14 Δεκ 2014

Τρόμος στο κέντρο του Σύδνεϋ - Τζιχαντιστές κρατούν 40 ομήρους σε καφετέρια

Στην επιχειρηματική συνοικία Martin Place του Σίδνεϊ άγνωστος αριθμός ομήρων κρατούνται μέσα σε καφετέρια. 
Μέσα ενημέρωσης της χώρας, μεταδίδουν ότι από ένα παράθυρο είναι ορατή μια μαύρη σημαία στην οποία αναγράφεται με λευκά αραβικά γράμματα: 
''Δεν υπάρχει θεός παρά μόνον Αλλάχ''.


Στέλεχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας της καφετέριας, όπου κατά πάσα πιθανότατα ισλαμιστές (δεν είναι γνωστός ο αριθμός) κρατούν ομήρους, ανέφερε ότι στο κατάστημα εργάζονται 10 άτομα και μέσα βρίσκονται 30 περίπου πελάτες.
Ο Τόνι Άμποτ, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, δήλωσε ότι δεν είναι απολύτως σαφές αν η ομηρία έχει πολιτικά κίνητρα παρότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι έτσι.

''Προφανώς είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, αλλά οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι δυνάμεις της επιβολής του νόμου και των σωμάτων ασφαλείας μας είναι καλά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι και θα ανταποκριθούν με έναν ολοκληρωμένο και επαγγελματικό τρόπο'', ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε απ' το γραφείο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι ''οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους ενόπλους και τους ομήρους''. Τα κοντινά γραφεία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες, στην περιοχή γύρω από το καφέ, να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μακριά από παράθυρα.
Οι ΗΠΑ έχουν εκκενώσει το προξενείο τους το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια όπου κρατούνται οι όμηροι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής.
Το προξενείο έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Σίδνεϊ, προτείνοντας επαγρύπνηση και κατάλληλα μέτρα για την προσωπική τους ασφάλεια.


Πηγή tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου