξη "Δίνει" ο Σπίρτζης! Άλλος Περισσότερα? Video


spirtzis-14-syntaxi-aytiaΚαι 14η σύνταξη είναι διατεθειμένη να δώσει η κυβέρνηση, σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα της συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, ότι θα υπάρξει ένα ευρώ αντισταθμιστικών μέτρων για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων, ισχύουν  (είπε)  ενώ  εξέφρασε  με  βεβαιότητα  ότι  θα  επανέλθουν  οι  συλλογικές  συμβάσεις.

Για τις πανηγυρικές δηλώσεις που είχε κάνει μετά το Eurogroup -όταν γιόρτασε την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, [μαζί με... την έξοδο απ' την κρίση (?)]- στόχος του ήταν να παραλληλίσει την εθνική ανάταση που υπήρχε στους Βαλκανικούς Πολέμους με την «εθνική ανάταση» που πηγάζει από τη συμφωνία (?!).

Σε ότι αφορά τα χαριστικά δάνεια της Τράπεζας Αττικής, 39 από τα οποία πήρε μέσα σε 2 χρόνια κρίσης (2015-16) ο "4 στα 4" εργολάβος δημοσίων έργων και κουμπάρος του, κ. Καλογρίτσας, δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος και από 70 (Uau!!!) εισαγγελείς. 


§

Τόσο οι "φρέσκοι" κύριοι της κυβέρνησης όσο και κάποιοι "παλαιοπασοκικοί" (που είναι και "χρόνια στο κουρμπέτι") έχουν αναγάγει τη μισή αλήθεια - ψέμα σε τέχνη! Πολλές φορές, είναι τόσο προσεγμένα τοποθετημένη η κάθε λέξη των λεγομένων τους, που πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια.

Συγκεκριμένα, το "είναι διατεθειμένη να δώσει η κυβέρνηση" μπορεί εύκολα να γίνει αργότερα "η κυβέρνηση ήταν μεν διατεθειμένη αλλά..." (έργο που το είδαμε και το «νοιώσαμε» για τα καλά). Ακολουθεί ένα ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΨΈΜΑ, που αρμόζει στο "όσο μεγαλύτερο είναι τόσο πιο εύκολα μπορεί να γίνει πιστευτό" και στο τέλος το "εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα, τα προαπαιτούμενα μπλα, μπλα, μπλα..." που ΠΟΤΈ δεν έχουν επιτευχθεί, ΠΟΤΈ δεν είναι αρκετά και συνεχώς αυξάνονται, τα τελευταία 7 χρόνια. 

Από την ώρα, δηλαδή, που κάνει τις μεγαλόστομες δηλώσεις ξέρει και την απάντηση που θα δώσει, όταν αύριο-μεθαύριο ερωτηθεί ο κ. Σπίρτζης (και ο κάθε κύριος Σπίρτζης): "Μα δεν είπατε ότι θα δώσετε και 14η σύνταξη!?" απάντηση: "Όχι, δεν είπα αυτό..! είπα πως είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε 14η σύνταξη, αλλά...". Κάπως έτσι "πάει το πράμα"!

Τώρα για την "έξοδο" απ' την κρίση (lol!), μάλλον θα πρέπει να τη βιώνει και να τη γιόρτασε αυτός και κάμποσοι άλλοι του κόμματος, γιατί στην καθημερινότητα του ο κάθε απλός πολίτης, "αδι-έξοδο" οικονομικό και μόνο, αντιμετωπίζει.

Τέλος, για τα χαριστικά δάνεια της Τράπεζας Αττικής (συγκεκριμένα για τα 39 του... κουμπάρου) δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος και από 70 εισαγγελείς.


§


Ε! για να το λέει, έτσι θα 'ναι.

Μόνο που το "7" και τα πολλαπλάσια του κύριε Χρήστο μας, είναι αριθμοί του ψεύτη
- αν δεν το 'ξερες.

Άλλη φορά, πες 60, πες 600..! το "7" να το αποφεύγεις.

Αλλά ξέρω..! "από μόνο του βγαίνει"...
..."πρώτα η ψυχή και μετά το χούι" που λένε..!

Η Καυτή Βουλευτής που Έκανε τον Τραγάκη να Αναστενάξει, σε Εδήλωση Νέου Κόμματος [pics+video]


maria-sodi-stavrianoudiΣε ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου και του νέου κόμματος του, Ελληνική Λύση, παρευρέθηκε η Μαρία / Σόδη Σταυρινούδη, πρώην βουλευτής Χίου της ΝΔ. Η ομολογουμένως καυτή παρουσία της την ημέρα της ορκωμοσίας της, είχε προκαλέσει μία... "αναστάτωση" στη βουλή, καθώς εμφανίστηκε με αβυσσαλέο ντεκολτέ με τον Προεδρεύων  Γιάννη  Τραγάκη  να  (κρυφό) αναστενάζει: Αχ  Παναγία  μου  και  Χριστέ  μου..!

maria-sodi-stavrianoudi

maria-sodi-stavrianoudi-1

Μετά την ομιλία η κα Σταυρινούδη σχολίασε: Η Ελλάδα διαχρονικά επέζησε χάρη στα μεγάλα ΌΧΙ,  αφήνοντας έτσι αιχμές για τις υποχωρήσεις των κομμάτων του σημερινού κοινοβουλίου.


maria-sodi-stavrianoudi

Όσον αφορά την εμφάνισή της, με παρέμβαση της σε πρωινή εκπομπή η πρώην βουλευτής της είχε πει: Εγώ στη Βουλή, έστω και επιλαχούσα, πήγα για έργο! όχι για να σχολιαστεί το ντύσιμό μου ή το μαύρισμα μου. Θεωρώ ότι ήταν πολύ κακό για το τίποτα και δε θεωρώ ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το ντύσιμό μου. Σχολιάστηκε το μαύρισμα μου, όταν δεν έχω πάει καν διακοπές. Υπήρξαν πάρα πολλά… δε σχολιάζω τίποτα! Εγώ στη Βουλή, έστω και σαν επιλαχούσα, θα έρθω.


maria-sodi-stavrianoudi-3

maria-sodi-stavrianoudi-4

Ήταν η αντικαταστάτρια του Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να ορκιστεί αντί-περιφερειάρχης Χίου. Η Χιώτισσα βουλευτής εκλέχθηκε βουλευτής με μόλις 293 ψήφους.

maria-sodi-stavrianoudi-5

maria-sodi-stavrianoudi-6


Το βίντεο της ορκωμοσίας

27 Φεβ 2017

Δωρεάν Back Camera Selfie-Voice Guide App για Android [+Video]

free-Back-Camera Selfie-Voice Guide-App-AndroidΤο Back Camera Selfie είναι το καλύτερο free app για τη λήψη της τέλειας selfie με την πίσω κάμερα της Android συσκευής σας! Σας καθοδηγεί με φωνητικές εντολές ώστε να σας βοηθήσει να "τοποθετηθείτε" στη σωστή θέση και να κάνετε χρήση του φλας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με την μπροστινή κάμερα ή να πάρετε μία ομαδική selfie με προσαρμογή στο πλησιέστερο πρόσωπο.




Βρείτε το ► στο play.google.com

Χαρταετοί - Μίκης Θεοδωράκης - Ορχηστρικό - Video


Χαρταετοί - Μίκης Θεοδωράκης - Ορχηστρικό

26 Φεβ 2017

Πολύνεκρο Δυστύχημα στην Αθηνών - Λαμίας: Γιος του Ιδιοκτήτη των Jumbo ο Οδηγός (?) της Porsche - Φωτο-Βίντεο


distixima-athinon-lamias-porcheΟ Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Jumbo Απόστολου Βακάκη, ήταν (πιθανόν) ο οδηγός της Porsche που ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε σταθμευμένο όχημα μάρκας Honda. Το δυστύχημα συνέβη σε πάρκινγκ στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας κοντά στο Ύπατο Θήβας, λίγο πριν τις 4:00΄ χθες το απόγευμα.


Από την πρόσκρουση σκοτώθηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός της Porsche (δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποια ήταν η θέση του Γιώργου Βακάκη) και μια 33χρονη μητέρα με τον 3χρονο γιο της, που βρίσκονταν μέσα στο σταθμευμένο όχημα. 

Ο άνδρας, συνοδηγός της Porsche πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο οδηγός γιος του γνωστού επιχειρηματία απανθρακώθηκε μέσα σ' αυτό.

Τραγική φιγούρα ο μοναδικός διασωθείς πατέρας και οδηγός του Honda, που τη στιγμή του δυστυχήματος, βρισκόταν στην τουαλέτα του πάρκινγκ. Άκουσε τον εκκωφαντικό θόρυβο της σύγκρουσης βγήκε πανικόβλητος και αντίκρισε, ανήμπορος να αντιδράσει, το αυτοκίνητο με τη γυναίκα και το παιδί του να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Ενημέρωση: Οδηγός επερχόμενου οχήματος δήλωσε πως ο δρόμος ήταν στεγνός, η Porsche -ακριβώς πριν το δυστύχημα- τον προσπέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα ενώ στη συνέχεια είδε να διαλύονται τα λάστιχα της.

Τραγική ειρωνεία: ο διασωθείς πατέρας είναι λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων.



Το τοπίο, μετά το μοιραίο, μοιάζει βομβαρδισμένο.
distixima-athinon-lamias-porche 1

distixima-athinon-lamias-porche 2

distixima-athinon-lamias-porche 3

distixima-athinon-lamias-porche 4

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η Porsche να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο πάρκινγκ όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα στο πάρκινγκ! δήλωσε στο lamiareport σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός.


Η τραγική στιγμή της πρόσκρουσης

25 Φεβ 2017

39 Δάνεια σε 2 Χρόνια ο Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής. Πολλά, με Επιτόκιο Κάτω του Κόστους

attica bank partyΗ Τράπεζα της Ελλάδος φέρνει στο φως το πάρτι που στήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Τράπεζα Αττικής, με τη σωρεία χαριστικών δανείων σε "ημετέρους". Ενδεικτικά, μόνον η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης, του κ. Καλογρίτσα, πήρε 39 δάνεια από το 2015 και μετά, με επιτόκιο που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κάτω του κόστους.


Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μετά από έλεγχο που έκαναν ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ και η ΤτΕ προκύπτουν σημεία και τέρατα! Υπήρχε συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους με μερική ή και μηδενική εξασφάλιση της Τράπεζας των Μηχανικών.

Τα ευρήματα είχαν ως αποτέλεσμα η ΤτΕ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Η μηνυτήρια αναφορά με ημερομηνία 25/01/2016, περιγράφει το πάρτι που είχε στηθεί με την Attica Bank.


§

Κι αναρωτιέται κανείς..!
Πως -άραγε- οι εταιρίες ενός ανθρώπου με σφραγισμένες επιταγές, κακοπληρωτές (σύμφωνα με μαρτυρίες που προβλήθηκαν και στα ΜΜΕ) ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ ακάθεκτες, χωρίς κανένα πρόβλημα, να αναλαμβάνουν (4 στα 4) μεγάλα Δημόσια έργα και να παίρνει τα "χαμηλότοκα" δάνεια από τις τράπεζες με τη συχνότητα που παίρνει και την πρωινή του βιταμίνη, όταν οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες υποφέρουν από την έλλειψη ρευστότητας? εεε???

Δωρεάν Video Enhancer 2.1.2. Προσφορά, Μόνο για Σήμερα!

free video enhancer 212Το, δωρεάν με την προσφορά που ισχύει μόνο για σήμερα, Video Enhancer 2.1.2 είναι ένα εργαλείο για την αύξηση της ανάλυσης του βίντεο: από SD σε HD, από HD σε 4K ή σε οποιοδήποτε άλλο μέγεθος. Βασίζεται στην Infognition Super Resolution Technology που συνδυάζει πληροφορίες από γειτονικά καρέ σε κάθε παραγωγή πλαισίων, χρησιμοποιώντας περισσότερες πληροφορίες από ότι υπάρχει σε ένα ενιαίο πλαίσιο. Έτσι, προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υποστηρίζει περισσότερα από 200 plugins για όλα τα είδη επεξεργασίας βίντεο: η φωτεινότητα και η αντίθεση, διόρθωση, διόρθωση χρώματος, denoising, απόπλεξη, το ακόνισμα, την αλληλοεπικάλυψη και την αφαίρεση υποτίτλων, διάφορα εφέ βίντεο όπως το να μετατρέψει το βίντεο σε κινούμενα σχέδια ή κάνοντάς το να φαίνεται σαν παλιά ταινία κ.ά. Τα πιο δημοφιλή plugins περιλαμβάνονται από προεπιλογή, ενώ άλλα μπορεί να ληφθούν αυτόματα και να εγκατασταθούν με ένα κλικ.

Το Video Enhancer 2.1.2 μπορεί να διαβάσει τις περισσότερες μορφές βίντεο, εξάγει AVI και MP4 αρχεία, ενώ είναι διαθέσιμη και η επεξεργασία πολλαπλών αρχείων.



Για να το αποκτήσετε, ξεκινήστε με μια επίσκεψη (με αντιγραφή/επικόλληση) στο

https://gr.giveawayoftheday.com/video-enhancer/ 


Επιλέξτε (1)...



...αποσυμπιέστε το .zip φάκελο, τρέξτε το αρχείο SetUp και ολοκληρώστε την εγκατάσταση ακολουθώντας απλά τη διαδικασία.


Επισκεφθείτε τη διεύθυνση που θα βρείτε στο αρχείο Readme και δώστε ένα email για να δείτε άμεσα τον κωδικό ενεργοποίησης. Αντιγράψτε τον, στο αρχικό παράθυρο επιλέξτε Registration γράψτε το ίδιο email και επικολλήστε τον κωδικό για την ενεργοποίηση του Video Enhancer 2.1.2.
     

24 Φεβ 2017

Laptop Lenovo 110-15IBR, 15.6", Μόνο 249€ και 6 Άτοκες Δόσεις

laptop-Lenovo-110-15IBR-mediamarkt
click the image above
Laptop Lenovo 110-15IBR με μόνο 249€, 6 άτοκες δόσεις και δωρεάν μεταφορικά! Αποτελεί την κατάλληλη λύση για εσένα που θέλεις να σερφάρεις με ταχύτητα στο Internet, να επικοινωνείς με φίλους, να βλέπεις τις αγαπημένες σου ταινίες και να ακούς ατελείωτες μουσικές λίστες. Με Windows 10 θα έχεις όλες τις τελευταίες ενημερώσεις όσο αφορά το λειτουργικό σύστημα ενώ με θύρες όπως USB 3.0 και ασύρματη δικτύωση Wi-Fi a/c θα απολαμβάνεις υψηλότερες ταχύτητες τόσο κατά την μεταφορά αρχείων όσο και στην ασύρματη σύνδεση με το οικιακό router. Ο διπύρηνος επεξεργαστής Intel Celeron σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM 4GB δίνουν επαρκή επεξεργαστική ισχύ για να εκτελέσεις όλα τα προγράμματά σου. Διαθέτει ακόμη μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 1TB για να έχεις πρακτικά χιλιάδες multimedia αρχεία, όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείς όπως επίσης και όλα τα προσωπικά σου δεδομένα, φακέλους και αρχεία.

Επισκεφθείτε το site με κλικ στην παραπάνω εικόνα η
Πατήστε εδώ Button

 Δημοσιεύσεις - Προσφορές στο πεδίο αναρτήσεων, ενδεχομένως, ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα 

13 Non-stop 90's Dance Hits - MP3

13 Non-stop 90's Dance Hits - MP3 13 Non-stop 90's Dance Hits σε 1 mp3 αρχείο επιλεγμένα "απ' την αφεντιά μου". Λόγω πνευματικών δικαιωμάτων δε μπόρεσε να ανέβει στο Youtube κι έτσι ανέβηκε στο Google Drive απ' όπου μπορείτε, όσοι επιθυμείτε, να το ακούσετε η και να το κατεβάσετε.





Ξεκινήστε με μια επίσκεψη ►Εδώ.
Για αναπαραγωγή επιλέξτε (1), για λήψη του mp3 αρχείου (2)...


...και στη συνέχεια (3)  
(of course you can trust me)


   Υπάρχει έτοιμη και μια Rock συλλογή!

Δείτε ►Εδώ.

Ανάπτυξη και Ευημερία Βλέπει ο Μηταφίδης στη Βενεζουέλα, με τη «Δίαιτα» Μαδούρο - Video


Μηταφίδης - Βενεζουέλα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α' Θεσ/νίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σε δηλώσεις του για την κατάσταση στη Βενεζουέλα. (στα τελευταία λεπτά του βίντεο).





Κανείς, πιστεύω, δε διαφωνεί με την υπερβολή των ΜΜΕ κατά την περιγραφή γεγονότων αλλά το να 'χει κάποιος τα μάτια και το ΜΥΑΛΌ του «ανοιχτό» είναι απαραίτητο για να μπορέσει να συνειδητοποιήσει την τραγική εξέλιξη που μπορεί να έχουν οι λανθασμένες πολιτικές που εφαρμόζονται από τις ανά τον κόσμο κυβερνήσεις κρατών, για το λαό τους.


Πολλές φορές, η "μισή" αλήθεια απέχει από την πραγματικότητα το ίδιο,

όσο ένα "ολόκληρο" ψέμα.

Αστυνομικός Πυροβολεί Δίπλα σε Ομάδα 13χρονων Παιδιών - Video


Αστυνομικός Πυροβολεί Δίπλα σε Ομάδα 13χρονων ΠαιδιώνΣάλος προκλήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται αστυνομικός εκτός υπηρεσίας να πυροβολεί δίπλα σε ομάδα 13χρονων παιδιών, γιατί πίστευε ότι τουλάχιστον ένα από αυτά περπάτησε πάνω στο γκαζόν του.

Στις εικόνες φαίνεται η λογομαχία ανάμεσα στα παιδιά και τον αστυνομικό ο οποίος έχει αρπάξει ένα την ώρα που οι συμμαθητές του προσπαθούν να τον απελευθερώσουν. Ο αστυνομικός βάζει το χέρι του στο μπροστινό μέρος του παντελονιού του και βγάζει το πιστόλι του. Επικρατεί τρόμος · τα παιδιά απομακρύνονται πανικόβλητα όταν αμέσως μετά ακούγεται ο πυροβολισμός.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ ο αστυνομικός δεν έχει συλληφθεί και φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνα.

Η αστυνομία του Αναχάιμ, όπου συνέβη το περιστατικό την περασμένη Τρίτη, αναφέρει ότι συνελήφθησαν 2 έφηβοι, ένας 13χρονος και ένας 15χρονος για απειλές για βιαιοπραγία.

Ο αστυνομικός σημάδεψε προς το έδαφος, ωστόσο, το βίντεο έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και εγείρονται ερωτηματικά για το γεγονός ότι ναι μεν συνελήφθησαν οι 2 έφηβοι αλλά όχι και ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο.

Την επόμενη ημέρα περισσότεροι από 300 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό. Η αστυνομίας διέλυσε τη διαδήλωση και συνέλαβε ακόμη 23 άτομα, γιατί προκάλεσαν ζημιές στην κατοικία του αστυνομικού.


23 Φεβ 2017

Οι «Φορολογικές Μειώσεις» του Μάκη Μπαλαούρα: Σου Παίρνω 100, σου Δίνω 100 - Video


mpalaouras-atairiastoi-skai
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, μεταξύ άλλων διευκρινίζει πως οι βουλευτές μας φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες (!?!) και μας εξηγεί την «υπέρ των αδύναμων» πολιτική της κυβέρνησης.




Καμία σημασία δεν έχει αν στο εξής θα φορολογούνται ακόμη και όσοι έχουν μισθό 500€ για τον κύριο «αριστερό» βουλευτή μας.

Απλά κάποιοι θα είναι "λιγότερο ευνοημένοι" και άλλοι "πολύ λιγότερο ευνοημένοι" αφού "θα τους παίρνει 100 και θα τους δίνει 100" όπως ακούγεται να λέει. (Τι δεν κατάλαβες?)

Κι επειδή το θέμα στην πραγματικότητα είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΌ και πλέον εξελίσσεται σε ΤΡΑΓΙΚΌ για τους περισσότερους από εμάς,  προστέθηκε μια δόση χιούμορ (ας πούμε)..!



Έτσι για να το "διασκεδάσουμε" αφού δε μπορούμε (λέμε τώρα!) να το "αποφύγουμε"..!

20 Φεβ 2017

Akhal-Teke: Τα Ομορφότερα Άλογα του Κόσμου

ενεργό link
Μια μοναδική ομορφιά κρύβει η σπάνια ράτσα αλόγων Akhal-Teke που εκτρέφονται στο σύγχρονο Τουρκμενιστάν. Είναι ένα σπάνιο είδος, αφού σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, υπάρχουν μόνο 1.250 από αυτά. Από πολλούς, θεωρούνται τα ομορφότερα του κόσμου.



Πρόκειται, ίσως, για τη μακροβιότερη φυλή αλόγων αφού χρονολογείται περίπου
5.000 χρόνια πριν.



Αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι το χρυσαφί, μεταλλικό χρώμα τους που προέρχεται από μια μοναδική δομή της τρίχας τους η οποία γυαλίζει όταν πέφτει επάνω της φως, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι έχουν κάποιο γονίδιο, ίδιο με αυτό του ελαφιού, που τους χαρίζει αυτή τη μεταλλική λάμψη.


Akhal-Teke-2

Akhal-Teke-5

Τα Akhal-Teke είναι ιδιαίτερα υπάκουα, φημίζονται για την ταχύτητα και την αντοχή τους σε πορείες μεγάλων αποστάσεων ενώ αποτελούν το εθνικό έμβλημα του Τουρκμενιστάν.


Akhal-Teke-4

Απέκτησαν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, όταν το Τουρκμενιστάν προσαρτήθηκε στη Ρωσία, στα τέλη του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με το θρύλο όμως, αρκετούς αιώνες πριν η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας που λάτρευε τα χρυσά άλογα, έκτρεφε περί τα 100 από αυτά. Λέγεται, πως έστειλε ένα από τα καλύτερα αρσενικά της, μαζί με 5 φοράδες στο Μεξικό στις αρχές της δεκαετίας του 1500, για να δημιουργήσουν απογόνους στο Νέο Κόσμο.


Akhal-Teke-3

Σε κάποιο βαθμό το πέτυχε, καθώς η εξέλιξη της αρχικής φυλής -τα Palomino, όπως ονομάζονται- έχουν το χρυσό τρίχωμα, πολλά κοινά χαρακτηριστικά και είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Αμερική.


Akhal-Teke-6

19 Φεβ 2017

Κατερίνα Περιστέρη: Ματώνει την Ψυχή μου η Εγκατάλειψη του Μνημείου Καστά

Κατερίνα Περιστέρη- Μνημείο ΚαστάΗ Κατερίνα Περιστέρη, η αρχαιολόγος που έγινε γνωστή το '14, όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά στο παγκόσμιο στερέωμα, για τον εντοπισμό και την ανάδειξη του περιβόλου και του ταφικού μνημείου στον Τύμβο Καστά, μετά από πολύ καιρό "σπάει" την σιωπή της, μιλά για την εικόνα εγκατάλειψης του μνημείου, τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση και όχι μόνο αυτά! Η αρχαιολόγος επισημαίνει το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει τα έργα συντήρησης - προστασίας του μνημείου και πως αυτό έχει ως συνέπεια να μην είναι δυνατόν να γίνει το ταφικό συγκρότημα επισκέψιμο από το κοινό. Επίσης, για τις δηλώσεις του αρχιφύλακα περί "αδυναμίας φύλαξης του μνημείου", συνιστά, ότι αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις · την παραίτηση!

Χαρακτηριστικά, υπογραμμίζει η κ. Περιστέρη με δηλώσεις της στο Χρονόμετρο: Η τακτική αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού και της τοπικής εφορείας αρχαιοτήτων Σερρών, θέτει το μνημείο σε κίνδυνο και προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε φθορά θα προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης δεν παραλείπει να σχολιάσει τις δηλώσεις του αρχιφύλακα της Αμφίπολης, περί μειωμένης φύλαξης και ασφάλειας του μνημείου, επισημαίνοντας ότι αυτά συνιστούν κίνδυνο για το ταφικό μνημείο, καθώς στην περιοχή είναι έντονο το φαινόμενο της αρχαιοκαπηλίας.


Συνέντευξη στον Θ. Σπανέλη


Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα, μετά από 2 χρόνια ο Τύμβος Καστά; Έχουν προχωρήσει οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης;


Μετά το τέλος της ανασκαφής το 2014 και μέχρι την συνταξιοδότηση μου από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δεκέμβρη του 2015, εκπονήθηκαν μελέτες συντήρησης και στερέωσης από το ΥΠΠΟ για το ταφικό συγκρότημα του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη και πραγματοποιήθηκαν και σχετικές εργασίες. Κατά το 2016 δεν προχώρησαν οι εργασίες αυτές με αποτέλεσμα να υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης του μνημείου, με υποτυπώδη φύλαξη και εκτεθειμένο το μνημείο στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αυτό σημαίνει ότι θα αργήσει να έρθει η στιγμή που όλοι περιμένουν, να μπουν και να το δουν από κοντά ή υπάρχει και ζήτημα φθοράς του μνημείου;

Εννοείται. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το ταφικό συγκρότημα. Ένα τέτοιο μνημείο θα πρέπει να δοθεί στο κοινό, να γίνει επισκέψιμο, να ενταχθεί στην UNESCO, κάτι που και η ίδια η επιτροπή της UNESCO, σε επίσκεψη της όταν πέρασε και από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το είχε προτείνει το 2015. Είναι απαράδεκτο να παραμένει σε τέτοια κατάσταση, εκτεθειμένο το μνημείο στην φθορά του χρόνου, αβοήθητο, χωρίς εργασίες συντήρησης και στερέωσης, χωρίς την προστασία που η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να του προσφέρει.

Γιατί το ΥΠΠΟ ακολουθεί αυτή την τακτική απέναντι στο μνημείο;

Αναρωτιέμαι μήπως το θέμα είναι κυρίως πολιτικό. Η τακτική που εφαρμόζει, τόσο το ΥΠΠΟ, όσο και η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων Σερρών, φαίνεται να απαξιώνει το μνημείο. Ενώ στην προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε χρηματοδότηση και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ταφικό συγκρότημα, τώρα παρατηρείται αρνητική αντιμετώπιση. Θα πρέπει ο πολιτισμός να είναι πάνω από κόμματα, πολιτικές παρατάξεις, από κάθε είδους πολιτική αντιμετώπιση. Αν δεν αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τους Έλληνες είμαστε χαμένοι σαν λαός…

Ουσιαστικά δηλαδή το χαρίζουν στον Αντώνη Σαμαρά;

Ο πρώην πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε για το μνημείο και το επισκέφτηκε μια φορά. Δεν ξανάρθε, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού έσκυψε επάνω από το μνημείο και μας βοήθησε. Ενώ η ανασκαφή είχε ξεκινήσει από το 2011 με μικρή χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟ, με παράλληλη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, μετά την ανακάλυψη του τάφου το 2014, η χρηματοδότηση υπήρξε συνεχής μέχρι την περάτωση των εργασιών. Ένα μνημείο ποτέ δεν χαρίζεται σε κανέναν, απλά άλλοι νοιάζονται για αυτό και άλλοι όχι. Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Σαμαρά ότι χρησιμοποίησε το μνημείο με σκοπό να επανεκλεγεί. Πιστεύετε ότι με την φθορά που είχε υποστεί η κυβέρνηση, θα μπορούσε να το μνημείο να σώσει την κυβέρνηση Σαμαρά;

Αυτά είναι υπερβολές της τότε αντιπολίτευσης, η οποία όταν έγινε κυβέρνηση θέλησε να απαξιώσει το μνημείο για τους δικούς της λόγους. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει υποβάθμισή ενός αρχαιολογικού θησαυρού για πολιτικούς λόγους.

Δεν είναι δυνατόν ένα μνημείο από τη στιγμή που έρχεται στο φως να παραμένει απροστάτευτο, από οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό μνημείο.

Πάντως είναι η μοναδική ανασκαφή των τελευταίων χρόνων που γύρω από αυτήν αναπτύχθηκαν τόσα πολλά σενάρια και θεωρίες. Σενάρια όχι μόνο για το ποιος είναι ή δεν είναι θαμμένος μέσα, αλλά και για την σκοπιμότητα της ανασκαφής, για τον τρόπο που διεξήχθη, για το αν υπήρξε απόκρυψη ευρημάτων ή όχι και πολλά άλλα…

Απλά σε άλλες ανασκαφές δεν υπήρχε ανάλογη προβολή. Στην δική μας περίπτωση ήταν η πρώτη φορά που δημοσιοποιήθηκε η καθημερινότητα μιας ανασκαφής.

Έχετε μετανιώσει γι’ αυτό;

Γιατί να μετανιώσω; Νομίζω ότι έκανε καλό στον τόπο μας και στους Έλληνες εντός της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό που έχω ζήσει σε ταξίδια μου στο εξωτερικό, ήταν να με πλησιάζουν Έλληνες της διασποράς και ξένοι, με δάκρυα στα μάτια και να μου λένε: “Σε ευχαριστούμε γι’ αυτή την ανασκαφή”. Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο ευχαριστώ που μπορώ να έχω για την δουλειά που έχω κάνει. Υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση;

Πιστεύω ότι σε μια κρίσιμη περίοδο που περνούσε η Ελλάδα και συνεχίζει βέβαια να περνάει, ανυψώθηκε το ηθικό των Ελλήνων. Και είναι κρίμα που η σημερινή κατάσταση του μνημείου δημιουργεί απογοήτευση σε πολύ κόσμο. Είναι μεγάλη ευθύνη του ΥΠΠΟ αν προκληθεί οποιαδήποτε καταστροφή στο μνημείο αυτό και θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση γι’ αυτό. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη (σ.σ. τρέμει η φωνή της από την συγκίνηση). Θα υπάρξουν μεγάλες συνέπειες γι’ αυτούς που θα επιτρέψουν να γίνει οποιαδήποτε ζημιά. Ο σκοπός όμως είναι να προλαβαίνουμε το κακό και όχι να τρέχουμε μετά.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σας έκανε κάποια πρόταση εμπλοκής σας στις εκλογές υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και να είστε υποψήφια, ώστε έτσι να «ξεχρεώσετε» την βοήθεια που σας είχε προσφέρει;

Ποτέ και δεν νομίζω να ήταν στο μυαλό του να εκμεταλλευτεί έτσι την ανασκαφή, ούτε θα το επέτρεπα ποτέ. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ότι έκανε γιατί είδε το θέμα αυτό με αγάπη και με εθνική υπερηφάνεια. Από εκεί και πέρα η ιστορία με το “success story” έχει κουράσει τους Έλληνες. Αν υπήρχε κάποια αξιοποίηση για την παρουσία του μνημείου αυτή ήταν προς το θετικό, για το καλό της Ελλάδας και όχι του ίδιου. Αυτό που ζούμε σήμερα δυσφημεί την Ελλάδα.

Μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί θέμα φύλαξης του μνημείου, αλλά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει, σύμφωνα με συνέντευξη του αρχιφύλακα της Αμφίπολης. Πώς το σχολιάζετε;

Έχετε δίκιο προκύπτει ένα σοβαρό θέμα φύλαξης για τον Τύμβο Καστά, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείστε. Ο τρόπος που ο αρχιφύλακας μιλάει και αποκαλύπτει ευαίσθητα θέματα φύλαξης, ασφάλειας και προστασίας του Τύμβου Καστά, νομίζω ότι εκθέτει εκτός από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και ολόκληρο το ΥΠΠΟ. Εάν κρίνει ο ίδιος ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του έχουν αναθέσει, το σωστότερο είναι να παραιτηθεί, από τα καθήκοντα αυτά.

Σε έναν "ευαίσθητο" αρχαιολογικό χώρο όπως είναι η Αμφίπολη, με τα πολλά κρούσματα αρχαιοκαπηλίας εδώ και χρόνια, δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα, που θέτουν το ίδιο το μνημείο σε κίνδυνο.

Θα πάτε φέτος στο ΑΕΜΘ [σ.σ. Αρχαιολογικό Έργο Μακεδονίας – Θράκης];


Ναι, έχουμε προτείνει δύο ανακοινώσεις με τους συνεργάτες, για τον τύμβο Καστά.

Θα υπάρχει κάτι καινούργιο στις ανακοινώσεις;

Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο. Η φετινή συνάντηση του ΑΕΜΘ έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται τρεις δεκαετίες αδιάκοπης διεξαγωγής της συνάντησης. Οι ανακοινώσεις θα αποτελούν συνθετικές εργασίες με μελέτη των δεδομένων της ανασκαφής με τα τελευταία συμπεράσματα και τις υποθέσεις εργασίας.

Η μελέτη της γραπτής ζωφόρου έχει προχωρήσει;


Θα πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης της ζωφόρου για να είναι δυνατή κι η πληρέστερη μελέτη του μνημείου.

Μια ημέρα που συζητήθηκε πάρα πολύ, ήταν η 12η Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία μας απομάκρυνε από την ανασκαφή και μας περιόρισε στην πλατεία της Μεσολακκιάς. Τι ακριβώς συνέβη;

Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά με ένα αγροτικό μεταφέραμε τα μάρμαρα με την γραπτή ζωφόρο στο μουσείο για συντήρηση και φύλαξη.

Όταν αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό όλοι παραμιλούσαμε από θαυμασμό. Έχει γίνει κάποια εργασία συντήρησης και μελέτης;


Οι εργασίες συντήρησης το 2016 έχουν σταματήσει και αυτό είναι πολύ άσχημο. Ως ανασκαφέας τα αγαπώ όλα αυτά και έχω δώσει την ψυχή μου για αυτή την ανασκαφή και δεν μπορώ να μην νοιάζομαι και να μην τα σκέπτομαι. Η ψυχή μου ματώνει κάθε φορά με αυτά που γίνονται από την κατάσταση της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας.

Το ίδιο το μνημείο σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Είχαμε φροντίσει με δυο όργανα μετρήσεων να παρακολουθούμε την κατάσταση του μνημείου, τοποθετώντας, ένα για την υγρασία του τάφου και ένα δεύτερο για τον έλεγχο της στατικότητας του, τα οποία δυστυχώς αυτή τη στιγμή είναι απενεργοποιημένα.

Οι τοπικές αρχές τι κάνουν;

Υπάρχει μια τοπική αδράνεια. Δεν βλέπω ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Δήμο Αμφίπολης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας όμως προσπαθεί να βοηθήσει με την χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ για τον Τύμβο Καστά αναμένοντας τις μελέτες του υπουργείου. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να προχωρήσουν αυτά τα έργα για την προστασία και ανάδειξη του ταφικού συγκροτήματος. Αναμένουμε.

Υπάρχουν ευρήματα που δεν έχουν ανακοινωθεί;

Όλος ο κόσμος περίμενε χρυσά και ασημένια ευρήματα που εμείς δεν βρήκαμε στην ανασκαφή επειδή είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα. Η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίοι Μακεδόνες για να προστατέψουν το μνημείο αυτό το σφράγισαν. Ύψωσαν από ένα τοίχο μπροστά και από τις σφίγγες και τις Καρυάτιδες. Εσωτερικά το είχαν γεμίσει με χώμα. Όλα αυτά έγιναν για να προστατευθεί το μνημείο. Προηγουμένως όμως αφαίρεσαν τα πολύτιμα αντικείμενα, οτιδήποτε μπορούσε να μετακινηθεί, για να τα προστατέψουν. Στην συνέχεια εισέβαλαν αρχαίοι τυμβωρύχοι στο μνημείο και ιδιαίτερα από τα ρωμαϊκά χρόνια και μετά, το ταφικό συγκρότημα καταστρέφεται, με την αφαίρεση και μαρμάρινων μελών του περιβόλου.