23 Δεκ 2014

Μετατρέψτε Οποιαδήποτε Κάμερα Σε Security Κάμερα ΔΩΡΕΑΝ Με Το Sighthound

Mε το Sighthound μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε κάμερα διαδικτύου, ακόμη και αυτή που είναι ενσωματωμένη στο laptop σας, σε κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί με την κίνηση χωρίς κανένα κόστος ...

Το συγκεκριμένο λογισμικό είναι η συνέχεια του VitaminD ενός από τα καλύτερα προγράμματα εντοπισμού κίνησης το οποίο εξελίσσεται ακόμη περισσότερο αφού μπορεί να ξεχωρίσει την ανθρώπινη κίνηση απ' αυτή ενός κατοικίδιου η αυτοκινήτου. Μπορούμε εύκολα να κατεβάσουμε το αρχείο πατώντας  ΕΔΩ sighthound.com.
Ξεκινώντας αρκεί να μόνο να δώσουμε το Email μας, να κάνουμε επιβεβαίωση σ' αυτό που θα λάβουμε και να κάνουμε κλικ στο Download Now για την Δωρεάν έκδοση, η οποία υποστηρίζει μία μόνο κάμερα και ανάλυση QVGA 320x240.
Κατά την εγκατάσταση δεν υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο παρά μόνο το να επιτρέψουμε την πρόσβαση στις δυνατότητες του προγράμματος στο Firewall και να επιλέξουμε τη Starter Edition (πιθανόν να ξαναζητηθεί Email).
Στο Camera Setup επιλέγουμε USB η Network, εντοπίζεται αυτόματα η κάμερα εφόσον είναι συνδεδεμένη (desktop) η ενσωματωμένη (laptop) και αμέσως μετά βλέπουμε εικόνα απ' αυτήν (δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άλλο πρόγραμμα, Skype κ.λ.π). Αν θέλουμε ενσωματωμένη ώρα και ημερομηνία τσεκάρουμε το 
Add timestamp overlay to recorded video --> δίνουμε κάποιο όνομα π.χ Κάμερα1 --> πατάμε Finish.
Προεπιλογή είναι να καταγράφεται κάθε κίνηση απ' οτιδήποτε` για ν' αλλάξουμε τις ρυθμίσεις πατάμε Any object in ... όνομα κάμερας (εδώ Κάμερα1) και Εdit Rule.

Κάνοντας κλικ στο σημείο 1 μπορούμε να επιλέξουμε αν θα μαγνητοσκοπείται η κίνηση από (3) Any object, People, Unknown object.
Κάνοντας κλικ στο σημείο 2 μπορούμε να επιλέξουμε το σημείο στην εικόνα που θα υπάρξει κίνηση ...
Στο σημείο 4 μπορούμε να επιλέξουμε το μέγεθος (σε Pixel) των αντικειμένων η και ατόμων που βρίσκονται σε απόσταση.
Απ' την επιλογή If Seen:Save ορίζουμε τι θα γίνεται αν εντοπιστεί κάποιο κινούμενο άτομο η αντικείμενο.Μπορούμε, πχ, από την καρτέλα Take Actions να επιλέξουμε να μας σταλεί ειδοποίηση στη mobile app του Sighthound, για iOS και Android, να σταλεί email σε μία διεύθυνση ή και να ακουστεί κάποιος ήχος...
Απ΄το Every day - 24 hours ορίζουμε μέρες και ώρες που θέλουμε να γίνεται μαγνητοσκόπηση (για την οποία δεν είναι απαραίτητο να ''τρέχει'' το πρόγραμμα)
Πηγαίνοντας στο Tools --> Options, μπορούμε να ορίσουμε το όριο των GΒ που θα κρατηθούν σε βίντεο, (προεπιλογή 75 GΒ) όπως επίσης για πόσες ώρες θα διατηρείται το βίντεο (προεπιλογή 48), η και να μετακινήσουμε το βίντεο σ' έναν εξωτερικό δίσκο με το κουμπί  Move video.Σε περίπτωση που γίνει υπέρβαση του ορίου που θέσαμε το Sighthound θα διαγράψει αυτόματα υλικό που έχει αποθηκευτεί νωρίτερα...
V Μοιραστείτε το με φίλους αν σας άρεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου