23 Δεκ 2014

Νέος Ιός τύπου Crypto-Malware Σαρώνει Το Internet

Για νέα ηλεκτρονική απειλή στο διαδίκτυο, που κλειδώνει αρχεία τα οποία υπάρχουν στον υπολογιστή και ζητά ''λύτρα'' για να τα ξεκλειδώσει, είναι σε έξαρση το τελευταίο 5ήμερο, προειδοποιεί η ΔΗΕ (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)...

Tο κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κλειδώνει τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα (διαφόρων τύπων) που είναι αποθηκευμένα. Για το ''ξεκλείδωμα'' απαιτεί την καταβολή χρηματικού ποσού σε Bitcoin (ψηφιακό νόμισμα), διαφορετικά δεν επιτρέπει την πρόσβαση στο χρήστη. Η Υπηρεσία προτρέπει τους χρήστες Web: 

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το Malware.
  • Ειδικότερα, συμβουλεύει οι χρήστες να μην ανοίγουν links και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία από Email άγνωστων αποστολέων ή άγνωστης προέλευσης. 
  • Να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις στον browser αντί να χρησιμοποιούν links. 
  • Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά και να τα λαμβάνουν updates, ενώ να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα Anti-Virus. 
  • Να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση των Windows και να δημιουργούν συχνά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων τους σε εξωτερικό δίσκο η άλλο μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση προσβολής, να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.
Ο κίνδυνος μπορεί να αποφευχθεί αν έχετε εγκατεστημένο (αν δεν το έχετε κακώς) μαζί με το AntiVirus που χρησιμοποιείτε, το Advanced SystemCare 8 το οποίο παρέχει (συν όλα τ' άλλα) AntiMalware προστασία.
Μία ακόμη εναλλακτική που πιθανόν να σας ... ''θεραπεύσει''  σε περίπτωση που ''προσβληθείτε'' , είναι το Μalwarebytes.



V Μοιραστείτε το με φίλους αν σας άρεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου